Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

PROBLÉM

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Milo

#1 Příspěvek od Milo »

Včera jsem sedl do auta, chci jet na sraz, otočím klíčkem a ono nic. A teď potřebuju poradit čím to je než to nechám někam odtáhnout a ekologicky zlikvidovat.

Mám tam imobilizér Jablotron. Při pokusu o startování se to chová jako kdyby byl aktivovanej, ale kontrolka nesvítí. V návodu je psáno něco o nějakém nouzovém tlačítku, ale naprosto netuším jestli tam je, a pokud ano tak kde. Taky jsem zkusil odpojit a zase připojit baterku, jediný efekt který to přineslo je, že se zablokovalo rádio.

Taky by to možná mohla být baterka, ale ještě v sobotu, když jsem s tím jel naposled to startovalo naprosto bez problémů. Ale startér nemá ani snahu točit, prostě ticho. A světla svítěj normálně. Teď ráno za světla jsem si všimnul, že centrál nefunguje na všechny dveře, ale otevírají a zavírají se jen tak nahodile, někdy jo a jindy zase ne. To by asi pro baterku svědčilo.

Něco podobnýho se mi stalo už loni v létě před srazem v Křižanech (auto asi nemá rádo srazy), ale po chvíli to přešlo a startovalo zase normálně, takže s odstupem času jsem si řekl, že se mi asi něco zdálo, nebi že jsem "nějak" neodblokoval imobilizér.

Takže Vás všechny prosím o radu. Uvítám každou pomoc. Předem díky.

Doufám že je to ta baterka, ani nevim jak je stará.

Tímto se táké omlouvám za neúčast na srazu zaviněnou nepojízdným vozem. :)
JFK Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Zkus ten alarm aktivovat: několikrát dálkou zamkni a odemkni a pak uvidíš:) Tohle se mi stalo už dvakrát:(
Milo

#3 Příspěvek od Milo »

vyzkoušeno, bohužel nic

Dále jsem vylučovací metodou zjistil, že baterkou to asi nebylo. Bohužel mě to stálo 2690 Kč za novou baterii. Alespoň se mi ale pořádně zamykají a odemykají dveře. Taky je zajímavý, že před tím mi neustále svítila kontrolka ABS, a teď po chvíli zhasne.

Nevíte někdo o nějakým dobrým elektrikáři ?
beemwex
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od beemwex »

NEJSOU VYPALENY KONTAKTY VE SPINAČCE?ZKUS TO NATOČIT PŘES DRÁTY.-----JAKO ČORKAŘI-----
Milo

#5 Příspěvek od Milo »

V odborné knize jsem se dočetl, že mám propojit dráty přímo na startéru, jestli se bude točit. Takže zítra za světla. Problém je, že jsem s autem v práci, resp na ubytovně v Ruzyni, takže sehnat drát bude asi boj.

Taky tam píšou, že při demontáži startéru se má vypustit chladící kapalina, (kniha je o E30, já mám motor M40) ten odstavec se sice vztahuje k jinýmu motoru, ale prece jen bych si byl radeji jistej.
Bureš Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Bureš Člen Klubu »

Možná to bude znít divně, ale něco podobného mě taky potkalo. Nakonec mi pomohla výměna kostřícího kabelu od baterky.
Milo

#7 Příspěvek od Milo »

Propojením kontaktů přímo na startéru jsem zjisti, že ten je naprosto v pohodě. Auto ale samozřejmě nenastartovalo, takže buď nešlo palivo nebo zapalování. V kombinaci s tím neovladatelným startérem bych to viděl skutečně na ten ZK....NEJ imobilizér. Nevíte někdo náhodou kde se ta věc nachází ?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Zdary,me to delal kontakt kabelu u starteru(proste to neslo pres vypalenou podlozku dal),tak bych zkusil tyhle spoje vycistit,jen pro sichr....A u fiata mi jednou odesla spinaci skrinka,delalo to podobny veci.S tim imobilizerem v alarmu-melo by tam byt to resetovaci tlacitko-sundej kryt nad pedalama a hledej,zmacknes a je :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Milo

#9 Příspěvek od Milo »

Jak řikám startér mi točil a stejně to nechytlo, určitě to ten imobilizer bude. To tlačítko doufám že najdu, protože v dokumentaci piíšou že je volitelné.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bpytlik »

Kdyz to napojis primo na starter,tak se ti bude tocit,ale nechytne to protoze nemas v takovem pripade aktivovany imobilizer.....Kdyz je imobilizer v pytli,tak to toci,ale nechytne....
Milo

#11 Příspěvek od Milo »

Originál zaslal bpytlik
[B]Kdyz je imobilizer v pytli,tak to toci,ale nechytne....

muj případ :cry:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bpytlik »

Si psal ze to neudela vubec nic,kdyz otocis klickem....Kdyby si mel v pytli jenom imobilizer,tak se starter pri otoceni klicku bude tocit,ale nechytne to....
Milo

#13 Příspěvek od Milo »

Jsme se špatně pochopili, na kloiček to nedělá vůbec nic a kdzž připojím startér natvrdo, tak točí ale nechytne. No ale dřív, když to ještě fungovalo, tak když byl zablokovanej imobilizér, tak se na klíček netočil ani startér.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bpytlik »

Aha,no ja mel imobilizer takovej,ze kdyz byl zaply,tak to tocilo,ale nechytlo....
Zvire

#15 Příspěvek od Zvire »

Většinou se zapojuje imobilizer tak, aby rozpojil přívod k palivovýmu čerpadlu. Takže startér točí, ale nechytne. A dělá se to tak, že se tam vřadí relátko, který sepne při poplachu a de facto rozpojí přívod k čerpadlu. V tom případě stačí najít relátko (to se ale schovává) a nebo vyndat pojistku od imobilizeru a je to. Ale všechno může bejt úplně jinak :shit:
kofa

#16 Příspěvek od kofa »

Mam taky Jablotron a to nouzovy tlacitko je alespon teda u me u prepinace blinkru za volantem.Je to takovej cervenej cudlik co se nada prehlidnout:D

Relatko najdes v pojistkovy skrini pod jeste jednim plastovym krytem tam byvaj vetsinou dve nebo tri pohromade a jsou barevne rozliseny-oranzovy,bily a modry.Jedno z nich je na tu benzinovou pumpu.Kdyz ho rucne sepnes tak by mela zacit bzucet a kdyz ne tak to maj nekde premosteny a to bude asi na delsi hledani.Osobne si myslim,ze nejrozumejsi by bylo zajet(nebo zajit) nekam kde ten alarm montujou a poradit se.
Milo

#17 Příspěvek od Milo »

Hmm, nic takovyho tam asi nemam
Bureš Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Bureš Člen Klubu »

Tlačítko může být ukryto kdekoliv. Slouží k odstavení poplachu a k nastavování alarmu. Jinak by to mělo mít taky LEDku. Jak reaguje po zamknutí resp. odemknutí dálkou?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Najdi cernou krabici alarmu a z ni musi vychazet ten dvojkabel s cervenym titernym tlacitkem na konci...
“Ability is what you're capable of doing.”
Milo

#20 Příspěvek od Milo »

V dokumentaci dostupne na webu jsem se dočetl, že to tlačítko je volitelné. Takže tam klidně nemusí být. Pak bych ho asi musel dokoupit, nebo pokud je to jenom jednoduchy tlačítko tak propojit kon´takty přímo na jednotce. Nejhorší bude ji najít. Rozebrat půl palubky na parkovišti jenom se šroubovákem se mi moc nechce, ale asi mi nic jinýho nezbude.
Odpovědět