Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problem s topenim
Originál zaslal d.aemon
[B]:mhihi: Máš ty ale štěstí na "docela blbě přístupný" místa - naposledy Kriznik v Křižanech, alias: "Tu gumovou potvoru jsem ti vyndal, vyčistil od listí, ale vra? si ji tam sám, nechci si zlomit ruku..." :hehehe:
:mhihi: ... jo! taky ten levej co je u topeni jsem tam uz nedal
protoze to fakt neslo

nehlede na to, ze jsme kazdej meli tak 4-5 piv a znecisteni tlapek vod smiru bylo fakt znacny

:gobeer:
Originál zaslal Paul-c
[B]Jo,to je pravda.Pylak by mel byt v aute u spolujezdce pod prihradkou. Nevim co ma Lukas u motorku topeni,ale ja to tam nikdy nevidel.Jenom E39 to ma pod kapotou.
Mel jsem to na ty 320i tady jsem na to jeste nekoukal, byli to takovy dva hribky a mezi nima byl ten motorek. Mozna to byla nejaka zvlastni vybava, neco o tom ten puvodni majitel povidal...
Tim padem se nestavalo ze jsi mel plnej intros listi kdyz si dal fukar na max...
N54 PWR
Originál zaslal kofa
[B]Jo jasne.Rozebral jsem pul auta a na vodu se nepodivam.:cucim: :cuz:
Hele? KOFO? :hrac:
TO SI Z NAS DELAS TADY JENOM PRDEL, NE?
:prdel:
Ten posledni prispevek byla ironie??!
Tohle jsi psal 14/12/02, tak jen doufam, ze je to pravda!!!
Originál zaslal kofa
[B]Voda tam je a odvzdusneny to mam poradne.Ten mikrofiltr je dobrej typ,kde ho najdu?
Pokud ne:
Hele, nech to vychladnout a potom tam nalej nejakou nemrznouci smes do chladicu (treba GlykoShell) a zred ho s vodou v pomeru (podle navodu na lahvi) tak, aby pri studenym motoru, byla voda v postrani - prepadove nadrzce vedle chladice presne NA RYSCE (uprostred).
Pri zahratym motoru by Ti voda pochopitelne vylitla...
Melo by to zacit topit. Problem, kterej Ty popisujes je tipickym pro malo vody v chladici...
Motor si nechava skoro vsechnu vodu v prvnim chladicim okruhu a do druheho se ji dostava velice malo. A druhy okruh prave prochazi topenim a tam musi byt voda horka. Krom toho muze dochazet k nedokonalemu chlazeni a motor se muze prehrivat. Nepomuze ani sepnuta viskospojka na vrtuli, protoze ta sice taha vzduch skrze chladak na blok, ale v chladaku ty vody taky asi moc nebude...
Tohle potvrd, pak se s tim muzeme zaobirat dal...

Treba ucpanej chladic? Spatnej altik? Vodni pumpa?
atp...
Ja si z vas tady prdelky nedelam.Samozdrejme ze posledni prispevek byl v nadechu ironie.Odvzdusnoval jsem ho mozna desetkrat.Termostat jsem koupil novej a bylo to k nicemu,pumpa taky v poradku.Nejvic zvlastni je to ze pri zapnutym topeni na plny kule fouka vzduch na sklo a na nohy jakz takz teplej(asi jako na pulku)a vetrakama z palubky jde uplne studenej vzduch,takze to musim mit zavreny jinak bych tam nevydrzel.
Jinak za kazdy dalsi info predem dik.:ucta:
Jinak za kazdy dalsi info predem dik.:ucta:
Originál zaslal Bureš
[B]Já tedy nevím, ale pokud nemáš klimu, tak z palubky by asi na tebe ani teplý vzduch neměl foukat. Měl by tam jít jen studený. Teplo fouká pouze na skla a dolů.
presne tak, jenom malicko upresnim:
vlevo od budiku, stred a v pravo u kastliku jsou vyvody okruhu pro "cerstvy vzduch" - primo z venku, tzn studeny
pokud mas regulaci otocenou v modrym poli tak to bere vzduch jenom z venku a fouka studenej
pokud ji mas na poloze, kde konci modry pole a zacina normal bily a pritom zapnuty topeni, muze i z tohohle okruhu foukat vlaznej vzduch
kdyz mas regulator na bilym poli tak cela palubka je bez vzduchu a foukas budto sklo/nohy nebo sklo nebo nohy atd.
Panove jsem z toho uz zmateny.Regulaci v modrym poli nemam a presto fouka z palubky uplne studenej vzduch jako je zrovna venku.Mam na mysli oba vetraky nad kastlikem spolujezdce,velky nad radiem a krajni u dveri ridice.U moji byvale E36 se z tehle vetraku topilo.Na sklo a podlahu teply vzduch fouka ale je to mizerie.