Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vaše zkušenosti s brzdama

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mcfil

#1 Příspěvek od mcfil »

Zdar zdar,

chtěl jsem se zeptat jestli kupujete kotouče a destičky origo bawo nebo berete někde jinde. Nerad bych si naběhnul a platil zbytečně víc (jako by tomu mohlo být u tlumičů bmw=sachs, cena bmw nerovná se cena sachs). Tak mi prosím sdělte svoje zkušenosti. Díky :ucta: :ucta: :ucta: :ucta:
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Shrek »

Obojí samozřejmě jinde. Hledej značky Textar, Jurid, Brembo (Auto.Prima, ELIT).
TT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TT »

to mcfil: až budeš v Praze , tak zajeď, ul. Kolbenova Fa. BARTÁK a kup si JURIDy jsou fakt super, TEXTAR nic moc pískali mi jako sviňa:cuz: Jinak Z. Barták velice dobrej kámoš a sežene snad úplně vše, jak origoš tak i druhovýrobu, většina firem včetně Elitu nakupujou u něj.
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
JFK Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Já mám na 320i nové kotouče Brembo a destičky Textar a naprostá spokojenost:) Žádné pískání ap.:allright: :allright: :allright:
Komplet 10.000,-kč
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Shrek »

Taky jezdím na Textarech...
Mimochodem to že někomu pískají nemá nic společného s tím, že jsou to Textary... :cheche: ... zase jeden s oblíbených mýtů.
TT
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TT »

Asi teda vada materiálu, pískání mě s*ralo, každý zabrždění na mě každej čuměl co to mám za hajtru, že tak kvičí, dal jsem juridy a OK???:banan: Máte Textáry vyzkoušený, a nepískaj Vám tak je to jen dobře, kámoš co dělal v Meteoru na Xaverově mi je taky moc nedoporučoval, já na něj tenkrát nedal koupil je a kvičel sem, ono je to už tři roky, Teď mám JURIDY OK-nedám na ně dopustit, ale samozřejmě každý dle svého gusta, nikoho nepřesvědčuju, že ty jsou dobrý a ty špatný, jen to byla moje (blbá) zkušenost s TEXAMA.:mrk: :mrk:
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
JFK Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Je asi taky dulezity s cim ty desticky zkombinujes, myslim tim s jakejma kotoucema fachaj:))) Je blbost davat moc tvrdy desticky s mekcima kotoucema a obracene (jenom muj nazor, nekde jsem neco takoveho slysel:)), ale je to logicky, neee???...
ebalaz

#8 Příspěvek od ebalaz »

mne znamy co roby brzdy povedal ze to kvici ked je kotuc trochu viaz zadraty: kopcek dosticka kopcek. a vraj piskanie robi dosticka o tie postranne "kopceky". vzadu mi to sramotilo jak hrom tak som dal nove kotuce aj pakne aj dosticky a OK,(-jeden som mal prasknuty a pakne na prach NO niekto predomnou s tym asi pojazdil na rucnej). Ani neviem aku znacku mi dal ale mozem mrknut na krabicu moc som si to nevsimal. Predne su v pohode len trochu zadrate platnicky este OK (5mm) takze zatial trpim. ked pl. odidu dam kotuce stocit alebo nove spolu s novymi pl. Potom uvidim ci to prestane. ale ked brzdim prudko tak to ani nepipne. pisti mi to pri dobrzdovani do 0 km/h tzn. na krizovatke atd. ale uz mi to ide trocha na nervy...:bang2: :bang: :cry: :cry: :bigcry:
TT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TT »

Originál zaslal JFK
[B]Je asi taky dulezity s cim ty desticky zkombinujes, myslim tim s jakejma kotoucema fachaj:))) Je blbost davat moc tvrdy desticky s mekcima kotoucema a obracene (jenom muj nazor, nekde jsem neco takoveho slysel:)), ale je to logicky, neee???...

Yo, myslim, že jsem to taky četl v auto-hitu, a taky se na tom podílej povětrnostní podmínky, prej???
Bureš Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Bureš Člen Klubu »

Originál zaslal TT
[B]Yo, myslim, že jsem to taky četl v auto-hitu, a taky se na tom podílej povětrnostní podmínky, prej???

Já bych moc na ty povětrnostní podmínky moc nevěřil, protože pokud mě hvízdaly brzdy, vůbec nezáleželo na počasí. Někde jsem ale zaslechl něco o podložkách pod destičky a nebo se něčím namažou - samozřejmě na zadní straně. Nepamatuji se ale přesně čím.:australan :benga: :australan
Bureš Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Bureš Člen Klubu »

Abychom zabránili pískání kotoučových brzd, potřeme zadní i boční kovové strany brzdových destiček pastou proti pískání destiček (např. Plastilube, Tunap VC 582/S, Chevron SRJ/2, Liqui Moly LM 36 nebo LM 508 ASC). Nátěr provedeme tenkou vrstvou. Pasta se nesmí v žádném případě dostat na brzdové obložení destičky nebo na brzdový kotouč. Jinak tyto části okamžitě otřeme a očistíme lihem.

Na zadní stranu nových brzdových destiček vložíme meziplechy ( proti pískání). Pro jejich snadnější montáž je můžeme přilepit.

Tolik citace: Údržba a opravy BMW 3 ( E30 9/82 – 8/90)

:kutulu: :kutulu2:
Odpovědět