Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
tlacitka el oken - žřarovky? + !!!nově foto akce!!!
mel to z vas nekdo rozebrany jedno mi nesviti co je tam zarovka? rozleti se to kdyz to rozeberu? jak to nejlip rozebrat diky...
NO A DRUHA VEC MA U e36 SVITIT OVLADNI SVETEL - ZAPNUTI, TEN KULATEJ NESMYSL CO SE OTACI A VEDLE SOU TAKY NEPODSVICENY TLACITKA MLHOVEK?
DIK DNES SEM TO KOUPIL TAK NEVIM CO A JAK.
JO A ESTE DETAIL MA SVITIT POPELNIK + ZAPALOVAC???
NO A DRUHA VEC MA U e36 SVITIT OVLADNI SVETEL - ZAPNUTI, TEN KULATEJ NESMYSL CO SE OTACI A VEDLE SOU TAKY NEPODSVICENY TLACITKA MLHOVEK?
DIK DNES SEM TO KOUPIL TAK NEVIM CO A JAK.
JO A ESTE DETAIL MA SVITIT POPELNIK + ZAPALOVAC???
flery píše:takze klasika praskla zarovicka.... okP-J píše:Na druhou i třetí otázku je odpověď ANO.
tak este to ovladani oken u E30 sem to rozebral a pak to skladal asi hodinu potvora jedna litava.respektive hledal dily
Měnil jsem žárovičku ve vypínači oken minulej tejden. Když jsem to rozdělal, nerozletělo se nic. Jsou tam jen takový 4 plíšky (2 zvenku a 2 uvnitř, který padaji a je potřeba je neztratit

V přepínači světel jsem měnil žárovičku o víkendu, taky nesvítila. To je úplně easy, žárovky seženeš všude. Akorát mi po výměně furt nesvítila. Pak jsem zjistil, že svítí jen při zapnutým klíčku (nestačí jen rozsvítit parkovačky, kdy svítí palubka atd.)
Má to tak být? Máte to tak i ostatní? (Podsvícení světěl mi svítí při zapnutým klíčku pořád, bez ohledu na to, jestli jsou zapnutý světla nebo ne)
flery píše:je to u kazdyho BMW po klicku sviti okna a ovladni svetel jen sem chvily nevedel jestli ma svitit i u E36 ted uz to vim dikJiras píše:...Má to tak být? Máte to tak i ostatní? (Podsvícení světěl mi svítí při zapnutým klíčku pořád, bez ohledu na to, jestli jsou zapnutý světla nebo ne)
Okna mi po klíčku nesvítí, jen vypínač světel. Aby svítily i okna, musím pustit světla - pak se rozsvítí podsvícení palubky, klima, oken, zapalovače...
Ono je to nakonec logický - vypínač na světla by měl svítit ještě předtím, než ty světla pustíš, abys to po tmě našel

no me E28,E30,E36,E34 svitily el okna po klickuJiras píše:flery píše:je to u kazdyho BMW po klicku sviti okna a ovladni svetel jen sem chvily nevedel jestli ma svitit i u E36 ted uz to vim dikJiras píše:...Má to tak být? Máte to tak i ostatní? (Podsvícení světěl mi svítí při zapnutým klíčku pořád, bez ohledu na to, jestli jsou zapnutý světla nebo ne)
Okna mi po klíčku nesvítí, jen vypínač světel. Aby svítily i okna, musím pustit světla - pak se rozsvítí podsvícení palubky, klima, oken, zapalovače...
Ono je to nakonec logický - vypínač na světla by měl svítit ještě předtím, než ty světla pustíš, abys to po tmě našel

no me E28,E30,E36,E34 svitily el okna po klickuflery píše:Jiras píše:je to u kazdyho BMW po klicku sviti okna a ovladni svetel jen sem chvily nevedel jestli ma svitit i u E36 ted uz to vim dikflery píše:[quote="Jiras"]...Má to tak být? Máte to tak i ostatní? (Podsvícení světěl mi svítí při zapnutým klíčku pořád, bez ohledu na to, jestli jsou zapnutý světla nebo ne)

No a mě na E36 i E39 okna svítí až při zapnutých světlech.

Jiras píše:flery píše:takze klasika praskla zarovicka.... okP-J píše:Na druhou i třetí otázku je odpověď ANO.
tak este to ovladani oken u E30 sem to rozebral a pak to skladal asi hodinu potvora jedna litava.respektive hledal dily
Měnil jsem žárovičku ve vypínači oken minulej tejden. Když jsem to rozdělal, nerozletělo se nic. Jsou tam jen takový 4 plíšky (2 zvenku a 2 uvnitř, který padaji a je potřeba je neztratit) Jinak suveréně nejhorší je na tom sehnat tu správnou žárovičku. Origo tam byla oranžová - tu jsem nesehnal, tak jsem tam musel dát čirou s takovou oranžovou šprckou. Svítí to SKVĚLE.
V přepínači světel jsem měnil žárovičku o víkendu, taky nesvítila. To je úplně easy, žárovky seženeš všude. Akorát mi po výměně furt nesvítila. Pak jsem zjistil, že svítí jen při zapnutým klíčku (nestačí jen rozsvítit parkovačky, kdy svítí palubka atd.)
Má to tak být? Máte to tak i ostatní? (Podsvícení světěl mi svítí při zapnutým klíčku pořád, bez ohledu na to, jestli jsou zapnutý světla nebo ne)
Prosím tě můžeš popsat jak se to všechno rozebírá ???
Hlavně ten vypínač světel !!!
A co tam jsou za žárovičky ????
Moc moc dííííííííky
K zarovicce od vypinace svetel se dostanes zhruba takhle.
1. Vytahnes ven velke kolecko ovladani svetel.
2. Zespodu povolis krizovy sroub, kterym je to cele (vcetne vydechu na prave okno) upevnene v palubce. Ten sroub nejde uplne vysroubovat, staci jej povolit.
3. Cele to vytahnes ven.
4. Vysroubujes sestihrannou matku pod tim ovladacim koleckem.
5. Vytahnes kulaty bily vypinac svetel z toho cerneho plastu.
6. Po strane v tom uz uvidis tu zarovicku, staci ji vytahnout ven a vymenit. Kdyby nesla, tak je treba zezadu zatlacit na jeji cernou patici.
7. Az to budes vracet, tak pozor, at to mas spravne srovnante, tedy pri vypnuych svetlech to miri na nulu.
Ta zarovka je takova ta klasicka, mrnava, 1,2 wattova, co je do podsviceni v palubce. Maji ji u kazde pumpy asi za 5 korun.
2. Zespodu povolis krizovy sroub, kterym je to cele (vcetne vydechu na prave okno) upevnene v palubce. Ten sroub nejde uplne vysroubovat, staci jej povolit.
3. Cele to vytahnes ven.
6. Po strane v tom uz uvidis tu zarovicku, staci ji vytahnout ven a vymenit. Kdyby nesla, tak je treba zezadu zatlacit na jeji cernou patici.
7. Az to budes vracet, tak pozor, at to mas spravne srovnante, tedy pri vypnuych svetlech to miri na nulu.
Ta zarovka je takova ta klasicka, mrnava, 1,2 wattova, co je do podsviceni v palubce. Maji ji u kazde pumpy asi za 5 korun.
Malvolio píše:K zarovicce od vypinace svetel se dostanes zhruba takhle.
3. Cele to vytahnes ven.
No já teda nevim, já jsem vyndal to velké kolečko světel (jen vytáhnout ven), pak jsem sundal velkej krycí plast prostoru pro nohy řidiče (3 křížové šrouby). Pak se povolí ta velká šestihraná matka co je na vypínači pod knoflíkem (šlo mi to i rukou). Tím celej ten vypínač uvolníš a otevřeným spodkem ho vytáhneš ven. Jen ten vypínač, myslím že je zbytečný vytahovat celej větrací průduch... Jinak co napsal Malvolio přesně sedí.
U těch oken je to jasný - vydloubneš vypínač od řadičky, odpojíš dráty, a rozděláš (jsou tam takový 4 západky). A teď jak to budeš dávat od sebe, tak už bacha na ty plíšky. Dva jsou zvenku, dva menší jsou uvnitř vypínače. Ty tam vcelku drží, ale pokud s tim budeš trochu manipulovat, tak můžou spadnout. Jak to rozděláš, uvidíš i tu žárovičku. A teď záleží jakou tam máš, já tam měl oranžovou 1,2W, ale bez objímky, s dvouma drátkama zapájenýma v plošňáku toho vypínače. CHtělo to odpájet a napájet novou. Když jsem rozdělal druhej vypínač, tam je žárovka uplně jiná, taková malá oranžová umístěná nastojato. Ta zatim svítí, takže jsem s ní nic nedělal, ale nevim kde bych sháněl tuhle...