Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - samovolné odemykání kufru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ver

#1 Příspěvek od ver »

Zamknu auto, večer se vrátím a kufr je odemčený. Nestává se to za jízdy, prostě během dne při zamčeném autě se odemkne kufr. Kontroloval jsem kabely v přechodce do víka kufru a nevypadá to, že by někde byl nějaký zlomený (dělal jsem dráty před rokem a teď vypadají ok). Průběžně chodím kufr kontrolovat, včera např. po 6ti hodinách od zamčení auta byl kufr stále zamčený, ráno opět odemčený. Napadá někoho, co s tím může být nebo kde hledat?

Začalo to dělat od doby, co jsem sundával zadní nárazník, ale tam snad není co pomrvit se zámkem (6 šroubů a vysunutí nárazníku).

Zámek funguje jak má, zevnitř auta, přes mikrospínač na víku, dálkou, ...

díky
Mechosh

#2 Příspěvek od Mechosh »

Co mě napadá, je to tlačítko v inetriéru.
Zkus ho vycuknout, očistit kontakty a znova zandat.
Ten zámek musí dostat od něčeho impuls, aby se sám odemkl.
Ale nejsem si jist, zda-li to tlačítko funguje při zamčeném autě. :?
Vyzkouším a dám vědět.
Nemohl jsi nějak zavadit o zámek dole na podlaze? Kdyžtak bych ho zkusil demontovat a smontovat z5. Jestli ti třeba špatně nesedí a nedochází tam k nějakému pnutí..
Dotahují se dveře elektronicky po zavření kufru normálně? Neslyšíš tam nějakou změnu?
Pak bych asi jediné zkontroloval svazek kabelů, co ti jde do pátých dveří. Ale chce to nechat propípnout. Okem nic nepoznáš. Tam se někdy ty kontakty zlámou a pak to dělá brigule se stěračem na pátých dveří, ostřikovačem, otevíráním kufru nebo zlobí zadní lampy, co jsou v pátých dveřích.
Nic jiného mě nenapadá.. :sad2:
ver

#3 Příspěvek od ver »

Tak jsem se dostal trochu dál...

Pokud zamknu kufr manuálně klíčem (jde pak odemknout klíčem i z interieru), tak se kufr už samovolně neodemyká. Pokud ho odemknu klíčem, jsem tam, kde jsem byl.

Předpokládám, že zamčení kufru klíčem vyřadí jen spínač na kufru tak, aby to nešlo otevřít manuálně. Jen nechápu, když ten spínač funguje jen při odemčeném autě, že to odemkne i při zamčeném...

Pokud by někoho ještě něco napadlo, dejte prosím vědět.
dík
ver

#4 Příspěvek od ver »

Tak jsem úplně na začátku... :cry:

I při zamčeném zámku na kufru se stále kufr sám odemyká.

Zrekapituluju to:
- při zamčeném autě se sám odemyká kufr ve zcela náhodných časových intervalech - pár hodin až pár dnů
- odemknout kufr můžu normálně dálkou, mikrospínačem na kufru, zevnitř auta, prostě vše se chová jak má, jen se kufr odemyká sám od sebe zcela náhodně

Poslední věc co mne napadá jsou dráty v přechodu kastle - víko kufr. I když jsem je dělal loni a teď to pod husím krkem nevypadá na nějaký vadný, asi je někde zkrat na kostru, který odemkne kufr. Problém je, že je to někde jinde než v drátech co jsou v krku, tj. buď až ve víku, nebo někde v kastli.

Než se pustím do demontáže a půjdu po drátech, může mi někdo potvrdit, že odemykání kufru (samovolné) může být nějakým načnutým drátem, nebo to spíš bude nějaká jednotka atd?
Měl někdo stejný problém?
Když to bude drátama kolem krku, je nějaká metoda opravy, která vydrží déle než pár měsíců (dělám to co dva roky)?
Maximech

#5 Příspěvek od Maximech »

Já si osobně myslím, že když zamkneš auto dálkou, tak do žádných kabelů ti napětí nejde. Je vyživována slabým proudem jen jednotka, aby jsi mohl zase auto dálkou odemknout.
Takže bych to v kabelech nehledal. Tam musí jednotka dostávat od něčeho impuls otevírání zadního víka kufru.
Já to vidím na špatnou jednotku.
Tedy za předpokladu, nemá-li ještě někdo jiný klíč od auta a nedělá si z tebe prdel.
Ale to asi vylučuji. To by tě už taky napadlo, že?
Jen se ještě vyzkoušej zamknout v autě dálkou. A pak stiskni tlačítko na levé straně pod palubkou otevírání kufru.
Ale podle mého názoru by reagovat nemělo.. :idea:
ver

#6 Příspěvek od ver »

Dík za reakci.

Když jsem měl naposled zlomené dráty u víka, tak mně svítilo osvětlení spztky a osvětlení kufru i při zamčeném autě, takže nějaká šťáva tam podle mě bude.

Při zamčeném autě odemykání zevnitř tlačítkem nefunguje.
Maximech

#7 Příspěvek od Maximech »

Nejsem auto elektrikář, ale podle mě by tam žádná šťáva jít neměla. 8O
To by jsi musel mít snad zapnutá obrysová světla.. :lookround:
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

Maximech píše:Nejsem auto elektrikář, ale podle mě by tam žádná šťáva jít neměla. 8O
To by jsi musel mít snad zapnutá obrysová světla.. :lookround:

a co takhle dráty k zámku kufru přes který jde sedan odemknout
Maximech

#9 Příspěvek od Maximech »

Mno, nevim proč, ale já myslel, že se jedná o Touring. Tam žádný zámek není. :oops:

Ale myslím, že máme chybu.. :)
Rozdělal bych zámek kufru.
Tam může být tato příčina, co popisuje..
ver

#10 Příspěvek od ver »

Je to sedan, zapomněl jsem napsat...

zámek vypadá ok, navíc loni jsem dával nový spínač pro otevírání. Podle mě to musí dostat buď povel k otevření přes nějaký kabel z jednotky nebo zkratem. Dnes jsem ještě prolezl viditelnou kabeláž a v ohybu fakt nic nevidím zlomeného/prodřeného.
Foldas

#11 Příspěvek od Foldas »

nový spínač asi myslíš ten co je mezi světlama spz. když oddekluješ víko kufru uvidíš na zámku další mikrospínač zkus jej odpojit a uvidíš co se bude dít
zbrolik

#12 Příspěvek od zbrolik »

Obnovím téma. Kufr se mi samovolně při jízdě odemykal. Rozdělal jsem zadní dveře, měl jsem podezření na mikrospínač ve dveřích. Po odpojení se kufr stále odemykal, tímto jsem tedy spínač vyloučil. Teď už někdy ani nefunguje otevírání dálkou ani tlačítkem na klíčí ani tlačítkem v interieru. Otevírám si tedy tak, že si otevřu okno, a zatáhnu za tálho manuální. Ale to se zas neotočí čep v podlaze, který přitahuje dveře. Někdy to funguje normálně. Neřešil jste to někdy někdo? Myslíte, že pomůže diagnostika?
Díky za rady, Zbrolik
Odpovědět