Maximech píše:Pokud nejezdíš často po Jižní spojce nebo po obchvatech, tak je průměrná rychlost po Praze na den to co píšeš nesmysl.. Ale stejně ta spotřeba na Prahu nejni nijak abnormální.. Já bych se v tom asi moc nevrtal..
tuhle spotřebu mi nedělá problém mít taky po Č.Budějovicích .. mám 525xd 145kw e60 automat, bez DPF , ale taky jí občas šlápnu
EDIT: ML 320CDI 165kW (2007) není problém po ČB 15/100 .. F10 530xd osmikvalt bez Eko režimu kolem 9 ... asi bych se v tom nevrtal, nijak zásadně spotřebu odstraněním DPF nesnížíš, podle mě je to OK
Být tebou, tak jsem s tim odstraněním opatrnej. Nevěř všemu, co se tu píše.
Já jsem měl DPF úplně plnej. Motor kvůli tomu dokonce skočil do nouzáku, takže fakt plnej!
Odstranil jsem ho. Spotřeba mi trochu klesla max. ale o půl litru. Motor subjektivně líp reaguje na plyn.... Pořád si ale myslim, že ten rozdíl je spíš danej tim, že jsem vyndal úplně ucpanej filtr. Ten, kdo ho má v pořádku by určitě rozdíl nepoznal. Dneska bych raději šel cestou výměny filtru.
V Rakousku se pořád bojim, že mě zastaví a z pokuty za odstraněnej dpf se pos...
Filtr jsem si vyndal sám. Byla to asi hodina práce. Čištění naprosto nemá smysl. Vydrželo to max. 10 tis. km. Odstranění dpf z řídící jednotky tušim 3 tis.
Ale jak píšu. Dneska bych ho už nevyndaval. Je potřeba odstranit příčinu ucpání. U mě to byly v pánu oba termostaty a odlučovač oleje. Ještě jsou na odchodu vstřiky a čerpadlo. To ale byly už když jsem to koupil.... zatim jsem najel 90 tis. Od vyndání dpf cca 60 tis.
Údajům kdo kolik najezdí ve městě se jen směju. Jezdil jsem Prahu za 5 i za 15. Záleží na tom kudy člověk jezdí. Když jsem v létě jezdil z čerňáku na Zbraslav po jižní spojce rychlostí 80, tak jsem měl spotřebu i pod 5l. Když jezdim centrum a mam průměrnou rychlost 3km / h, tak si asi dokážeš představit, že 15l je vlastně krásná spotřeba.
Tak než jsem to tu dočetl, tak už to o tom kudy jezdíš někdo napsal.
Asi bych ti poradil každopádně novej odlučovač! Nevěřil jsem, ale dělá to zázraky (alespoň u mě).
Pak kompletní diagnostiku a klidně bych poslal vstřiky na stolici.
ja jsem se s tim taky nemohl smirit,ale pokud mas prum.rychlost 36km tak to tak proste je a spotrebu mas normal.dpf jsem taky kuchnul a bylo to temer beze zmeny ve spotrebe,jede to sice lip,ale tim to nebylo.diagnostika v poho,vstriky na stolici v boschi,teplota kolem 95,proste vsechno jak ma byt,a porad zere 11l.jedine jak jsem stahnul spotrebu tak to bylo,ze jsem se prestal motat po meste a vyjel jsem mimo.v lete jsem bydlel na chalupe 70km z domu a denne jsem dojizdel a ejhle auto najednou jezdilo za 7l.z toho jsem usoudil,ze pokud se motam mestem,samy semafor,kratke trasy,porad startuju,auto se neohreje,tak bude proste zrat.
Nejde mi o dva litry, jen se chci vyvarovat tomu aby s autem bylo neco spatne.
Když ostatní jezdí za 9 a já za 11 a něco) tak by tam něco špatně mohlo být
Já jezdím po městě s 535d taky za 11l. Dálky za 8l
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
hodne ,ale opravdu hodne zalezi na stilu jizdy, nez jsem se to naucil taky jsem nechapal kde ty nizky cisla berou, jezdil jsem jak nemeckej duchodce pomalu,ale porad jsem mel nohu na plinu , furt auto v tahu a v nizkych otackach, ted ne ,proste na to slapnu ,rozjedu to a sundam nohu z plinu jak to jde a zase rozjedu a sundam , dalky tempomat a hned jsem byl o litr a pul dole....
mě to přijde hodně na 525d a to beru že to není xdrive kterej si vezme prostě o litr víc.
Bud je něco špatně nebo ti kecá palubák.
Odkud bereš čísla ? Z reálného měření nebo podl palubáku ?
Udělej test na dálnici delší trasa vem plnou nádrž absolvuj delší trasu třeba 130km/h na tempomat. A pak zase vem po 300-500km plnou nádrž. Kolik bude spotřeba reálná a na palubáku napiš sem.
130km/h změřím taky ale chce to ještě nějakou 530d co to má změřené.
Pak se dostaneš na čísla která jsou bud v pohodě nebo prostě bude litr více a bude něco špatně.
525d a 530d musí jet plus mínus nějaké deci stejně.
ja jsem meril jak podle BC tak podle tankovani a je to cca stejne.kamarad ma 530d a jezdi 8,8l ale rozdil je v tom,ze on jezdi do ostravy coz je cca 20km a ja se motam po havirove.kdyz jsem mel pujcene jeho auto tak jsem mel na ty motacky taky 12l.z toho jsem usoudil,ze to je proste ve mne,tim kde a jak jezdim.pokud jedes delsi trasy tak se auto proste zahreje.ja v podstate jen prejizdim od semaforu k semaforu a mam vsude blizko.e60 je proste auto na delsi presuny a mestsky provoz nema moc rado
Takže: Dotankováno do plna. Po ujetí 300 km, dotankováno znovu.
BC: 12,1 l/100km
dotankoval jsem 31,3 l
pokud se nepletu tak je to 9,58l/100km
Takže to auto zase takovej žrout není, jen mi ukazuje špatně BC?
Jak to napravit?
Díky za rady
A kde jsi prevazne jezdil? Jestli je to mesto, tak je to o.k, ale jestli kombinovana nebo mimo mesto, tak je to hodne. Sam s 530d e60, jezdim mesto za 9,7.
mushroom000 píše:Hledal jsem, ale uspokojivou odpoved jsem nenašel. Mám E61 Touring, 525D rv 2006, 191tkm. Jezdím 100% Prahu za 11,3l/100km. Je to normální?
Já mám 525D rv 2008 a Prahu z 80% jinak venku mám za 7,5 a cestu do Chorvatska a zpět za 6,3. Mám venku filtr DPF.
mushroom000 píše:Hledal jsem, ale uspokojivou odpoved jsem nenašel. Mám E61 Touring, 525D rv 2006, 191tkm. Jezdím 100% Prahu za 11,3l/100km. Je to normální?
Já mám 525D rv 2008 a Prahu z 80% jinak venku mám za 7,5 a cestu do Chorvatska a zpět za 6,3. Mám venku filtr DPF.
Děkujeme za informaci.
Tady se bavíme o spotřebě v Praze.
Pěkná spotřeba na Prahu 80%..