Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Centralní zamykání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
damon

#1 Příspěvek od damon »

Já vím,že už to tu bylo(Po zamknutí se odemkne).Našel jsem si to i ve starých tématech.Zkoušel jsem zkontroloval jsem táhla na všech dveřích.Nikde nic.Motorky(či elmg.) jsem nevyndaval.Ani netuším jaká je nejjednodušší cesta.Ale připadá mi že by to mohl dělat spínač zavřených dveří.Může to dělat? Stačí rozebrat a vyčistit atd nebo výměna? Kdyby se někomu válel ve sklepě tak dejte vědět. Díky moc.
kutil

#2 Příspěvek od kutil »

V každém ovládacím motorku máš spínač který signalizuje řj centrálu polohu pokud některý ze spínačů nebo motorek nefunguje tak řj centrálu odemkne protože vyhodnotí chybu při zamknuti dveřní spínače na centrál nemají vliv jsou pouze na osvětlení,alarm,a el otevíraní oken.Prvně bych překontroloval kabely víka kufru jsou hodně namáhané a často se přelámou ty v tom gumovém chobotu co vidíš po odevřeni kufru
damon

#3 Příspěvek od damon »

Včera to zrovna zase blblo.Dokud jsem neotevřel a nezavřel dveře u řidiče tak se to pořád odemykalo.Nic jinýho jsem neudělal.Proto mě napadl ten spínač.Ted si nejsem jistý,ale myslím že jsem zkoušel při otevřených dveří řidiče zacvaknout zámek jako že jsou zavřený a pak jsem otočil klíčkem že je zamknu.No a samo se to otevřelo.Proto jediná změna oproti zavřeným dveřím bylo to že nebyl ten spínač sepnutý.Ale mohla to být i náhoda.Jak se ten mechanismus nejlépe vymontuje?
damon

#4 Příspěvek od damon »

Jo na ten kufr číhnu.Neporadil by ještě někdo::???
kutil

#5 Příspěvek od kutil »

U otevřených dveří musíš mít zacvaklou západku na 2 stupeň vem šroubovák a simuluj zavření dveří(do vidlice zámku dveří vsuň a tlač směrem ven z auta nezapomeň to pak zase odjistit klikou ) potom ti teprve muže centrál zamknout stačí když dveře jenom přivřeš na první západku tak ti centrál hned zase odemkne je to vlastně taková signalizace buďto špatně přibouchlých dveří nebo závada na centrálu
damon

#6 Příspěvek od damon »

To jsem právě zkoušel na tu druhou polohu zamknout a vždycky se mi to odemklo.Když jsem při tom zamáčknul spínač otevření dveří u řidiče tak se to zamklo v pohodě.Na náhodu mi to nepřipadlo.Sem si myslel že ten spínač na otevřené dveře může mít i takovou funkci.Když necháš rozsvícený světla tak ti to přece taky bzučí jen když otevřeš dveře u řidiče.
kutil

#7 Příspěvek od kutil »

Podle toho by to spiše vypadalo na motorek dveří řidiče asi nemáš dálku tak je to hodně namáhané mohlo by stačit seřídit uložení motorku jsou tam drážky asi +-3 mm nebo bych doporučil pokud při zamknutí z pravé strany funguje centrál prohození levý za pravý přední
Odpovědět