Zdravím vespolek, pročítal jsem vlákno a nejsem ztoho moc veselý.
Před časem jsem dal auto na geometrii protože se mi zjížděli zadní gumy, po seštelování lepší ale stále nic moc.
K mému údivu jsem zjistil že na zadní nápravě byli čepy na táhlech Ko ( tak trochu nechápu jak to mohl seřidit a s klidnou hlavou říc že už to lépe nejde)
No ale nevzdávám to vyměnil jsem zadní ramena a samosebou je geometrie v kelu a auto se chová jako kokot
Moje otázka zní, kde to kurna umějí fakt dobře ( dát zátěž do auta a seštelovat to, né jen schrábnout prachy )
Konkrétní typ nemám leda až tady v Brně, ale to by tě s*ralo v takovým stavu jet až sem.. PB nebo HK tam toho musí být plno ne? Přinejhorším do origo BMW servisu, ale necháš za geo 1600,- sic super laserovkou.. Hodnoty na jednotlivý báwa musí mít v komplu i podle podvozku (M-tech / serie..).
Praha Sobín LASEROVÁ geometrie za 600kč s dokladem. Musím pochválit dlouho jsem nebyl tak spokojenej Vytisknul mi papír s hodnotama jak jsem to měl. Jak to má být. A jak to mám po seřízení Zadní nápravu mi udělal naprosto přesně ! Přední skoro taky vzhledem k posraným štelovacím tyčkám to nemám úplně dokonalé ale dokázali jsme to dostal do povolených hodnot.
Doporučuji
Už jako pozitivní jednání beru to že mě nechal na té geošce koukat co a jak se dělá + mi také spoustu věcí vysvětlil že tím se dělá tohle a támhle tím zase tenhle odklon atd
No on ten laser tady má kde kdo, ale když to nazadku šteluje jen na spodku a netuší ani že je nahoře také rameno kterým se to dá ladit, tak může mít mašin třeba deset a je to kprdu.
to nemluvím o tom že o závaží které by se mělo do vozu dát tky asi neslyšeli.
u BMW 1 600,- to by šlo lepší nežli si kazit gumy.
Stejně všichni dělají jenom předek a ve většině případů jen sbíhavost, za zadní nápravu si těžce připlatíte
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
pro moraváky: už sem to tu myslím psal - neznám lepšího machra na geo modrobílé vrtule než je pan Plachý v Loukově (napůl cestě mezi ValMezem a Bystřicí p. H.) - čověk může být u toho, naprosto striktně vyžaduje plnou nádrž a dává na sedadla závaží, dělá samozřejmě předek i zadek ve všech směrech a za pár stokorun... akorát je třeba se u něj objednat docela dopředu, je vidět, že se to o něm ví, že je špička a tím pádem nemá o práci nouzi...
Jo tak Plachej je Ok, ale to je úplně v p*deli., zrovna jsem se tam chtěl vydat. Závaží má, ale stačí obvykle přijet s plnou nádrží.
Tak já nevím kolik tam u vás jezdí baworáků asi dost ne, tak se přinejhorším někoho zeptej kam jezdí v HK/PB Snad to nemaj všichni nastavený blbě. Papír mi v BMW taky vytiskly, jj.
Jak je to s tim závažím?
Já jsem byl na geometrii v Sobíně (u prahy). Někdo je tu chválil. Tvrddili mi, že to zkoušeli se závažím i bez a že je to pořád stejný. Byl to nějakej kluk s pěknou trojkou, tak jsem si říkal, že snad ví o čem mluví.
Jak to teda s tim závažím je?
P.S posrali to tam tak, že jsem do měsíce vyhodil všechny 4 gumy. Totálně sjetý vnitřní hrany. Tak to měřili ještě jednu a prej super. Doma jsem to srovnal podle provázku a mam klid. Bylo to od nich děsně rozjebaný.
Na geošce co mají v BMW už není závaží potřeba, dokážou vycházet z hodnot bez závaží, ani neupínají hlavy za okraj ráfku, ale do těch malejch dírek co jsou mezi šroubama (na origo discích). Neorigo laserová geoška to má daná programem co používá, nutnost závaží je dole v poznámkách při volbě vozu a druhu podvozku.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic