Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Webasto a jeho dálkové ovládání HOTOVO.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasBroz
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od TomasBroz »

Ahoj.
Rád bych se podělil o úspěšné zapojení dálkového ovládání Webasta v e39 r.v. 2003.

1) Webasto (původní) s vlastní řídící jednotkou řízené po datové sběrnici systém CanBus. Výměna vadného čerpadla cca 2300,-Kč. Řídící jednotka byla v pořádku. Mistr Snejk Praha.

2) Kodování z příhřevu na nezávislé topení cca 500,-Kč mistr KamilFx Teplice.

3) Instalace obousměrného dálkového ovládání KeeTec 8000, cena včetně montáže, zapojení a odzkoušení včetně všech dalších dostupných modulů 8000,-Kč. Tuším, že se dá pořídit v ceně 3000,-Kč. Řídící jednotka KeeTec, přivedeno stálé napětí 12V na Webasto pin č.1.

Nyní mohu Webasto bez potíží spouštět z dálkového ovládání v dosahu cca 1km.
Dále využívám všech dostupných funkcí obousměrného dálkového ovládání Keetec, které mi umožnuje mimo běžných funkcí alarmu, kontroly zamčení vozu, zjištění stavu vozidla také dálkový start motoru (čip vyrobil zdejší člen klubu Marti "Fx")

Děkuji velice za ochotu a pomoc zdejším členům klubu Snejkovi za opravu čerpadla a radu s připojením, KamiloviFx za kodování a velmi užitečné rady a Martinovi "Fx" za čip.
all

#2 Příspěvek od all »

Ahoj, to je dobrá a známá informace ;-) pin 1 na webastu = zapnutí
Není tam canbus ale K-bus
máš automat? nebo jak máš vyřešenou pojistku s dálkovým startem?
TomasBroz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TomasBroz »

Ahoj, tak teď už je to úplně přesně popsané i od odborníka :-)
Dálkový start: ano mám automat tak jsem nemusel řešit pojistku. V manuálu KeeTec je popsaná pojistka pro manuál. Má to pro tento případ vlastní řídící jednotku a ještě to kontroluje u manuální převodovky, aby poslední dveře zavřel řidič.
Manuál mám, můžu přesně zjistit.
Odpovědět