Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e61 nesvítí pravá strana xenon

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
sanitak

#1 Příspěvek od sanitak »

Po mytí motoru přestala svítit pravá strana(xenon),jinak vše funguje,přehodil jsem i světla zleva doprava a ty jsou funkční,tak mě napadla jednotka světel,nevíte,kde ji mám hledat?Děkiji
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

pod svetlama, ale ty jednotky jsou dobre utesnene. Moc se mi nechce verit ze jednotka.
sanitak

#3 Příspěvek od sanitak »

Světla budou ok,prohodil jsem komplet světla i s jednotkama,levé za pravé je a pořád nesvítí pravá strana,myslím modul světel,bude uložen někde v autě.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Aha, ja to asi nepobral, myslel jsem ze ses ptal na modul xenonu. Ten je tedy pod svetlem. Light modul je po leve strane jak je kastlik na doklady nebo co to je. Hele, radej zajed na diagnostiku, light modul stejne sam neopravis, muze to byt pojistka, ale s mytim motoru to nemuze mit souvislost. Jeden light modul mam doma, zcela funkcni. Zustal mne od cloveka co musel koupit novy, protoze je z anglicaka a novym diagnostikam se to samozrejme nelibi a kvici jak postrelena svine ze vymenit -) Na zkouseni ale plne dostacuje.
sedyvlk6

#5 Příspěvek od sedyvlk6 »

Kašli na diagnostiku. Vypni klíček,zavři (nezamykej)všechny dveře kromě kufru kam budeš potřebovat přístup na baterku. Počkej až auto uspí všechny jednotky cca 20-30 minut. Po té odpoj baterii na 10-15 minut.Po připojení baterie by světlo mělo opět svítit. Už jsem se s tím 2x setkal. Pokud by to ani po tomto kroku nesvítilo tak bych vyhazoval peníze za diagnostiku.Ale hlavně dodrž ty časy.
sanitak

#6 Příspěvek od sanitak »

Tak uživateli sedyvlk6 velké díky,nevěřil jsem tomu,ale maká to.Ještě jednou díky.
sedyvlk6

#7 Příspěvek od sedyvlk6 »

sanitak píše:Tak uživateli sedyvlk6 velké díky,nevěřil jsem tomu,ale maká to.Ještě jednou díky.

Není zač jednotka byla asi zřejmě něčím zblblá a tohle by jí mělo srovnat. Jsem rád že ti to pomohlo.
Honza325

#8 Příspěvek od Honza325 »

sedyvlk :Pohar:
caknakis

#9 Příspěvek od caknakis »

no vida, zase jsem o něco chytřejší :wink:

Díky
sedyvlk6

#10 Příspěvek od sedyvlk6 »

:idea:
kornout

#11 Příspěvek od kornout »

Dnes mi nastal obdobný problém, ráno skočím do auta a levé světlo nic, jen kroužky, nešlo ani přisvětlování do zatáčky, pak odpoledne jsem do toho skočil a najednou se světlo rosvítilo a šlo vše, jen výbojka svítí dost červeně, takže asi má dost (jen mě zarazilo že najednou, když před tím svítila normálně). Pak cestou domů jsem 3x zastvoval a někdy naskočila, někdy ne, ale přisvětlení do zatáčy už normálně maká a když to hodí chybu světla, tak to automaticky zapne přední mlhovky.
Je to jen výbojkou, popř jaká tam je u e61 LCI, D1S, nebo D2S ? Dík za rady. Zítra ještě zkusím tu baterku, ale podle toho, jak to pak svítilo, tak spíš to přisuzuju výbojce.
sedyvlk6

#12 Příspěvek od sedyvlk6 »

kornout píše:Dnes mi nastal obdobný problém, ráno skočím do auta a levé světlo nic, jen kroužky, nešlo ani přisvětlování do zatáčky, pak odpoledne jsem do toho skočil a najednou se světlo rosvítilo a šlo vše, jen výbojka svítí dost červeně, takže asi má dost (jen mě zarazilo že najednou, když před tím svítila normálně). Pak cestou domů jsem 3x zastvoval a někdy naskočila, někdy ne, ale přisvětlení do zatáčy už normálně maká a když to hodí chybu světla, tak to automaticky zapne přední mlhovky.
Je to jen výbojkou, popř jaká tam je u e61 LCI, D1S, nebo D2S ? Dík za rady. Zítra ještě zkusím tu baterku, ale podle toho, jak to pak svítilo, tak spíš to přisuzuju výbojce.

To baterkou nespravíš to bude jednotka na odchodu popř. výbojka. Jinak tam máš D1S. A to že ti svítí mlhovky je normální při závadě na osvětlení aby si večer nejel po tmě.
Nemusim

#13 Příspěvek od Nemusim »

Tak dneska mi taky přestal svítit levý xenon, jen kroužky makají. Pokud zítra ráno světlo nebude svítit, tak zkusím postup šedého vlka a budu se modlit :(
kornout

#14 Příspěvek od kornout »

sedyvlk6 píše:
kornout píše:Dnes mi nastal obdobný problém, ráno skočím do auta a levé světlo nic, jen kroužky, nešlo ani přisvětlování do zatáčky, pak odpoledne jsem do toho skočil a najednou se světlo rosvítilo a šlo vše, jen výbojka svítí dost červeně, takže asi má dost (jen mě zarazilo že najednou, když před tím svítila normálně). Pak cestou domů jsem 3x zastvoval a někdy naskočila, někdy ne, ale přisvětlení do zatáčy už normálně maká a když to hodí chybu světla, tak to automaticky zapne přední mlhovky.

To baterkou nespravíš to bude jednotka na odchodu popř. výbojka. Jinak tam máš D1S. A to že ti svítí mlhovky je normální při závadě na osvětlení aby si večer nejel po tmě.

Ty mlhovky jsem si to myslel, že to maj takto ošetřený, jinak jsi mě nepotěšil, doma mám jen D2S a tou jednotkou už vůbec ne, jen pro info, co stojí ta řj, kdyby lehla, abych se psichycky připravil :?
Budu ale doufat, že je to jen výbojka s vysokonapěť. modulem, podobně se mi to chovalo už i tenkrát u Octy, jen mě zarazilo, že ráno nešlly to zatáčky. o víkendu to zkusím aspoň napíchnout.
sedyvlk6

#15 Příspěvek od sedyvlk6 »

kornout píše:
sedyvlk6 píše:

Ty mlhovky jsem si to myslel, že to maj takto ošetřený, jinak jsi mě nepotěšil, doma mám jen D2S a tou jednotkou už vůbec ne, jen pro info, co stojí ta řj, kdyby lehla, abych se psichycky připravil :?

Tak nová je nesmysl zkus pohledat na bazarech nebo zkus členy snejk nebo caknakis to by měli být machři co zvládnou hodně sehnat a opravit. Ale předně zkus prohodit výbojky třeba to bude jen tím že je prostě špatná.
kornout

#16 Příspěvek od kornout »

JJ, to víš že jo, napíchnu to a koupím rovnou 2 výbojky a dám nový, snad to bude OK, ta řj stojí 400 kila v rajchu 8O to bych nedal ani náhodou.
Nemusim

#17 Příspěvek od Nemusim »

Je potřeba pro výměnu výbojky demontáž celého světla nebo to jde zvládnout bez ní?
kornout

#18 Příspěvek od kornout »

Kokal jsem na to a za světlem je hned výztuha karoserie, takže musí ven.
kornout

#19 Příspěvek od kornout »

dnes jsem to napíchnul a psalo to závadu, že po 3 pokusech o zapálení se to nepodařilo, to je ta nesvítící levá strana a je zajímavé, že mi to píše, že pravá jednotka je nefunkční, trvalej zkrat a přitom pravé světlo maká normálně, ale mám takovej pocit, že tato chyba už tam byla dříve, ještě když jsem to zkoušel napichovat před půl rokem a vše tenkrát makalo normálně. Adaptivita někdy jde, někdy ne :-(
Nové výbojky objednány, tak je tam po neděli šoupnu a budu doufat, že to bude OK.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od VRsix »

Jestli svítí do červena tak je to jasne vybojka, neboj :)
Odpovědět