ad fabrika - hlucnost a udrzba... kuzel je podstatne hlucnejsi... chtel bych videt nejakou zenskou, jak doma pere kuzel a bastli ho zpatky do auta, zatimco papirovy vlozky umi menit v poho (damy prominou )
jinak tvoje duse muze verit cemu chce, osobne verim vecem, ktere jsem si vyzkousel, netvrdim, ze vse bylo super, ale na druhou stranu mam srovnani...
Hanz píše:promin, mel jsem za to, ze tohle chces slyset... nebo ti mam psat, ze za dobu co ty filtry prodavam, jsem nemel ani jednu, tzn. 0, reklamaci? slysel jsem o tomhle tematu hodne pravd, polopravd a uplnejch blabolu... verim, ze kdyz nekdo tyhle sport filtry pouziva na rallye a jde na ne 20x tolik prachu co normalne, ze neco projde... v beznym provozu jsou to jen kecy nad pivem mechaniku co maj 2 tridy zakladky... papirovej filtr ma vyssi filtracni schopnosti, ale jen zcela novy... behem kratke doby tahle vlastnost radikalne klesa, zatimco ty bavlnene zustavaji na stejne urovni (cca 90% noveho papiru)... v tom je ten rozdil... v zadnem testu nikdo nebyl schopen stanovit, kolik je pripustna propustnost filtru... jako jestli projde xy castic nejakeho radu mm je mi jedno, pokud skodlive pro motor jsou az castice rekneme o rad vyssi...
No chybí tu trochu snad fyzikálních dat, řek bych, že rozvinutá plocha papírového filtru je větší než bavlněného, takže průtočný průřez bude vetší než u sport. filtru. Takže z toho vyplývá, že sportovní filtr tento průřez musí dohnat větší průchodností tzn. většími otvory . Kdyby sportovní sání bylo tak dobrý, proč ho tam nedává fabrika?
Chybi tady predevsim trocha matematickych dat, rozloz si nekdy doma konicky tvar a zjistis, ze puvodni tvar silne klame telem, plocha je o dost vetsi nez myslis a potom to cely jeste vynasob x2 protoze sportovni filtr ma dva plaste, vnejsi a vnitrni...
Přílohy
green_konus_power_flow.jpg (36.7 KiB) Zobrazeno 349 x
Ahoj, myslite že se vyrábý sport vložka do 318i m43 Touring "98", je totiž celkem problém sehnat standart, jedině BMW žádná replika. Je to čtverec o rozměrech 235x235mm.
...měl jsem kužel a mám i nyní a s kombinací -úpravá výfuk + chip dobrá volba, ale i samotné otevřené sání je gut, super zvuk , lepší tah od spoda a lépe to vypadá když otevřeš kapotu, každopádně to chce tepelně odizolovat od motoru a zajistit přísun vzduchu, ...ad jestli J&R , Green nebo jen filtr od Hanze??? ....měl jsem sadu od J&R stála mě ze známosti 2700,- (tři roky zpět) pak jsem bral dva od Hanze a efekt úplně stejný cena byla do talíře.. takže jestli chce sport filtr klidně ho vem od Hanze , odizoluj od motoru a jezdi, po cca 7-10 tis km vyper a jezdi dál
axeltron píše:hehe ..tak ted jste me totalne zmatli oki ... reklo se ze filtr NE ze 3 duvodu: 1) ze to bude nasavat horky vzduch od motoru 2) ze se tam dostane vic prachu ( nasledne rychlejc odejde motor) 3)a ze to nema zadnej pozitivni vliv krome zvuku
tak jak teda ?
tak ja udelam hlasovani ..kolik z Vas ma na E36 sani co ?:)
Používám cca 5let vložku KN do původního airboxu, na E34 525i to neni moc znát, ale velký rozdíl byl na VW passatu 1,9TDi 81kw, kde mi klesla spotřeba cca o 0,5l na 100 ( což je u TDi dost - třeba 10%) a hlavně se zlepšila odezva na plyn a zmizelo cukání při nízkých otáčkách. Teď ho plánuju i na E39 530d, teda jestli ten filtr vůbec najdu . Za mě teda ano, už jen díky tomu, že furt nemusim kupovat ty papíráky, stačí umejt vodou a naolejovat.
Já bych hřib už nedal.Auto sice ožilo,mělo to i zvuk,ale co jsem měl po pár stech km rozdělaný sání,mrknul jsem do gumového kolene a nestačil se divit,kolik prachu bylo na stěnách...prstem se do toho dalo malovat.Hned šel ven,dal jsem origo papír a kdykoliv to mám rozdělaný,tak kontroluju a je čisto.
Ja ted koupil KN vlozku a jsem spkojeny, Mozna to melo i trosku vliv na beh motoru a i kdyz by ne, je na porad . A po nahozeni M3 svodu, co me lezi v obyvaku uz pul roku to doufam bude mit i vliv na vykon
BMWIIIPower-fakt to udelalo v sani takovy bordel?a to jsem chtel do te sport vlozky taky jit,no asi si to jeste poradne rozmyslim,tohle auto mam rad a nechci ho neuvazenou montazi odrovnat.A co mas prosim za znaku toho filtru?Zase si rikam ze treba KaN,kdyz stoji takove nehorazne penize,prece nemuze byt tak spatny ne?
Fakt to byl humus,ale zase to byl noname filtr za pár stovek na zkoušku.Nicméně ani KN v některých testech nedopadlo dobře.Je logický,že čím víc filtr propouští vzduch,tím i víc nečistot....Snad nejlíp,co jsem viděl,dopadl filtr od Apexi.Pokud bych někdy chtěl dostat do motoru víc vzduchu,určitě bych se snažil zvětšit původní filtr,resp. dát větší a přizpůsobit airbox,popřípadě přívod k filtru-vyhodit restriktor,kterej u M52 v boxu je.