potkal se už někdy někdo s tímto problémem: nějak mě píská z palubovky někde zevnitř před řidičem. Zní to jako interferenční pískání, které mění svoji intenzitu. Když je auto v záběru (pod plynem) nebo brzdím, tak to nedělá, když jedu "lanksam" s nohou mimo plyn a brzd. pedál (ot. kolem 1500 - 1200), tak to zní jako nějaký pískání v rádiu. Zní to jako když to dělá nějaké relé či co.
Auto má efficient energy, tak mě napadlo, jeslti to s tím nená nějakou souvislost. Ale nevím. Nepotkal se s tím někdy někdo???
Poraďte nic mě nenapadá
No, dělá to jen když jede motor a to i na volnoběh. V tahu nic. Zní to jako malinkej elektromotůrek někde před řidičem, možná i v motorovém prostoru. Nevím, jesli to může být třeba v ABS nebo tak podobně. Fakt nevím, budu hledat a pak sem napíšu (pokud to najdu) co to je.
Ale přesto kdyby někdo něco věděl budu fakt rád za každou radu - i třeba blbost. Na každým šprochu, pravdy trochu
Tecto píše:Zkus ten problém tochu blíž popsat. Já už vím, co to je, ale než bych napsal blbost, tak raděj to trochu popiš.
me to zaclo piskat, ale jen kdyz to neni zahraty a v nizkych otackach......byl jsem v servise a rekli, ze tam bylo par kapek na kompresoru a vypada to na vodni pumpu............
No, tak to možná jo. Mě to dělalo úplně něco jiného - pískalo to jen zahřáté, na volnoběh nebo při deceleraci. A bylo to vt. čerpadlo na benzín.
Vodní pumpa se dá odpojit a otestovat samostatně (bez demontáže z vozu), takže to nech udělat. Musíš jít cestou nejmenšího odporu. Nejhorší je to pátrání.
No, ale vodní pumpa je při pohledu zepředu vlevo na bloku dole. Kompresor je jinde a taky by se ztácela voda v chladiči. Tipoval bych to na něco jinýho.