Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka ABS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Pánové, Vy se asi budete smát, ale stala se mi strašná věc: při parkování, mírně s kopce, jsem najel levým předním kolem na rantlík na betonce. Říkám si, aspoň nemusím brát ruční brzdu, protože se mi v té zimě minule stalo, jakoby se sekly čelisti. Takže to zůstalo viset (mírně!!!) za to jedno kolo. Než jsem to vyplnul matně si vzpomínám, že je možné, že se rozsvítila kontrolka ABS. Já vůl tomu nevěnoval valnou pozornost, protože znám auta, co se běžně podkládají, natož takováto maličkost... Přijdu dneska ráno, snažím se nastartovat - a svítí kontrolka ABS. Startovat samozřejmě nešlo a navíc v tom jakoby rachotilo právě to ABS, kontrolka poblikává. Ostatně jako i jiné kontrolky. Ale ke vší hrůze jsem se do toho opřel, abych se zbavil toho rantlíku pod kolem. Ujel jsem snad půl metru a sepnul mi alarm. Ten alarm, který od koupě auta nešel a ve dvou servisech mi řekli, že to jsou dráty a na pět hodin práce. Nešel jsem do opravy s tím, že si za ty prachy koupím alarm nový. Nebyl v tom žádný problém a tedy jsem nevozil ani tu černou krabičku. Dneska jsem se od auta pro ni vracel jeden a půl hodiny. Pak to tlačítkem nešlo vypnout, musel jsem to vypnout tím malým klíčkem. Asi ani nemusím říkat, že se mi barva na kontrolce baterie zdála jaksi slabší. Ta kontrolka ABS si ale brumlala pořád svoji. Volal jsem hned do Au-Tecu, kde mi slečna navrhla okamžitou opravu anděli na mobilu, novou baterku, příp. nové čidlo ABS k jednomu kolu za milých 6.000,-Kč. Jistě pochopíte, že jsem si vzal dobu na rozmyšlenou, baterku nechám chlapům v dílně zítra dobít a Vás, přátelé, prosím o radu. Kolega mi říkal, že po odpojení baterky může nastat reset a kontrolky se vrátí. No na zázraky věřím málo, myslíte, že by to mohlo vyjít? Moc toho nenajezdím, ale za týden jsou Vánoce a já to rodičům slíbil. Díky moc a nezlobte se za tu délku... :oops:
iforak
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od iforak »

odpojení baterky umí hodně, ale asi to vypadá na test DIS :?
Jari

#3 Příspěvek od Jari »

Díky za odpověď. Dopadlo to tak, že dřív než jsem auto nechal odtáhnout do AuTecu, tak jsem tam zavolal. Pan Vostrovský se fest podivil a tvrdil, že to musí být vytlučená baterka. A byla. Teď jsem rád, že jezdím. Ale fakt mě vylekala ta klepající kontrolka. Myslel jsem si, že kvůli ní to nejde ani nastartovat. To mám pro příště... :)
milo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milo »

byt tebou tak si necham ten stary alarm vykuchat alebo dat dokopy, bude tam bordel v elektrike ako ti uz povedali a nebolo by prijemne najst namiesto auta ohorene plechy :roll:
Odpovědět