Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dalkovy zamykani

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Kot3l »

kdyz sem rano nasedal do auta , bylo to ready. pak sem z nej vysed a chtel zamknout, ale dalka nejak nefakci :roll: . baterky v ovladani jsou O.K. takze v cem by mohl byt problem a jak na poresit :?: ? dikec
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

Sem mel to same... Prijel sem do skoly a ono to neslo zamknout... No po dvoudennim patrani sem prisel na to ze je to spinac u ridice, tak sem poskladal papirek, nacpal ho tam aby to bylo tesnejsi a bylo po starostech... :lol: Ted uz vypadl a zase to fakci... :wink: ale stejne musim koupit novej...
Ozkousej to... U kazdych dveri parkrat zacvakej rukou tim dvernim spinacem, mozna se to rozhejba a mozna tak prijdes na to ktery to je... ale asi to bude u ridice...
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kot3l »

ehm si nejak nedokazu predstavit, ze by to bylo timhle, ale co ja vim, zas tak moc se v tom nevyznam :oops: takze sem zvedavej co se mi s tim povede udelat, kdybych to nedal, tak se zase ozvu neboj :wink:
RA

#4 Příspěvek od RA »

podle mě to taky může být tím spínačem. Řídící jednotka centrálu vyhodnocuje signály od všech dveřních spínačů a mikrospínačů u jednotlivých motorků ve dveřích. Ten spínač u řidiče je prioritní, protože má zabránit nechtěnému uzamčení vozidla. Takže pokud nebude fungovat bude se zamykáním problém. Já mám taky na dveřích u řidiče závadu, ale mě selhává mikrospínač u motorku a pak nejdou ty jedny dveře zamknout ani odmeknout a to dokonce ani klíčkem , což je hodně nepříjemné.
Příčina se dá odvodit podle toho jak se chovají dveře na zamykání klíčem.
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kot3l »

klicema to fakci v pohode, jen tou dalkou nezamknu ani neodemknu, ale po zamknuti klicema nejede alarm. za chvilku to pujdu zkusit, tak doufam, ze se zadari.
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kot3l »

tak se mi to nepodarilo nejak odstranit :cry: . nejakej podrobnejsi popis by tu nebyl, abych to nejak dal dokupy??? :(
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kot3l »

lidi, je nekdo, kdo by mohl poradit?
zkusel sem manualne zapnout alarm (mechanicky otocenim klicku 8O ) a mel sem otevrenou haupnu a drzel sem spinac. pak ho pustil a alarm jel, jenze nenabehne jenom tou dalkou, zrovna tak se ani nezamkne central. a jelikoz alarm zacal rvat az po pusteni spinece v haupne, tak to asi nebude zadnej spinac ve dverich, pac by to asi zacalo rvat driv, nez bych to pustil, teda aspon doufam :?:
takze otazka zni, jak opravit dalkovy ovladani, kdyz je to IO? 8O
dikec za info,
zatim cest!
BTW: doufam, ze si v tomhle foru nepisu jen ja sam se sebou :lol:
RA

#8 Příspěvek od RA »

Předpokládám, že nefunguje žádný klíč na dálku. V přírůčce se píše o tom, že se musí inicializovat klíče spolu s vysílačem po výměně baterií, pokud trvá stav bez proudu déle než minuta. Mohlo se stát, že by se z důvodu špatných kontaktů klíč odhlásil. Ale je to málo pravděpodobné. Jinak podle mého nezbývá, než vzít schéma, měřák a přijímač zkontrolovat.
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kot3l »

a je nekde to schema k dispozici?
Toydolls

#10 Příspěvek od Toydolls »

Kot3l píše:a je nekde to schema k dispozici?

No jiste projed si ETK popr. TIS, v jednom z nich to je,ale myslim TIS.Je tam i to sesynchronizovani,respektive tam jsou popsane nove klicky,ale ja kdyz jsem mel baterku odpojenou (dost dlouho) i tak me to fungovalo,coz nemusi byt pravidlo

Zjistis jednu vec (ted nevim zda to rikam presne) - snimac dalky je integrovany v antene,ktera je myslim na zadnim okne proste priplesknuta zevnitr (takovy kolecko)
Odtut to vede do nejaky spojovaci skrinky a pak vsechno do RJ centralu.
Luky
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Luky »

Musis namierit kluc k spatnemu zrkadlu a drzat cudlik 1 viac ako 15s kluc sa nastartuje skusal som to funguje to skus ho znova naprogramovat a uvidis.
Mozno ti to pomoze

Nevie niekto ako urobit aby sa aj kufor zatvaral centralom??
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kot3l »

hehe, kufr se me centralem zamyka :)
oukej, vrhnu se na to hnedka jak bude cas, tedka bohuzel nejak neni :(
Toydolls

#13 Příspěvek od Toydolls »

2 Luky: Myslim,ze ten snimac u E46 je prave integrovany v antene - dle TISu

Dalka mi zamika taky kufr:-)

2 Kot3l: Zkusil bych postup co navrhnul Luky,akorat s tim,ze bych to namiril na tu antenu,ale osobne neverim ze to zabere,schvalne dej vedet
Luky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Luky »

Toydolls píše:2 Luky: Myslim,ze ten snimac u E46 je prave integrovany v antene - dle TISu

2 Kot3l: Zkusil bych postup co navrhnul Luky,akorat s tim,ze bych to namiril na tu antenu,ale osobne neverim ze to zabere,schvalne dej vedet

To je pravda ale anténa je zabudovaná v spatnom zrkadle :D teda aspon podla manualu k autu, ak sa pozries na spatne ide tam jeden kabel to bude asi on.
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Miki_JI »

Luky píše:
Toydolls píše:2 Luky: Myslim,ze ten snimac u E46 je prave integrovany v antene - dle TISu

To je pravda ale anténa je zabudovaná v spatnom zrkadle :D teda aspon podla manualu k autu, ak sa pozries na spatne ide tam jeden kabel to bude asi on.

No nevim kolik kabelu vede do zpetného zrcatka ale minimalne jeden urcite slouží ke stmívání zrcatka pri oslneni za Tebou jedoucich vozidel... Mimochodem byl sem moc prekvapenej ze BMW tohle do aut davalo tak brzo ... Ja tuhle vec objevil az ve VOLVU r.v. 2001-2002 ale to bude mym ,,rozhledem,, :D
Luky
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Luky »

Sakra mne to kufor nechce zaviret neviem preco, v manuali je popisany taky cundy postup ktorym to treba aktivovat skusal som to nejdem mi to vsak. Nejak zasunut klucik do polohy mezi zamknutym a nezamknutym+stlacit tlacitko :( jednoduchsie to nemohli urobit?
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kot3l »

ALL PROBLEMS SOLVED!!!
dik za vsechny rady, ale nakonec to bylo uplne jinak...
samozrejme to byla kravina, ale neprijemna!
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Luky píše:

Sakra mne to kufor nechce zaviret neviem preco, v manuali je popisany taky cundy postup ktorym to treba aktivovat skusal som to nejdem mi to vsak. Nejak zasunut klucik do polohy mezi zamknutym a nezamknutym+stlacit tlacitko :( jednoduchsie to nemohli urobit?

No, myslím si, že ten zámek kufru fachá stejně jako u E36, tedy tak, že pokud máš klíček zasunutý v zámku a je komlo k zemi a kufr lze zmáčknutím otevřít, tak by se měl dát zamknout pomocí centrálu. Odemikání klíčkem funguje stejně jako na dveřích. Doleva zamknout a doprava odemknout. Pokud je kufr klíčkem zamknutý, myslím, že ho nelze centrálem odemknout.
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kot3l »

ted sem si vsimnul, ze sem nenapsal v cem to bylo. nekde v dalce byl studenak, cely sem to s kamosem prepajel, teda on, pac ma k tomu naradi, a pak najednou to fakcilo, teda az po aktivovani alarmu klickem, na to sem zapomnel, kdyz sem zkousel, jestli je alarm OuKej. pak sem to uz nezap, takze dalsi zdrzeni. :oops:
Odpovědět