Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cukani pri rozjezdu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomhrb
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od tomhrb »

Zdar,
E36 325i rv 92
Kdyz se rozjidim tak mi pomerne dost cuka "zadni naprava" , jako kdyz by byla v prdeli spojka a vynechavala by.. Ale spojka neni tak stara aby to delala. Nekdo mi rikal ze je nekde naka spojka jeste jakoby u diferaku a ze ta by to mohla delat. Nevite nekdo co by to mohlo bejt? Dela to v 70% rozjezdu a cim vic plynu dam ti to dela min, jinak uz ne.
A jestli je naka ta druha spojka, kolik to cca stoji?

dik
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

no muze to delat hardy spojka (mezi kardanem a prevodovkou) nebo mas spatny silentbloky mezi zadni kleci diferaku a kastli ... anebo to mas cele vyhnile a vytrzene ven (nic neobvykleho)
“Ability is what you're capable of doing.”
tomhrb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tomhrb »

jo tu hardy spojku sem mel na mysli..
Silembloky sem koukal a vypada to ze jeste drzej, idkyz sou tam asi hodne dlouho.. Kdyz sem za kardan a vsechno okolo bral tak to vypadalo ze se nic nehejbe a dela mi to vylozene pri rozjezdu presne jakoby vynechavala spojka. Kolik cca vyjde ta hardy spojka? nebo spis kde to v ETK je? nejak hleda a nevidim to tam nikde
pepa83

#4 Příspěvek od pepa83 »

ale jestli je špatná hardy tak by to asi i bouchalo když řadíš... si myslim teda..
tomhrb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tomhrb »

No v posledni dobe se mi i stalo asi tak 5x ze mi pri rozjezdu vypadla jednicka, ale jinak kdyz radim tak zadnej rozdil, zadny zvuky nic..
TomasX

#6 Příspěvek od TomasX »

tomhrb píše:No v posledni dobe se mi i stalo asi tak 5x ze mi pri rozjezdu vypadla jednicka, ale jinak kdyz radim tak zadnej rozdil, zadny zvuky nic..

Může to být i ložisko kardanu, je uprostřed v gumě a přišroubovený ke kastli, když pod to vlezeš a zahýbeš kardanem nahoru a dolu tak je to ono. Nebo to dělávaly silenbloky zadní nápravy. :cry:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Zave »

me to mlatilo kdyz sem dal plnou jedna asi kolem 3,5k a pak uz nic... bylo to to ulozeni kardanu... (1050kč)
kosh

#8 Příspěvek od kosh »

může to být taky vyjebané uložení kardanu
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mě to dělalo něco podobného, když se mi povolil šroub na diferáku, který držel diferák na nápravnici. A pěkně to taky mlátilo. Ale to asi nebude ten problém. jinak to chce pořádnej pajcr, jinak nic nepoznáš, co se hýbe a co ne.
Odpovědět