Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Led osvětlení SPZ E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Hoang

#1 Příspěvek od Hoang »

Zdravím,
řešili jste led osvětlení SPZ u E60? Mám problém že všechno se pálí a vydrží max. půl roku. :(
Měl jsem normální led sufitky s odporem - 3 měsíce pak KO.
Potom led sufitky s odporem a na druhé straně mělo takový chladič - 4 měsíce pak KO.
Teď nedávno jsem pořídil celý led modul s těma 24 led/1 modul - 6 měsíců a jedno je taky KO (nemá už bílé světlo, ale zežloutlo).
Nechce se mi tam dávat klasickou žárovku, protože celé auto mi svítí bíle (jak zevnitř tak z venku, a vypadalo by to blbě).
E30STORM

#2 Příspěvek od E30STORM »

hoj, poslední 3roky cpu do svých aut stále jen ty 24ledkové na jedné straně a vždy mi odejde pravé světlo .
Upřímně si myslím, že tam teče , že to netěsní tak jako originál .
Mám ale zkušenosti , že tam kde to kupuju , mi to v pohodě vždy vrátí , takže pokud ti nevadí , koupit si nové a zaslat staré na výměnu - tak to dělám já :-D , pak se na to vyser protože bez pochyb to svítí nejlíp a vypadá to krásně .
dave4x4
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dave4x4 »

Vcera jsem dal zrovna do auta ledky, maji ten chladic a nehlasi chybu tak sem zvedav jak dlouho vydrzi. Po ctvrt roce mozna napisu ze je to na prd, poreferuju
milannn

#4 Příspěvek od milannn »

ja je mám asi od června a svítí zatím v pohodě... i když stálo mě to asi 1000 korun... ale svítí parádně...
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

Pokud už dávat LED osvětlení RZ na E60/61, tak doporučuji jedině originální LED světýlka např. z E70, 80, 90 atd, F10, 11, 30 atd. V každém jsou 2 LEDky s čočkou, jsou kvalitní, svítí akorát (ne moc aby osvěcovaly celý zadek a ještě kus silnice za ním :) ). A aby do nich šel zapojit konektor a navíc check nehlásil chybu, je nutný adaptér. Celé jsem to koupil na ebay viz odkaz níže a maximální spokojenost.

http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-BMW-LED ... 35cf0dbb94
Hoang

#6 Příspěvek od Hoang »

E30STORM: Buď je to náhoda, ale mě se taky pálilo všechno za pravé straně.

xdentist : Kdybych to věděl dřív že original něco takového vyrábí tak bych neexperimentoval a šel rovnou do original. Stejně mě to experimentování stálo stejně jako kdybych koupil original.
:(
A máš pravdu, těch 24led svítí až moc. Bije to hodně do očí.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od VRsix »

Me te po cca mesici odesla prvni. Vim, ze neco dela Osram, ale nevim jestli to nehlasi chybu.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

jedna ta orig. lampička stojí v BMW 310Kč s DPH. Akorát by se musel upravit konektor a check by hlásil chybu. Případně si tu redukci vyrobit sám. Já jsem to ale raději koupil jako komplet s klidem, že nemusím nic řešit.. V redukcích jsou použity originál konektory a pak nějaké součástky (asi odpory), které řeší check.
krtek

#9 Příspěvek od krtek »

xdentist píše:jedna ta orig. lampička stojí v BMW 310Kč s DPH. Akorát by se musel upravit konektor a check by hlásil chybu. Případně si tu redukci vyrobit sám. Já jsem to ale raději koupil jako komplet s klidem, že nemusím nic řešit.. V redukcích jsou použity originál konektory a pak nějaké součástky (asi odpory), které řeší check.

Vypadá to dobře.... ;) ty máš nějaké zkušenosti s tím e-bayem? myslim doprava do ČR, platba za zboží atd...? :wink:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xdentist »

no nakupuju tam už pár let tak pár zkušeností mám... Nic na tom není, jen se musíš zaregistrovat na Ebay (je jedno jaké země, přístup máš pak do všech), mít platební kartu podporující zahraniční platby přes internet, zaregistrovat se na PayPal právě kvůli placení a hotovo, pak jen kupuješ, platíš, čekáš a většinou i raduješ :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

A většinou nasraně čteš, že nach Tsechich neposílá
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PPetr »

Přesně po roce mi odešla jedna resp. Začala házet chybu. Byly myslím od Stualarm i s chladicem. A je jedno z jakého modelu se to objedná? Aby to bylo stejný a nemuselo se nic řešit a upravovat.

Xdetnist: čisté náhodou za nějakou rozumnou úplatu bys mi to neobjednal? Jsem od tebe přes kopec.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xdentist »

Jo to máš pravdu Vlasto :)) Na druhou stranu pokud to není zrovna kus nápravy nebo převodovka nebo něco podobně těžkého, lze se s nimi domluvit a nakonec nabídnou zaslání do ČR. A za ta léta se tam navíc už docela množí nabídky k zaslání do ČR přímo v aukci.

Za úplatu nevím, o to ani tak nejde, klidně to koupím, ale neudělám ani jeden klik bez celé částky zaplacené předem... Plus bych pak nerad měl denně dotazy kde to je a proč už to nepřišlo atd (někdy to trvá i 2-4 týdny!). Pak by snad bylo možné se domluvit.
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od PPetr »

xdentist píše:Jo to máš pravdu Vlasto :)) Na druhou stranu pokud to není zrovna kus nápravy nebo převodovka nebo něco podobně těžkého, lze se s nimi domluvit a nakonec nabídnou zaslání do ČR. A za ta léta se tam navíc už docela množí nabídky k zaslání do ČR přímo v aukci.

Za úplatu nevím, o to ani tak nejde, klidně to koupím, ale neudělám ani jeden klik bez celé částky zaplacené předem... Plus bych pak nerad měl denně dotazy kde to je a proč už to nepřišlo atd (někdy to trvá i 2-4 týdny!). Pak by snad bylo možné se domluvit.

Ahoj, s tím nemám problem. Hodím ti do sz moje číslo a až budeš mit čas můžeme se někde potkat a domluvit. P.s. Fakt nemám ve zvyku každy den řešit kdy co přijde.
EdyBoyS

#15 Příspěvek od EdyBoyS »

nevíte jak to osvětlení SPZ vyměnit u E39??

Mám tam celý ten ledkový modul, ale stávalo se mi, že při otevření kufru mi přestala pravá strana svítit, ale když jsem kufr zavřel, bylo to OK...
pak už se to zhoršilo natolik, že to někdy přestalo svítit uplně a musel jsem kufr otevřít a zavřít aby se to chytlo a teď už to spíš jen problikává, ale občas když projedu nerovnost tak se to opět rožne, ale po další nerovnosti zase zhasne.... tipuju že to bude asi jenom špatnej kontakt.. ale nevim jak to sundat..

normálně vydloubnout šroubovákem zvenku?
nebo se to musí nějak zevnitř víka kufru odpojit?
Rady523i

#16 Příspěvek od Rady523i »

tohle mi dělaly normal žarovky a pak jsem nelenil a odpojil vrata a sundal tu sprcku na svazku u praveho pantu a prelamany draty tak se jukni tam pokud si jses jistej že to neni tou lampickou nebo konektorem u ni
EdyBoyS

#17 Příspěvek od EdyBoyS »

Rady523i píše:tohle mi dělaly normal žarovky a pak jsem nelenil a odpojil vrata a sundal tu sprcku na svazku u praveho pantu a prelamany draty tak se jukni tam pokud si jses jistej že to neni tou lampickou nebo konektorem u ni

tak teď se mi podařilo ten modul vydělat... nakonec to neni modul ale jen sufitka diodová... ale konektorem ani sufitkou to není, protože když začnu tahat za kabel, tak to problikává a když několikrát bouchnu kufrem tak se to rozsvítí... hýbání sufitkou na to nemá vliv... takže to fakt bude asi přelámanej kabel. mrknu na to, díky
robines

#18 Příspěvek od robines »

Hoang píše:Zdravím,
řešili jste led osvětlení SPZ u E60? Mám problém že všechno se pálí a vydrží max. půl roku. :(
Měl jsem normální led sufitky s odporem - 3 měsíce pak KO.
Potom led sufitky s odporem a na druhé straně mělo takový chladič - 4 měsíce pak KO.
Teď nedávno jsem pořídil celý led modul s těma 24 led/1 modul - 6 měsíců a jedno je taky KO (nemá už bílé světlo, ale zežloutlo).
Nechce se mi tam dávat klasickou žárovku, protože celé auto mi svítí bíle (jak zevnitř tak z venku, a vypadalo by to blbě).

Kup si tyhle...perfektne utesnene..perfektne sviti...mam je na aute cca rok a bez problemu.

http://www.bmwjakes.cz/562-led-osvetleni-spz
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Taky to teď řeším, ale ztroskotal jsem na demontáži toho světýlka (E60). Vyndá se to celé, nebo jen ta průhledná část :? Hlavně ať tam strkám co chci, tak se nic neděje :(
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Celé se to musí vypáčit speciálním přípravkem BMW nebo plochým šroubovákem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět