Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kríženie okna
Caf,
mal som ten isty problem po rozobrati a poskladani dveri. Bohuzial sa to muselo este raz rozobrat a tu gumicku co ide zvisle dole vpredu pekne poposuvat az dole na svoje miesto. Okno bolo pri tom vybrate a az po nasunuti gumicky na miesto znovu zasunute zhora do draziek. odvtedy je to OK. Doporucujem to zobrat k nejakemu znamemu do servisu, sam sa na tom podla mna dost namakas...
mal som ten isty problem po rozobrati a poskladani dveri. Bohuzial sa to muselo este raz rozobrat a tu gumicku co ide zvisle dole vpredu pekne poposuvat az dole na svoje miesto. Okno bolo pri tom vybrate a az po nasunuti gumicky na miesto znovu zasunute zhora do draziek. odvtedy je to OK. Doporucujem to zobrat k nejakemu znamemu do servisu, sam sa na tom podla mna dost namakas...
Ale kdeže, bola to zívačka. Uznávam, že tá guma sa na tú lištu nasúvala teda riadne chujovo (hlavne, keď tam už bolo okno
), ale keď už tam raz je, tak namaza? sa to dá. Kúp si nejaký silik. sprej, ja som nič iné v rýchlosti nenašiel, tak poslúžilo aj WD-čko (alebo Indulona tiež spraví svoje
), hlavne nech je to v spreji s trubičkou, rukou sa tam neodstaneš.
Horšie je, že si to buď sadlo alebo som nedotiahol riadne ten štelovák, ale po dvoch dňoch sa mi to okno zasa posunulo a úplne pred vrchom mi zasa začalo vylieza?, tak zajtra rotoberám 3. krát, kua!!!

Horšie je, že si to buď sadlo alebo som nedotiahol riadne ten štelovák, ale po dvoch dňoch sa mi to okno zasa posunulo a úplne pred vrchom mi zasa začalo vylieza?, tak zajtra rotoberám 3. krát, kua!!!

Slid píše:Čím to mažete? Já to vždy prostříknu WD nebo Konkorem a vydrží to chvíli, ale po čase to musím znova udělat, jinak to začne zase vyjíždět přes tu gumu asi 5cm u konce. A na druhejch dveřích sem nato za celej rok ani nešáhnul...
FrajerT. jak si to řešil? Potom co Ti to zase vyjelo?
No budeš sa smia?, ale starou Indulonou... podľa možnosti modrou, tá maže najlepšie...

Slid píše:O.k. díks, promáznu to indulonoujinak už to snad budu mít rouzdělaný po stý
.Jinak ty čudliky, jsou klasika na tapec.V bmw budou je mít každopádně, ale určitě i v jinejch servisech.Já je kupoval v Opelu.
Dobře milý bobře, skúsim sa na tie štuplíky popýta?.
Skús tam tú Indulonu narva? tak, aby sa dostala hlavne dovnútra do tej gumy, inak asi ináč ako cez ten výrez v tom vnútornom plechu dverí sa tam nedostaneš, tak aby si zasa nemusel vybera? okno a vy?ahova? gumu, tak tam tú Indulonu natlač, prebehni s oknom hore dolu a pár krát to zopakuj a uvidíš. Mne to pomohlo. Zatím...
FrajerT píše:Slid píše:O.k. díks, promáznu to indulonoujinak už to snad budu mít rouzdělaný po stý
.Jinak ty čudliky, jsou klasika na tapec.V bmw budou je mít každopádně, ale určitě i v jinejch servisech.Já je kupoval v Opelu.
Dobře milý bobře, skúsim sa na tie štuplíky popýta?.
Skús tam tú Indulonu narva? tak, aby sa dostala hlavne dovnútra do tej gumy, inak asi ináč ako cez ten výrez v tom vnútornom plechu dverí sa tam nedostaneš, tak aby si zasa nemusel vybera? okno a vy?ahova? gumu, tak tam tú Indulonu natlač, prebehni s oknom hore dolu a pár krát to zopakuj a uvidíš. Mne to pomohlo. Zatím...
jj udělám to tak, jinak vyndám celou gumu a promažuji, už vtom vyndávání okna mám cvik

Kluci, pro toto vřele doporučuji maziva na O-kroužkové řetězy ve spreji. Mají tu výhodu, že jsou při aplikaci tekuté, zatečou prakticky všude a po chvíly ztuhnou do konzistence vazelíny. Tudíž se tak rychle neodpaří jako normální konzervák či WDčko a není tedy třeba nástřik tak často opakovat. Já to dělám tak 2x do roka.
Taky mě to potkalo, koukám že mám zamlžený venkovní zpětný, tak stáhnu okno, otírám, chci vytáhnout a slyšim akorát hrozný zvuky. Ráno zima jako sviň - tak jsem dojel domů, asi 4 hodiny to řešil, vyřešil a včera u pumpy jsem platil a zase. Jinak teda mi nešlo úplně nastrčit to jedno ramínko (ta kulička) za tu závlačku a sikama jsem to mačkat nechtěl, je to nějaký asi ohnutý.
major píše:Kluci, pro toto vřele doporučuji maziva na O-kroužkové řetězy ve spreji. Mají tu výhodu, že jsou při aplikaci tekuté, zatečou prakticky všude a po chvíly ztuhnou do konzistence vazelíny. Tudíž se tak rychle neodpaří jako normální konzervák či WDčko a není tedy třeba nástřik tak často opakovat. Já to dělám tak 2x do roka.
A nějaký přesný název? Dnes sem na rady plácal idulonu

Zas to nepřeháněj aby nedošlo k nečekané chemické reakciSlid píše:major píše:Kluci, pro toto vřele doporučuji maziva na O-kroužkové řetězy ve spreji. Mají tu výhodu, že jsou při aplikaci tekuté, zatečou prakticky všude a po chvíly ztuhnou do konzistence vazelíny. Tudíž se tak rychle neodpaří jako normální konzervák či WDčko a není tedy třeba nástřik tak často opakovat. Já to dělám tak 2x do roka.
A nějaký přesný název? Dnes sem na rady plácal idulonuTakže už tam mám, Konkor, WDčko, Indulonu tak ještě toto a snad to je komplet:D

Ty spreje vyrábějí různé firmy(např.Motul,Motorex atd.), zeptej se prostě v nějakém motoshopu či u prodejců kol. Většinou to mají standartně ke koupi, ale není to nic levného, okolo 300 Kč.
FrajerT píše:Tak to už sú narozdiel od tých mojich rady odborníka...![]()
Samozrejme, že ten špeciálny sprej asi bude lepší, ale mne núdzovo pomohla aj indulona a zatiaľ sa to nekríži a ide to ako má... a už je tomu asi 3/4 roka, takže indulona poslúžila...![]()
Zatím ji tam má a funguje