Chtěl bych se zde Vás zasvěcených zeptat, jaký je rozdíl v předních světlometech E60/61 LCI kdy přední světla blíže středu vozidla jsou:
a) opatřena čirou čočkou
b) opatřena svisle pruhovaným sklem
Dodnes mi to nikdo nevysvětlil, ale asi v tom nějaký rozdíl je.
Já mám variantu b) - dynamic xenon (potkávací/dálka) + natáčecí + ta vnitřní světla fungují jako přísvit do zatáčky a reagují na natočení volantu.
Ale ty čirý čočky jsou na co?
Dík za info.
Podobnou věc momentálně řeším já.Přestavbu světel na LCI.Též dinamic bixenon.Pruhovaná čočka je opravdu přísvit do zatáčky,druhá čočka je už samotný bixenon který by měl zastávat funkci tlumených a při přepnutí i dálkových světel.Já osobně jsem teprve na začátku,budu potřebovat jak trafostartéry tak jednotky natáčení,LM2+adaptéry+nakodovat.Je toho opravdu hodně .. Udávaná druhá varianta je dle mého názoru klasika tzv klasický xenon světlomet (bez DD),kde je jedna čočka xenon/potkavací + halogen/dálkové?
Podle toho co se mi podarilo vyzjistit tak u pred LCI bylo to vnitrni svetlo osazeno zarovkou H7 myslim a u LCI je budto tohle svetlo prisvit do zatacek a nebo je ta parabola prazdna bez zarovky..
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tak to já viděl denní svícení právě těma proužkama
Rikam ja to ted rozebiral se snejkem a prej sou jenom dve varianty u LCI .. Bud to ma prisvicovani a je tam to prouzkovany svetlo ktery se neda pouzit jako zadny denni sviceni protoze ty prouzky jsou tam kvuli lomu svetla.. Takze to sviti uplne do pryc.. A nebo tam prej je prazdna parabola bez zarovky... O vsechno ostatni se staraji krouzky a cocka...
Je to tak ty proužky jsou použity jako přísvit a o ostatní se starají kroužky, které při rozsvícení hlavních světel ztlumí svit. U některých nejsou přísvity, ale další čočka kde je asi výbojka, nebo žárovka.
Takže podle výsledků tohoto vlákna bych mohl napsat:
a) vnitřní čiré čočky - jednodušší provedení světlometů bez přísvitu do zatáček
b) vnitřní pruhované čočky - full charged světlomety vč. přísvitu
Díky všem za názory a odpovědi.
Tecto píše:Takže podle výsledků tohoto vlákna bych mohl napsat: a) vnitřní čiré čočky - jednodušší provedení světlometů bez přísvitu do zatáček b) vnitřní pruhované čočky - full charged světlomety vč. přísvitu Díky všem za názory a odpovědi.