Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

juueeseej uprava

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Sobeslav
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Sobeslav »

A tak už se dozvím o co vlastně de??:ucta:
Pavouk_1

#22 Příspěvek od Pavouk_1 »

Podívej se na poslední fotku u Kriznika v klubu :-).
Pavouk_1

#23 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]tak v patek se teste :)
myslim ze pomer prace/vzhled je asi tak 1/50 :D
(ale vymyslet to byla fushka :))
proste super :)

(ti co vi o co jde - nerikejte to)

udelam pak nejak fotky :P

Tak jsem se do toho taky pustil, ale zvolil jsem trochu jiný způsob než Ty. Zatím jsem to teda udělal na starých žlutých blinkrech a když se to osvědčí, tak to udělám na bílých.

O nějaké fušce nemůže být ani řeč, celé mi to zabralo cca 2hod - napodruhé bych to zvládl o dost rychleji.

Když to bude všechno O.K., tak mi to v těch bílých blinkrech bude svítit bíle, ale blikat žlutě :yep:
Kriznik

#24 Příspěvek od Kriznik »

fuska ve smyslu vymyslet nejlepsi zpusob

cela uprava mi nasledne zabrala asi 20min

a dve zarovky tam cpat nehodlam....
je to ok ... zvlast kdyz se podivam na videat z DTMPower
tak budto maji bile blinkry sviti a blikaji bile nebo maji oranzove blinkry sviti a blikaji oranzove
Dave
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Dave »

Tak co to celé shrnout (zkušenosti) a dát někam kompletní návod - co nejlépe použít (za jakou cenu) kde co nacpat atd.

Může toho být i víc podle toho kdo to jak udělal!
Pavouk_1

#26 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]fuska ve smyslu vymyslet nejlepsi zpusob

tak budto maji bile blinkry sviti a blikaji bile nebo maji oranzove blinkry sviti a blikaji oranzove

Ještě je jedna možnost té tvojí varianty a nemusí se ani upravovat objímka. Stačí k tomu jenom čtyři diody a dva odpory :-D.
Kriznik

#27 Příspěvek od Kriznik »

diody me taky napadly
ale predpokladam ze by se to v tech krystalkach ktere tvori blinkr docela slilo a moc by to nesvitilo....
Pavouk_1

#28 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]diody me taky napadly
ale predpokladam ze by se to v tech krystalkach ktere tvori blinkr docela slilo a moc by to nesvitilo....

Nemyslel jsem svíticí diody, ale nechat jednovláknovou žárovku a k ní pomocí diody a odporu přivést napětí od parkovaček, takže by ta blinkrová žárovka svítila trvale na nižší napětí tak, aby to odpovídalo zhruba 5W.
Pavouk_1

#29 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]fuska ve smyslu vymyslet nejlepsi zpusob

Ona ta druhá žárovka je možná na úpravu jednodušší než úprava objímky :-). Mě šlo hlavně ale o to, aby mi to právě v těch bílých blinkrech svítilo bílé, ale blikalo žlutě. A to jinak než dvěma žárovkama udělat prostě nejde :-).
Pavouk_1

#30 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Dave
[B]Tak co to celé shrnout (zkušenosti) a dát někam kompletní návod - co nejlépe použít (za jakou cenu) kde co nacpat atd.

Může toho být i víc podle toho kdo to jak udělal!

S tím počítám, ale chci to nejdřív pořádně vyzkoušet (utěsnění a td.) než to sem hodím.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Dave »

Originál zaslal Pavouk
[B]

S tím počítám, ale chci to nejdřív pořádně vyzkoušet (utěsnění a td.) než to sem hodím.

To jsu rád, že to bereš zodpovědně!!!! Jenom nezapomeňte taky na nějakou tu fotečku!!! :D
Pavouk_1

#32 Příspěvek od Pavouk_1 »

Pro nedočkavé je teda hotový článek v ARCHIVu. Zatím je to bez fotek.
ebalaz

#33 Příspěvek od ebalaz »

Originál zaslal Kriznik
[B]Obrázek

foceno bez xenonu pochopitelne

:devil:

ale ked to svieti a blika na bielo tak mozes kvoli tomu zhavarovat, pripadne ak nemas znamych na policii mozu ti za to zobrat technicky, samozrejme ze kolizia je zavaznejsi dovod preco radsej zohnat oranzove dvojvlakno.

ja som mal na predoslom aute biele blinkre ale s oranzovym tienitkom ziarovky tam som mal klasic. biele dvojvlakono. teraz zhanam tie oranzove dvojvlakna , ale zatial neuspesne.
ebalaz

#34 Příspěvek od ebalaz »

Originál zaslal Pavouk
[B]Pro nedočkavé je teda hotový článek v ARCHIVu. Zatím je to bez fotek.

v akom archive mas ten clanok lebo ja som tam nasiel iba prestavbu na xenony??????:D
Kriznik

#35 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal ebalaz
[B]

ale ked to svieti a blika na bielo tak mozes kvoli tomu zhavarovat, pripadne ak nemas znamych na policii mozu ti za to zobrat technicky, samozrejme ze kolizia je zavaznejsi dovod preco radsej zohnat oranzove dvojvlakno.

ja som mal na predoslom aute biele blinkre ale s oranzovym tienitkom ziarovky tam som mal klasic. biele dvojvlakono. teraz zhanam tie oranzove dvojvlakna , ale zatial neuspesne.

blika to dobre :) zhavarovat se kvuli tomu neda :D

jinak ten technicak bych nevidel tak tragicky, videl jsem nekolik policejnich filcek ktery blikaly vepredu bile... a opacne nekolik mnoho amerik, ktery blikaly treba cervene... takze vklidku :D
Kriznik

#36 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal ebalaz
[B]

v akom archive mas ten clanok lebo ja som tam nasiel iba prestavbu na xenony??????:D

v tom, kterej smazal :D :cinan: :mimco:
a podle kteryho byses dozvedel ze ti tam potece voda....

normalne si uprav puvodni objimku tak, aby jsi tam dostal druhej kontakt na dvouvlakno, vem si + treba z motorku svetel a mas vystarano....
ebalaz

#37 Příspěvek od ebalaz »

Originál zaslal Kriznik
[B]

blika to dobre :) zhavarovat se kvuli tomu neda :D

jinak ten technicak bych nevidel tak tragicky, videl jsem nekolik policejnich filcek ktery blikaly vepredu bile... a opacne nekolik mnoho amerik, ktery blikaly treba cervene... takze vklidku :D

ja som nechcel navod pre seba ja som toto uz robil pred tym na daewoo-to som mal pred tym, mne islo len o precitanie si ako si to vymyslel ty, lebo ja mam svoj sposob bez vaznesich uprav obimky a ziadna voda mi tam netece. MAS PRAVDU SVIETI TO DOBRE AJ NA BIELO. VCERA VECER SOM TO SPRAVIL. Vazne to dobre vidno aj cey den, ale pandury /policemen/ budu mat radost.

:yep:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#38 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Ve vyhlášce není ani slovo o tom, že blinkr musí blikat oranžově:fuckoff: A preventivně je nejlepší poslat policajta do haj....:D , protože ví že nemá pravdu a přesto to zkouší.
d.aemon

#39 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal JFK
[B]Ve vyhlášce není ani slovo o tom, že blinkr musí blikat oranžově:fuckoff: A preventivně je nejlepší poslat policajta do haj....:D , protože ví že nemá pravdu a přesto to zkouší.

To myslíš vážně? Mám obavu, že v té technické vyhlášce, co je vždycky noční můrou při každém testu, je jasně napsáno, že to musí být oranžová barva. Stejně tak jako např. osvětlení SPZky, který jsem měl modrý, musí být podle vyhlášky bílý.
JFK Čestný člen
Čestný člen

#40 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Možná máš pravdu, mám ale pocit že to tam ani bejt nemůže, protože oranžová může bejt taková, nebo maková. Konkrétně já bych ukázal na ten policejní vrak a ptal se na oranžový blinkry na tom policejním autě (filcka), jelikož mi příjde, že blikaj bíle a ne podle vyhlášky.
Pokud není jasně napsáno o jakou barvu jde, tzn. celý název barvy a číslo barvy, tak před nima budu tvrdit že ty moje blinkry blikaj stějně jak ty policejní. A basta:)

já tak nesnáším fízli.... zasra....:mad: :mad: :ble: :gun03:
Odpovědět