Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem s topenim

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
d.aemon

#41 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Kriznik
[B]...vlevo od budiku, stred a v pravo u kastliku jsou vyvody okruhu pro "cerstvy vzduch" - primo z venku, tzn studeny...

:eek: No to čučím. Takže kdybych neměl klimu, taxi na sebe nepustím horkej luft? To je divný, ne? Každý jiný auto fouká horkej luft i z palubky. :dunno:
Kriznik

#42 Příspěvek od Kriznik »

horkej si pustis ale ne primo z palubky
tam jde jenom vlaznej/teplejsi a to tehdy kdyz vychytas pozici presne mezi bilym a modrym polem :D
DaF

#43 Příspěvek od DaF »

To je nejakej blud, ne?

Jak na 318ce bez klimacky jenom s trema otocnejma ovladacema fukarku, tak s 325kou s klimou (manualni) nemam problem si primo na ksicht - rozumej z tech dvou velkych vetracich mrizek (nad radiem a nad vypinacem svetel) a primo pred koleny/oblicejem spolujezdce - pustit HORKEJ VZCUCH.
Proste bez klimy jsem to osolil naplno do cervena, nastavil na sipku na ksicht, pustil vetrak na plno a frcelo to tam pod tlakem. U klimacky jsem oba dva regulatorky teploty nastavil do cervena, hlavni regulator teplo/zima nastavil taktez na tri rudy tecky a stejnym zpusobem - sipka na ksicht, vetrak na plno jsem to pustil do interieru... At je venku treba -25°C, tak v tom aute se neda vydzet... Proste vedro na padnuti!
Je zapotrebi u toho mit otevreny pochopitelne jeste ty vetraci otvory v palubce...
U klimacky pri pustenem vnitrnim okruhu nebo klimatizaci to tolik netopi, snazi se to dodrzovat nejak tu max teplotu, takze takovy vedro neni...
Ale kdo pousti klimacku, kdyz si potrebuje zatopit, ze? :-)
Vnitrni okruh se pri jizde za Avii ale hodi.... :-)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#44 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Dafe jsi mel a mas zazracnou karu, mozna to bude tou Tvou MoreGreen Metallic... :)
N54 PWR
Kriznik

#45 Příspěvek od Kriznik »

:mhihi: lukas :D

podivej se na schema cirkulace vzduchu do etk, tis nebo manualu

palubka je na cerstvej vzduch, ale da se z ni foukat vlaznej potazmo teplej nikoli "HORKEJ"

a i kdyz to je jak rikam, neznamena to, ze by v aute byla zima!
bmw ma jednu z nejlip resenejch cirkulaci vzduchu vubec

p.s: je mozny (ale nemyslim si to), ze u novejsich modelu udelali trosku jinak cirkulace
d.aemon

#46 Příspěvek od d.aemon »

Já moc novej model nemám, Křižníku, a topí mi to jako kráva přímo do xichtu z palubky :dunno:
DaF: S klimou to topí míň, páč to stačí trošku uchladit, ale je to v zimě nebo za deště k nezaplacení, protože klima vysuší vzduch a zamlžený okna jsou bleskově suchý. Než jsem na to přišel, otvíral jsem si šíbr nebo okno, aby se ten vlhčí vzduch zevnitř vysál a čekal jak magor, dokud se okna nevysuší, ale s klimou to jde bleskem. Ze stejnýho důvodu se ti zapne klima, když si dáš vnitřní cirkulaci - jinak bys tam měl za chvilku jak v parní lázni :D
Ale to už jsme tady někde probírali :super:
DaF

#47 Příspěvek od DaF »

Kdyz to rikam, je to jako kdyz to povidam....
:-)
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Béďa »

Panove me to topi (spis netopi) presne jak rika Kriznik!
Kdyz vychatas polohu, tak vlaznej! Ale nikdy ne horkej!!!
iforak
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od iforak »

Diskuse o ničem, topení snad má topit a né ovlažovat!!!
kacak
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od kacak »

Panove, nechci se mezi vas nejak moc montovat, ale vam opravdu prijde normalni, kdyz topeni v aute netopi? A jeste ke vsemu v bavoraku?
DaF

#51 Příspěvek od DaF »

Chcete mi rict, ze kdyz mate v aute fukarek (rozumej bez klimy), a otocite do cervena, pustite vetrak na plny koule a foukani nastavite na ksicht (sipka na telo clovicka), tak Vam to z palubky nezacne foukat "teplej/horkej" vzduch? (proste to nezacne na plny pecky topit?)
iforak
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od iforak »

Souhlasím s Kačákem....
Jedině že by jste měli BMW určené pro arabskej trh :-)
kacak
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od kacak »

Nam jde ze stredniho ofuku tak horkej vzduch, ze ho skoro vubec nepouzivame, pac bychom se uvarili ... ale chybi mi tam poloha, kdy to fouka vsude (rozumej nahoru i dolu). Jak resite tohle... ja mam budhorkou hlavu nebo usmazeny nohy.
DaF

#54 Příspěvek od DaF »

Originál zaslal kacak
[B]Nam jde ze stredniho ofuku tak horkej vzduch, ze ho skoro vubec nepouzivame, pac bychom se uvarili ... ale chybi mi tam poloha, kdy to fouka vsude (rozumej nahoru i dolu). Jak resite tohle... ja mam budhorkou hlavu nebo usmazeny nohy.

Mno, tak z toho si nic nedelej...
Tohle meli kupodivu vyreseno na E30 a E34... Proste tam byly ovladace otevirani techto vydechu zvlast, nebylo to integrovany do jednoho otocnyho srace... Myslim, ze tohle u E36 resi az digitalni klimatronic, kde si muzes zapnout a otevrich vydechy ktere chces.
Ja to u sebe resim "napul" mezi ofukem predniho okna a mezi tepenim na nohy... Ale do ksichtu si timhle moc nezatopis, to je fakt... Ale da se to... Po tom prednim okne to jde i na skeble... :-)
kacak
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od kacak »

Originál zaslal DaF
[B]Mno, tak z toho si nic nedelej...
Tohle meli kupodivu vyreseno na E30 a E34... Proste tam byly ovladace otevirani techto vydechu zvlast, nebylo to integrovany do jednoho otocnyho srace... Myslim, ze tohle u E36 resi az digitalni klimatronic, kde si muzes zapnout a otevrich vydechy ktere chces.
Ja to u sebe resim "napul" mezi ofukem predniho okna a mezi tepenim na nohy... Ale do ksichtu si timhle moc nezatopis, to je fakt... Ale da se to... Po tom prednim okne to jde i na skeble... :-)

Ja si taky muzu otevrit/zavrit vydechy ktere chci, ale prijde mi to dost nelogicke, kdyz chci, aby me to topilo nahoru a pak zavrit vydechy :-(
Zkousela jsem to napul mezi topenim na nohy a na hlavu, ale vysledek je dosti nejistej. Jedine co mi pomaha, je zapnuta klima -dam ji na 20 st. a je pohoda :-) a spolujezdec se muze varit nebo mrznout.. jak je libo.. ale bez klima je to dost blby.
Ja klimu nepoustim v zime moc rada, jde z toho divnej smrad (asi proto, ze to nepoustim tak casto :-)) ) a suchej vzduch.
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Béďa »

Takze panove, opravdu kdyz otocim do cerveneho pole, tak to fouka studenej vzduch! Protoze kdyz to steluju na ksicht, tak mi tam zacina modre pole, coz bude asi zrejme znamenat studeny vzduch ne? Jedine kdyz je to presne na prechodu z bileho do modreho - fouka ten vlazny!
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Béďa »

Dafe jiste poznavas svou bejvalou..
I ty tam mas to modre pole, vidis?
Přílohy
palubka.jpg
palubka.jpg (32.54 KiB) Zobrazeno 2916 x
palubka.jpg
palubka.jpg (32.54 KiB) Zobrazeno 2916 x
DaF

#58 Příspěvek od DaF »

Pockat pockat....
Pravda... Fukarek ma na ksichtu primalovane modre pole... U nich neni mozne si topit primo na drzku.
Nojo, tak si myslim, ze jsme se dobrali k problemu.
U fukarku teplo do drzky nelze...
U klimacky teplo na hubu lze!

Uz jsem zapomnel... Jak je to s fukarkama... Ono teda ne ze by to byla s manualnima klimackama nejaka vyhra... Ono je to stejne o nicem a ma to taky limity. Holt klimatronic je klimatronic... :-)
Tam neni problem.
mcfil

#59 Příspěvek od mcfil »

kacak - Chlapi, že by nový Slůňadlo?!?!?!? :lool:
d.aemon

#60 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal kacak
[B]...Ja klimu nepoustim v zime moc rada, jde z toho divnej smrad (asi proto, ze to nepoustim tak casto :-)) ) a suchej vzduch.

Ten smrad je od bakterií, který se uchytí na vlhkým vnitřku klimačky. Jedna obecná zásada: když máš zaplou klimu, tak hned nevypínej fukar když ji chceš zastavit. Vypni klimu a nech ho ještě chvíli běžet, celý prostor klimy se aspoň trochu vysuší a ohřeje. Když vypneš klimu i s větrákem, začne se tam kondenzovat voda a ve vlhku se pochopitelně ohromně daří bakteriím ;-)
Odpovědět