Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Brzdy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
FrajerT

#1 Příspěvek od FrajerT »

Mám 325TD, r.v. 93 a v poslednej dobe pozorujem, že mi slabne brzdový účinok. To znamená, že keď potrebujem prudko zastavi?, musím na to šliapa? pomaly dvomi nohami... :roll: Zaujímavé je, že keď pustím zasa stlačím pedál, tak stvrdne a už to brzdí super... čo by to mohlo by?? Pripomína mi to zavzdušnené brzdy na škodovke... :wink:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Vyměň brzdovku, odvzdušni to a zkontroluj posilovač.
FrajerT

#3 Příspěvek od FrajerT »

Brzdovku som menil na jeseň a odvzdušňovali sme to poctivo...

Čo mám skontrolova? na posilovači? Tesnos? hadíc?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

no klidně bych to zkusil odvzdušnit ještě raz. Těsnost hadic a taky, jestli ten posilovač posiluje. To se dělá tak, že při vypnutém motoru šlapeš na brzdu, dokud není totálně tuhá, pak ten pedál sešlápneš a nastartuješ. V tu chvíli by měl brzdový pedál poklesnout. Pokud ne, posilovač posiluje málo nebo vůbec. Taky zkontroluj třmeny a jejich vodítka, zda-li nejsou zarezlé a správně se vracejí bez drhnutí. o kotoučích a obložneí nemluvím, to je snad jasný.
FrajerT

#5 Příspěvek od FrajerT »

Tesné je to 100%ne, tam sa nie je o čom bavi?. Iba sú trochu nepravidelne opotrebené kotúče, ale nič hrozné a to by na to vplyv ma? nemalo...
To s tým posilovačom skúsim, dík za tip...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jak jsi menil brzdovku? komplet jsi to vypustil?

co hydraulika od ABS pripadne ABS + ASC+T, ja se nikde nedozvedel jak to vymenit, protoze ta hydraulicka jednotka se ti zavzdusni a mas problem, vsude psali brzdovku nechat komplet vymenit v servise
FrajerT

#7 Příspěvek od FrajerT »

Má to iba ABS, odsali sme starú kvapalinu z nádržky a to množstvo čo vytieklo cez odvzduš. ventily, sme zasa doliali do nádžky, takže vzduch sa tam prakticky dosta? nemal ako. A vymenili sme toho dos? na to, aby sa obmenil cely systém... tak neviem.
DejvX

#8 Příspěvek od DejvX »

FrajerT píše:Má to iba ABS, odsali sme starú kvapalinu z nádržky a to množstvo čo vytieklo cez odvzduš. ventily, sme zasa doliali do nádžky, takže vzduch sa tam prakticky dosta? nemal ako. A vymenili sme toho dos? na to, aby sa obmenil cely systém... tak neviem.

Na vymenu brzdovky mel kamarad nejakou odsvacku.
Docela dobra vec. Myslim, ze se to napojilo na kompresor, dala se nadoba s novou brzdovkou a kdyz prestala teci stara a zacala nova tak se to vyplo a ani se to nezavzdusnilo.
FrajerT

#9 Příspěvek od FrajerT »

My sme to vy?ahovali so striekačkou, bolo to trochu zdĺhavé ale šlo to. A ako som písal, pri vypúš?aní cez odvzd. ventily sme dávali bacha, aby sa tam vzduch nedostal...
Mám to teraz konečne spä? z opravy, tak to skúsime ešte raz odvzdušni?.
Odpovědět