Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
teorie
Jak sem mnohym z vas sdeloval svy uprimny zdeseni kdyz se mi na mem temer panenskem motoru objevila malinka volejova skvrna .. mam ted reorii. Kdyz tak mi ji vyvratte. Nemuze to bejt zpusobeny tim ze je tam trochu vic voleje nez by se podle rysek sluselo? Ten clovek, co mi naposledy menil volej to pravdepodobne lehce prepisknul a tak si rikam ze by to moho bejt tim. Co vy na to?
tam jak je tesneni .. je to malinky ( asi 5 mm ) ale ja byl vzdycky zvyklej na uplne suchej motor a chci ho zpet!. Vcera sem byl totiz v kine a stal jsem na miste kde nekomu vytekl tak litr a pul voleje. Pro jistotu sem mrknul na stav svyho voleje a kdyz sem vydel ze je ho tam trochu vic nez by melo bejt, napadla me tahle teorie.
Je to vubec technicky mozny nebo je tam nejaka vychytavka ktera se vo tyhle pripady postara?.. .. co ja vim ,treba nejakej utajenej vychytralej ventil kerej to vyleje na zaklade udaje o natocenejch kolech a rychlosti nekde v zaludny zatacce ,, nebo tak neco.
Je to vubec technicky mozny nebo je tam nejaka vychytavka ktera se vo tyhle pripady postara?.. .. co ja vim ,treba nejakej utajenej vychytralej ventil kerej to vyleje na zaklade udaje o natocenejch kolech a rychlosti nekde v zaludny zatacce ,, nebo tak neco.

rozhodne tam neni neco jako "prepad"
uz jenom z principu, ze motorovej olej je pro zivotni prostredi previt...
a kdyz by tam bylo vic oleje, porad je tam jiste rezerva na to, aby tam nevznikl nejaky prebytecnej tlak a slo to ven... (pokud ti tam misto 4.5litru (u 4valu) nenalil 6.5litru (pro 6tival) - nebo kolik je to presne)
asi jenom nejaka "jeta" gumicka...
a kdyz by tam bylo vic oleje, porad je tam jiste rezerva na to, aby tam nevznikl nejaky prebytecnej tlak a slo to ven... (pokud ti tam misto 4.5litru (u 4valu) nenalil 6.5litru (pro 6tival) - nebo kolik je to presne)
asi jenom nejaka "jeta" gumicka...
- TT
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal Kriznik
[B]rozhodne tam neni neco jako "prepad"
mě tam při výměně narvali 7,5 litru a bylo to malinko přes vrchní rysku ani ne půl milimetru, ale žádnej olej netek, trošišku mě tekl olej u 4-válu, ale to bylo tim , že jsem ho třošičku honil a už byl malinko unavenej, ...třeba ho Lopolo taky trošku víc dráždíš:D

Originál zaslal LOPOLO
[B]Jak sem mnohym z vas sdeloval svy uprimny zdeseni kdyz se mi na mem temer panenskem motoru objevila malinka volejova skvrna ..
????????:D

Originál zaslal LOPOLO
[B]Mno ja myslim ze by se ti tak vobrovska skvrna (5mm) na tvy pero vubec nevesla![]()
Tohle je hodne slusnej zasek... No Ty vole!

Jinak Lopolo, Ty by jsi to chtel odsavat??

Nebude lepsi si trosku ulejt vypoustecim sroubem? Treba na dolejvani...

Mno, Ty vlastne na Tvym motoru z 94tyho, kterej je uplne panenskej a jeste ho pretocili ze 40ti na 80tis km, dolejvat nepotrebujes... Predpokladam...