Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co za motor u E36? de mi o spotřebu
-
-
šel bych do 318TDS, na běžný ježdění jede fakt dobře, rozhodně 10x lepší než nějaký HTP nebo MPI od Schade. 325TDS žere stejně leda mimo město, ve městě je to živení dalších dvou válců, je to spíš tahoun na dlouhý vzdálenosti, 318TDS je optimální, a nebo možná něco v tom plynu, ale benzína nee.Pokud to není na ježdění krátkejch vzdáleností se studeným motorem ,na to je benzin lepší.
Hurdy píše:To jste opravdu vtipní![]()
mesto do 8l to mate bmw 1.1 neeee!!
mám 318TDS na denní ježdění bomba...spotřeba do 7l.
Hurdy píše:Tak se pochlubte co mate za BMW ktere má takovou spotrebu co udava flery.Je rozdil co je napsane v techničáku a skutečnost. Jo možná by ženská s e36 1,6 jela mesto za 8l ale to umí jen ony.
A tohle je fakt kec jak svině

error-motohanz píše:Hurdy píše:Tak se pochlubte co mate za BMW ktere má takovou spotrebu co udava flery.Je rozdil co je napsane v techničáku a skutečnost. Jo možná by ženská s e36 1,6 jela mesto za 8l ale to umí jen ony.
vetsinou takovy nazory maj lidi ktery vlastnej Favo a jezdej za 10 a to je jejich svet...
Tak tohle byla urážka

-
Nevím, asi je předem vhodné zvolit benzín nebo naftu. Já jsem měl 318i e36, ta mi jezdila po Brně, bych řekl, cca kolem 8,5 - 9l...ale klobouka s vypětím všech sil:o)!!!! Před tím jsem měl 318is e30 a to byla fakt pohoda, mělo to lepší spotřebu jež ta 318i, ale nevím, jak by to bylo u e36, soudím, že i v e36 by iso jezdilo za míň nebo za stejnou spotřebu jako ta 318i. Obecně jsem té volby na 318i litoval, ale nebyla to M43. Byl jsem dost nespkojen. 318is pro mě vždy dobrá volba.
error-motohanz píše:Hele zase tu mame jednoho chytraka teoretika....ja mam 318 m43 a jezdim s nim pod 8 ve meste v pohode....
Mno ja nevim ... ja M43 mel kdysi taky ale za 8 po meste proste nejezdila. Jasne, da se to v pripade nouze kdyz jedes vylozene na spotrebu ... ale to neni asi "normalni jizda"
LOPOLO píše:error-motohanz píše:Hele zase tu mame jednoho chytraka teoretika....ja mam 318 m43 a jezdim s nim pod 8 ve meste v pohode....
Mno ja nevim ... ja M43 mel kdysi taky ale za 8 po meste proste nejezdila. Jasne, da se to v pripade nouze kdyz jedes vylozene na spotrebu ... ale to neni asi "normalni jizda"
Já bych se k tomuto názoru připojil...
mám e36 318iS M44 - nemám to přesně spočítané ale podle předběžných odhadů jsem jel po praglu za 8l. Bylo to hoooodně lehkou nohou. z kopce bez plynu a když už plyn tak jsem ho jen tak lohtal (doslova).Jen málokdy nad 3000 ot/min. Byla to sice prd jízda, ale dá se to. Pokud člověk zrovna nikam nespěchá tak je to takovej relax a ještě s dodržením předepsaných rychlostí (s čímž mám jinak často problémy)
Pokud někdo chce malou spotřebu, je to opravdu jen na citu v noze a myslím že ani tak nezáleží už na motoru. (pokud nepočítám 30minut v koloně)
Vždycky se dá dosáhnout extrému a? už min nebo max.
318iS naprostá spokojenost. Ani silné ani slabé.
Pokud někdo chce malou spotřebu, je to opravdu jen na citu v noze a myslím že ani tak nezáleží už na motoru. (pokud nepočítám 30minut v koloně)
Vždycky se dá dosáhnout extrému a? už min nebo max.
318iS naprostá spokojenost. Ani silné ani slabé.
-
-
Ta spotřeba do 8 litrů je u 316 naprosto reálná a to s ní jezdím denně po Praze. Točím to tak do třech tisíc otáček a přes 8 litrůto nejde. Kdo říká že budeš s tímto motorem brzdou provozu, tak je pěknej vůl, protože s tím asi v životě nejezdil. Spíš se divím, že zatím nikdo nenapsal a? si koupíš 325 nebo 328- spotřeba v poho do 10 litrů po městě
V minulosti se tady takové příspěvky dost vyskytovaly. Já jsem měl půjčenou E36 323i asi na měsíc a pod dvanáct litrů jsem jí po Praze nedostal. Prostě pokud chceš auto na spotřebu tak jedině 4 válec a nebo naftu. Jestli 1.6 nebo 1.8 to už je celkem jedno.