Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dobíjení či co...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
damon

#1 Příspěvek od damon »

Chtěl jsem se optat.Po ujetí cca 200km je vymlácená baterie.I když den před tím to vůbec nebylo poznat.Že by to točilo nějak míň.Už se mi to stalo podruhé.Ráno jen kontrolky zažehnou a nic.Baterka je ale relativně nová.Může to být alternátor? Rád bych ho chtěl nějak proměřit.Nebo se to dá poznat když bych nastartoval a pak odpojil baterku a když to zdechne tak je špatný? Ale abych nepo... ještě něco jiného?
Díky
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

nech si zmerit odber .. nekde se ti neco mozna zkratuje ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
damon

#3 Příspěvek od damon »

Myslíš jako že to šlusne baterku a přes noc se vybije? Je mi totiž divný,že to furt startuje v pohodě,a najednou KO.Nevíš co proměřit? Měřák mám ale napád jak to zjistit ňák né.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

damon píše:Myslíš jako že to šlusne baterku a přes noc se vybije? Je mi totiž divný,že to furt startuje v pohodě,a najednou KO.Nevíš co proměřit? Měřák mám ale napád jak to zjistit ňák né.

me se to stalo minulej tejden ... furt v poho, pak slus nekde v zesilovaci k repro .. jeste nevim kde) a baterka do rana total KO .. nastarotvani pres kabely ... 70km jizda a baterka zas v poho a nevybiji se ..
kenedy

#5 Příspěvek od kenedy »

damon píše:Myslíš jako že to šlusne baterku a přes noc se vybije? Je mi totiž divný,že to furt startuje v pohodě,a najednou KO.Nevíš co proměřit? Měřák mám ale napád jak to zjistit ňák né.

Změř jenom proudový odběr. Rozpoj Baterii a zapoj do série Ampérmetr.Podle odběru poznáš, jestli není někde zkrat...Nesmí být moc veliký.
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RedBaron »

My starý humpoláci z Jižních Čech to děláme tak, že mezi baterku a mínusovej kabel vkydneme normální dvanáctivoltovou žárovku a taháme jednu pojistku za druhou dokud ta svině nezhasne. Pak je jasný, ve kterým okruhu ten odběr je.
JRC

#7 Příspěvek od JRC »

Zdar, to s žárovkou děláme i některý Pražáci. Hlavně NEODPOJUJ baterku za chodu motoru !!! To se mohlo dělat akorát u dynam.
voko21
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od voko21 »

A není to baterkou (i když je relativně nová)? Měřil jsi ji hustoměrem? Po nabití ti může chvíly ukazovat 12V, ale může mít už hodně sníženou kapacitu, která ti vystačí jen na těch 200km a alternátor to nezvládne dobít.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

chce to změřit baterku, myslím napětí. jestli po nabití bude mít pod 12V, tak je KO. Já měl baterku v autě 1měsíc a pak bum a odešel jeden článek. :(
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marty_ »

Speedy píše:chce to změřit baterku, myslím napětí. jestli po nabití bude mít pod 12V, tak je KO. Já měl baterku v autě 1měsíc a pak bum a odešel jeden článek. :(

Jak ti muze po mesici odejit baterka?
Mne se tohle stava taky - tak jednou za dva tydny proste nenastartuju na vybitou baterku.. Odber je tam minimalni (30mA), dobijeni fachci normalne.... Baterku mam 3/4 roku starou, tak je mozne ze je ko?:( Myslel jsem ze by mela vydrzet dyl...
beemwex
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od beemwex »

JA mel baterku ktera chodila jak svin.proste supr,sice asi dva roky stara ale dupala. pak mi nejak sepnuly všechny přídavny dálkáče na rampě na sřeše a pres noc ji totalne vysmahli,a pak už byla v ryti..článek to vodsral.
damon

#12 Příspěvek od damon »

Tak bych řek,že když je jeden článek KO tak se to vůbec nedá nastartovat.Mám pocit že jsem to dřív(Když mi před 2roky odešel altík) jsem to od baterky za chodu odpojil.A nic.V pohodě.Kapacitu bych ale mohl změřit.I když si nejsem jistý že vím kolik má bejt.Nemám tam ani alarm,kterej by to vymlátil.Mladá to včera nastartovala v poho ujela 20km a dnes je to v pr... .Když změřím baterii s s vypnutým motorem a pak se zapnutým tak by tam mělo být o trochu větší napětí než jen 12V nebo nějaký rozdíl né..??
Jiras

#13 Příspěvek od Jiras »

damon píše:Chtěl jsem se optat.Po ujetí cca 200km je vymlácená baterie.I když den před tím to vůbec nebylo poznat.Že by to točilo nějak míň.Už se mi to stalo podruhé.Ráno jen kontrolky zažehnou a nic.Baterka je ale relativně nová.Může to být alternátor? Rád bych ho chtěl nějak proměřit.Nebo se to dá poznat když bych nastartoval a pak odpojil baterku a když to zdechne tak je špatný? Ale abych nepo... ještě něco jiného?
Díky

Jo tak skoro to samý jsem řešil celý minulý týden. Vždycky jsem nabil baterku na full a za 3 dny už bylo po ní. Měřil jsem baterku - v pohodě, zdravá, alternátor - krásných 14V. Myslel jsem že ta baterka prostě už nedrží, skoro už jsem kupoval novou. Pak jsem ještě mezi ní a kabel píchl ampérmetr a byl tam 1A při vypnutým autě. Takže jsem tahal pojistky a byla to naštěstí hned třetí. Akorát na ní bylo pověšený kde co (zadní světlo, parkovačka, kufr, interier...). No prostě nakonec jsem přišel na to, že mi nonstop ve dne v noci svítí světlo v kufru (což není při zavřeným kufru vidět že...). Byl tam jen ožvejkanej takovej ten kolíček kterej to při zavření vypne. Upravil jsem ho a je to OK :)
Jiras

#14 Příspěvek od Jiras »

damon píše:Chtěl jsem se optat.Po ujetí cca 200km je vymlácená baterie.I když den před tím to vůbec nebylo poznat.Že by to točilo nějak míň.Už se mi to stalo podruhé.Ráno jen kontrolky zažehnou a nic.Baterka je ale relativně nová.Může to být alternátor? Rád bych ho chtěl nějak proměřit.Nebo se to dá poznat když bych nastartoval a pak odpojil baterku a když to zdechne tak je špatný? Ale abych nepo... ještě něco jiného?
Díky

Jo tak skoro to samý jsem řešil celý minulý týden. Vždycky jsem nabil baterku na full a za 3 dny už bylo po ní. Měřil jsem baterku - v pohodě, zdravá, alternátor - krásných 14V. Myslel jsem že ta baterka prostě už nedrží, skoro už jsem kupoval novou. Pak jsem ještě mezi ní a kabel píchl ampérmetr a byl tam 1A při vypnutým autě. Takže jsem tahal pojistky a byla to naštěstí hned třetí. Akorát na ní bylo pověšený kde co (zadní světlo, parkovačka, kufr, interier...). No prostě nakonec jsem přišel na to, že mi nonstop ve dne v noci svítí světlo v kufru (což není při zavřeným kufru vidět že...). Byl tam jen ožvejkanej takovej ten kolíček kterej to při zavření vypne. Upravil jsem ho a je to OK :)
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od patras Čestný člen »

Jiras píše:
Díky

tak tenhle kolicek mi taky delal problemy mrcha malinkata :) kousek izolepy a plastu a bylo to !!
damon

#16 Příspěvek od damon »

Díky za tipy,myslel jsem si že na to číhnu včera,ale ňák sem to nestihl,dnes to vidim taky bledě tak to bude asi o víkendu.Dám vědět čím to bylo jestli na to příjdu.
damon

#17 Příspěvek od damon »

Tak se dobil baterku,po dobití měla asi 12,74V.Nandal jsem ji do auta,zapojil měřák mezi + a kabel a odběr 0mA.Po zapojení a nastartování jsem naměřil neco přes 14V.Takže by mělo být dobíjení v poho.Odběr jsem také žádný nenaměřil.Tak sem na to zvědav,jak dlouho vydrží.Jen dotázek.Sedan asi nemá světýlko v kufru že..?? Mě tam nic nesvítí ani sem tam nic nenašel.Uvidím.
Jiras

#18 Příspěvek od Jiras »

damon píše:Tak se dobil baterku,po dobití měla asi 12,74V.Nandal jsem ji do auta,zapojil měřák mezi + a kabel a odběr 0mA.Po zapojení a nastartování jsem naměřil neco přes 14V.Takže by mělo být dobíjení v poho.Odběr jsem také žádný nenaměřil.Tak sem na to zvědav,jak dlouho vydrží.Jen dotázek.Sedan asi nemá světýlko v kufru že..?? Mě tam nic nesvítí ani sem tam nic nenašel.Uvidím.

Já ho tam v sedanu mám. Je nahoře vpravo, jakoby pod tapecírunkem pod zadním oknem. Myslím že je tam standartně u všech...
Odpovědět