Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ehmmm - ABS/ESP

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukas

#1 Příspěvek od lukas »

tak dnes sem mel a porad mam predcasny vanoce.
palubka se mi rozsvitila jak stromecek a to abs a esp.
a nehodla se to vypnout.
tak sem to zkousel.
palubka ma pravdu.ani esp a ani abs nejde. stalo me to trosku dezenu abych to zjistil.

a mne se zdalo ze to esp prosmykuje nejak blbe...

ja se na to vys...
poznate nekdo mou diagnozu jeste pred tim nez odgumuju do servisu?

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
mcfil

#2 Příspěvek od mcfil »

:dunno:
mcfil

#3 Příspěvek od mcfil »

Hele Lukáši psal jsi, že si na autě hodně děláš sám nebo po známejch. Kdyby jsi měl problém tak se ozvi. Mám mechanika kterej mi dělá všechno za rozumnou cenu a jsem nadmíru spokojenej. Má dobrou výbavu hodně přemýšlí a od Zlína je to tak 15- 20 km. Tak jen kdyby jsi si nevěděl rady. Já a mý známí si ho jenom chválíme.
Kriznik

#4 Příspěvek od Kriznik »

odeslo ti cidlo ABS (nejpravdepodobnejsi moznost)
nevim jak novejsi ESP ale ASC bere udaje z cidla ABS
takze kdyz odejde cidlo, brzdi to smykem a rozjizdi se to hrabanim

to ktery cidlo ti odeslo se musi zdiagnostikovat, pokud nebude viditelne rozskvareny (stava se kdyz jedes desticky na prach) ....

v nicem jinym by to byt zrejme nemelo
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Souhlas,delal jsem to podle toho navodu tady nekde na foru a promeril cidla primo na konektoru pod krabici spolujezdce,je to nejrychlejsi a nejspolehlivejsi (a taky te to donuti vymenit mikrofiltr,kdyz je to uz venku :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
lukas

#6 Příspěvek od lukas »

jaka krabice, jaky filtr kde to mam hledat?pod spolujezdcem ci co?

prvne sem se nemohl rozbehnout z krizovatky protoze se stale zapinalo asr, jakoby se prosmykovaly kola ale stal jsem skoro na miste, kdyz ho vypnu tak je to ok. jede uplne v pohode.
abs zacalo svitit az pozdejc a tez jenom obcas a na chvilku. potom zhasne i s asr.

hned na uvod kdyz nastartuju a vypnu asr tak je vsechno v poradku. kdyz ho necham zapnuty tak posleze nasleduje kontrolka asr, poblika, posleze se rozsviti natrvalo, a pozdejc se prida abs.

asi aby nesvitila sama nebo co...
slunicko
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od slunicko »

Originál zaslal mcfil
[B]Hele Lukáši psal jsi, že si na autě hodně děláš sám nebo po známejch. Kdyby jsi měl problém tak se ozvi. Mám mechanika kterej mi dělá všechno za rozumnou cenu a jsem nadmíru spokojenej. Má dobrou výbavu hodně přemýšlí a od Zlína je to tak 15- 20 km. Tak jen kdyby jsi si nevěděl rady. Já a mý známí si ho jenom chválíme.

A kde Ti servisáci mají ten servis??? Kolik berou za hoďku asi nevíš???
Já jen že jezdím do Zlína za prýma chlápkem není drahý a je fajn, bere to vážně a radí a pomáhá jak jen to jde... jestli jsou kluci levnější...???? :gobeer:
mcfil

#8 Příspěvek od mcfil »

Originál zaslal slunicko
[B]A kde Ti servisáci mají ten servis??? Kolik berou za hoďku asi nevíš???

Tři kila, ale stavá se, že si s tím fakt lámají hlavu místo, aby hned vyměňovali a tahali ti peníze z kapsy, trvá to, ale pak mi naúčtují jen to kdy skutečně pracují a peníze co by mohli chtít za tu detekci, kdy by mohli dělat něco jinýho, mi prominou. Fakt jsem spokojenej. A má i diagnostiku a v hlavě.
slunicko
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od slunicko »

No to je fajn, ale kde teda sidli????????
d.aemon

#10 Příspěvek od d.aemon »

To vypadá na dobrej tip... sem s ním... :bigok:
mcfil

#11 Příspěvek od mcfil »

V Němčicích. Je to směrem z Přerova na Zlín cca 15 km. To znamená asi 15 - 20 km od Zlína.
slunicko
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od slunicko »

Originál zaslal mcfil
[B]V Němčicích. Je to směrem z Přerova na Zlín cca 15 km. To znamená asi 15 - 20 km od Zlína.

Super a co nějaká přesná adresa či telefón nebo tak něco bylo by taky??? :)
DaF

#13 Příspěvek od DaF »

lukasi, mluvis tady chvili o ESP a chvili o ASR. Mam pocit, ze ASR je zkratka, kterou pouziva pro antiprokluzovej system koncern VW. U BMW jsou systemy ASC a pozdeji dokonaly system rizeny mikroprocesory DSC a DSC+T.
Jinak Tvuj problem bude nejspise v tom cidle. ABSko a ASCcko spolu uzce souvisi, jak rikal Kriznik...
mcfil

#14 Příspěvek od mcfil »

Originál zaslal slunicko
[B]Super a co nějaká přesná adresa či telefón nebo tak něco bylo by taky??? :)

Zjistím jak je na tom a pošlu Ti na něj kontakt. Ju? Já, aby pak třeba nebyl nevrlej, že mu tam choděj pořád nový a nový lidi a že neví kam dřív. I když to nepředpokládám páč je napohodu, ale sichr je sichr.
slunicko
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od slunicko »

Originál zaslal mcfil
[B]Zjistím jak je na tom a pošlu Ti na něj kontakt. Ju? Já, aby pak třeba nebyl nevrlej, že mu tam choděj pořád nový a nový lidi a že neví kam dřív. I když to nepředpokládám páč je napohodu, ale sichr je sichr.

:) fajn, děkuji Ti... :mrk: budu moc ráda :bigok:
Odpovědět