Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nevíte kde "umí" udělat geometrii vč. zadní náprav
Nechal jsem si udelat geometrii u nakejch lemplu v Boleslavi, mel to hotovy za 15 min., na zadek ani nesah a kdyz jsem se ptal jestli je v pohode, neco zamumlal jako ze to neni uplne v norme, ale ze je to v pohode. Kdyz jsem vyjel ven, tak jsem zjistil, ze je to jeste horsi nez pred tim, volant do leva a tahlo to do prava, jelikoz jsem, tam byl tesne pred zavirackou nemelo uz cenu se tam vracet, tak se ptam jestli nekdo nevite o naky laserovce v Praze nebo okoli, jezdival jsem do Hostivic, ale tam jsem mel po serizeni 2x ze trech pripadu taky volant sejdrem... 

-
- Kontaktovat uživatele:
doxa píše:Nechal jsem si udelat geometrii u nakejch lemplu v Boleslavi, mel to hotovy za 15 min., na zadek ani nesah a kdyz jsem se ptal jestli je v pohode, neco zamumlal jako ze to neni uplne v norme, ale ze je to v pohode. Kdyz jsem vyjel ven, tak jsem zjistil, ze je to jeste horsi nez pred tim, volant do leva a tahlo to do prava, jelikoz jsem, tam byl tesne pred zavirackou nemelo uz cenu se tam vracet, tak se ptam jestli nekdo nevite o naky laserovce v Praze nebo okoli, jezdival jsem do Hostivic, ale tam jsem mel po serizeni 2x ze trech pripadu taky volant sejdrem...
ke komu stam jezdil?? k tem za tou bengarnou?
Já si nechal udělat geometrii v Plzni v Inveltu (cena 3.800,- Kč) a poznatky jsou takovéto. Když dám volant rovně, jede to doleva. Takže pokud chci jet rovně, musím mít volant mírně doprava.
Geometrii tam nemaj žádnou laserovou, ale obyčejnou s provázkama. Takže neznamená BMW servis = super geometrie. Budu muset zajet někam kde to udělaji pořádně. 

Lukke píše:Já si nechal udělat geometrii v Plzni v Inveltu (cena 3.800,- Kč) a poznatky jsou takovéto. Když dám volant rovně, jede to doleva. Takže pokud chci jet rovně, musím mít volant mírně doprava.Geometrii tam nemaj žádnou laserovou, ale obyčejnou s provázkama. Takže neznamená BMW servis = super geometrie. Budu muset zajet někam kde to udělaji pořádně.
dát debilům skoro 4k za geometrii (ne laserovou) a jezdit s křivým volantem tak to ani omylem !!!
Ja byl v Pneu Vulkan na Chodove a spokojenost. Objednal jsem se dopredu. Pak mi dali protokol s cislama kde jak co bylo pred a jak je to po nastaveni, auto jelo rovne, volant taky. Jenom cenu uz si nepamatuju. Bylo to na podzim s nazutim a nasazenim zimnich kol.
http://www.pneuvulkan.cz/geom.asp
Turbo píše:Ja byl v Pneu Vulkan na Chodove a spokojenost. Objednal jsem se dopredu. Pak mi dali protokol s cislama kde jak co bylo pred a jak je to po nastaveni, auto jelo rovne, volant taky. Jenom cenu uz si nepamatuju. Bylo to na podzim s nazutim a nasazenim zimnich kol.
Jojo tam jsem byl taky, rovnali mi tam alu a pak jeste geometrii a spokojenost, delaj vsechno tak jak by se to delat melo
Turbo píše:Ja byl v Pneu Vulkan na Chodove a spokojenost. Objednal jsem se dopredu. Pak mi dali protokol s cislama kde jak co bylo pred a jak je to po nastaveni, auto jelo rovne, volant taky. Jenom cenu uz si nepamatuju. Bylo to na podzim s nazutim a nasazenim zimnich kol.
Jo jo, tam jsem si nechaval rovnat rafek, pripadalo mi to tam v pohode...no uvidim...
Prox píše:abdul píše:nechci tu nikomu kazit radost z dobry ceny... ale trebas u E39 se geoska dela s presne zatizenym autem... x kilo na prednich sedackach a y kilo na zadnich sedackach... myslim ze o tom jinde nez v BMW nemaji paru...
Konkretne v Pneu Vulkan to tak delaj, na zadni+predni sedacky+kufr
tak to pak jo...

abdul píše:nechci tu nikomu kazit radost z dobry ceny... ale trebas u E39 se geoska dela s presne zatizenym autem... x kilo na prednich sedackach a y kilo na zadnich sedackach... myslim ze o tom jinde nez v BMW nemaji paru...
Už vidím, mechaniky jak nosí 50kg závaží na sedačky kvůli geometrii

Spíš se na to koukni jinak co se stane když budeš měřit nezatížený auto?
Bude to trochu jinak, ale vždy stejně(při tomto "nezatížení"), takže ve výsledku když to podle nezatížených hodnot seřídíš tak je to správně ne?
Nebo se pletu?
ondra_m píše:Už vidím, mechaniky jak nosí 50kg závaží na sedačky kvůli geometriiA šoupou to po sedačkách atd..
Spíš se na to koukni jinak co se stane když budeš měřit nezatížený auto?
Bude to trochu jinak, ale vždy stejně(při tomto "nezatížení"), takže ve výsledku když to podle nezatížených hodnot seřídíš tak je to správně ne?
Nebo se pletu?
No tak si tam zajed kdyz neveris...manik se s tim nosil tak 5 minut