Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kríženie okna

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
FrajerT

#1 Příspěvek od FrajerT »

Zdar všetci. Ako každý tu potrebujem poradi?. Po menšej zimnej búračke na mojej e36-tke som menil pravé predné dvere. Zohnal som staršie aj so zrkadlom za super cenu, problém bol ale, že mali ručné s?ahovanie okna. Keďže ja mám elektrické, tak sme všetko prehádzali, mechanizmus odvŕtali, poctivo nanitovali tak ako bol, všetky lišty a tesnenia sú dobre osadené, určite nič nie je naopak alebo nechýba.

Problém je, že keď spustím okno a zasa ho ?ahám hore, ide skríža - roh okna vybehne skoro hneď z vodiacej lišty, takže keď ho chcem normálne zavrie?, musí niekto počas vy?ahovania tlači? spä? do lišty... :roll:

Nenastavuje sa to nejako? Skúšali sme aj nastavovanie pomocou jedinej priskrutkovanej lišty mechanizmu, ale nepomohlo. Čo by to mohlo by??
Petr_1

#2 Příspěvek od Petr_1 »

Pomohlo mi, když jsem namazal přední sametku ricinovým olejem, myslím tu co v ní jezdí okno na přední straně dveří u pantů uvnitř zasazená v kovovým profilu. Pak tenhle problém přestal a okno mam čistý, teda bez známek mastnoty.
motohanz

#3 Příspěvek od motohanz »

no tenhle problem jsem resil snad u vsech dveri co mam kdyz jsem koupil auto....je to to rameno co je prisroubovany ke dverim celyho toho mechnismu, ma tam takovou nastavovaci vuly, mas to povoleny, tak akorat povol sroub a zatlac to rameno proti a utahni, ono se to pohne jen o par milimetru ale to je prave ten kousek proc ti vyjizdi to okno....a udelej to radsi rychle nez se ti ojede tak kryci guma okna z toho jak ti to stale zajizdi pres ni...je to urcite ono...chtel jsem sem dat obrazek ale nejde to tak koukni na foru KOUPE/poptavka a tam je okno a tam je obrazek....
Petr_1

#4 Příspěvek od Petr_1 »

Timhle štelovákem jsem to taky ladil, ale když už byl na doraz a okno pořád vyjíždělo tak sem namazal a pohoda, už druhej rok.
motohanz

#5 Příspěvek od motohanz »

no jasne kdyz to nekde dre tak je to tak blby...
FrajerT

#6 Příspěvek od FrajerT »

Díky chlapi, budem to musie? ešte raz skúsi?. My sme to s tým priskrutkovaným ramenom aj skúšali štelova?, ale "vyjíždelo" to stále, aj keď bolo v krajných polohách. Ale namaza? gumu ma nenapadlo, tak to skúsim ešte raz rozobra? a niečím to premaza?.
Ale potešili ste ma, že nemám ten problém iba ja... :)
Díky moc.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Záleží, jak moc to jde křížem. Jestli jenom pár cm, tak je to to rameno + namazání.Pokud to okno se furt sklápí hooodně cm, tak ho nemáš usazený v tý přední vodící liště u pantů dveří. Nic dálšího to býr nemůže, pakliže nemáš ten mechanismus rozbitý.
FrajerT

#8 Příspěvek od FrajerT »

Nie nie, je to len pár cm. Skúsim shodi? tapac. a prestavi? rameno a namaza? gumu. Som si istý, že všetko je usadené ako má by?, dali sme si záleža?... :roll: Aj mechanizmus je OK.
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MartyH »

no, řekl bych, že to budeš mít vyskočený z těch plastovejch uchytu okna co jzdí v kolejnici, nebo bude ten přední prasklej.
wolt

#10 Příspěvek od wolt »

mam ten samej problem :? puvodni majitel to dokonce resil v servisu a bez uspechu.
Petr_1

#11 Příspěvek od Petr_1 »

MartyH píše:no, řekl bych, že to budeš mít vyskočený z těch plastovejch uchytu okna co jzdí v kolejnici, nebo bude ten přední prasklej.

Řek bych, že prasklej být nemůže, mě prask a okno spadlo do dveří.
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MartyH »

Petr píše:
MartyH píše:no, řekl bych, že to budeš mít vyskočený z těch plastovejch uchytu okna co jzdí v kolejnici, nebo bude ten přední prasklej.

pokud ti prasken jen jedno, tak ještě chvilu jezdí a kříží se.....pak vypadne
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

MartyH píše:
Petr píše:

To asi záleží na tom, jak preskne, ne? :roll:
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MartyH »

Speedy píše:
MartyH píše:
Petr píše:[quote="MartyH"]no, řekl bych, že to budeš mít vyskočený z těch plastovejch uchytu okna co jzdí v kolejnici, nebo bude ten přední prasklej.

To asi záleží na tom, jak preskne, ne? :roll:[/quote]

je tak...........
Petr_1

#15 Příspěvek od Petr_1 »

Asi jsem měl tu kliku, že rup, okno se schovalo do dvěří a bylo po řešení problému. Koupil jsem nový, namontoval, namazal kolejnice v okně i čepy na stahovačce a okno stejně vyjíždělo zhruba 5 čísel před vrškem ven z vodící sametky. Tak jsem viděl už jedinou možnost namazat tu přední vodící. A pomohlo.
fornax

#16 Příspěvek od fornax »

Já to řěšíl včera. Namazal a pohoda :D
wolt

#17 Příspěvek od wolt »

je to stare, ale je to tak "kdo maze ten jede" :)
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

no mám stejný problém u dveří řidiče asi tak 10cm před koncem to vyjede z gumové lišty a je to přes ní....takže namazat a bude dneska to zkusím rozhodit....
FrajerT

#19 Příspěvek od FrajerT »

Nie, prasknuté to nie je určite a mne to až taký kus nevybieha, proste keď zdvíham okno, asi v 1/4 drahy to vylezie z tej "sametky" a celkom hore je to asi 1-2cm posunuté. Dnes ak nebude prša?, tak to skúsim premaza? a nastavi? a uvidíme. Ozvem sa, čo som poriešil... 8)
FrajerT

#20 Příspěvek od FrajerT »

Tak vážení, včera som to mal rozhodené, obidve gumy som riadne premazal, trochu som to ešte poštleloval a už to chodí ako alabaster (pre česky hovoriacich jako po másle :D ). Takže ešte raz díky za radu, bez Vás by ma to nenapadlo... :wink:
Odpovědět