Nakoupil jsem chladici kapalinu (mimochodem u Autecu 106Kc/1,5 l. ) Ten sajrajt co tam mam ted, chci vymenit za novou napln. Mam 325tds a celkem by to melo byt asi 8,8l. Nenasel jsem zadnej vypustnej ventil. Poradite nekdo? Resp. jsou jeste nejaka uskali pri vymene chladici kapaliny? Diky.
Jo ja ho mam taky dole na chladici... Ja menil vodu vcera, daval sem tam fridex, napred sem vypustil vodu, pak nalil fridex a nejakou tu vodu an zredeni, pak sem to nakop, zahral, teplota valila rychlo navrch, prpzoze to bylo zavzdusnene, odvzdusnil odvzdusnovacim ventylem a dolil zbytek fridexu... Tod vse. Pohoda prace, hlavne to pak nezapomen odvzdusnit a dolit jeste vodou...
chlapi mam E36 323i a z chladice mam vodu vypustenou a ale ten sroub na motoru nemuzu najit. Mam knizku bmw e36 a tam psali, ze je blizko vyfuku stejnak to nemuzu najit poradte pls
capri píše:šroub na bloku motoru je v pohodě stačí na to očkovej klíč dělal sem to před garáží na obrubníku vyplachoval jsem ten motor 3x za sebou
na 325 to bude stejny jak na 323
Chápu to dobře že jsi najel na obrubník a povoloval ho zespoda? Protože shora se mi tam očko nepodařilo nasadit ani když jsem ho dvakrát ohnul ve svěráku
jojo přesně tak zespoda se tam dostaneš OK zezhora leda tak že by sis votočil motor na bok a sundal svody ne jako zespodu to jde OK jen si dej bacha ať ti to nevyteče do xichtu
mám obyčejné 318i co je jen na hrani a ne auto co sem cetl
nicméně chci ted měnit chladivo. takze otevřu jen ten výpušták na chladici a vsechno vytece ven? a kdyz budu chtít propláchnout ten system, mam to naplnit treba cistou vodou, nastartovat a nechat proplachnout? diky moc!