Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nejde nastartovat - zkrat

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kastro

#1 Příspěvek od kastro »

Nedávno se mi v myčce stalo že mi nešlo nastartovat - absolutně mrtvo. Neprotočil se ani startér. Musel sem to odtamtud odtlačit na parkáč, kde sem prohejbal kabelama a všim možnym a pak to najednou chytlo.
Od té doby se mi samovolně vybíjí baterie. Dnes jsem přinesl dobytou baterii, zapojil, prohejbal kabely a žádný zkrat. Nastartoval jsem uplně vpoho. Dojel sem na benzínku a tam už to zase neprotočilo ani startérem. Místo startéru se ozývalo jen takové cvakání ale žádné protočení.

Nevíte někdo jestli to třeba může být nějaké vadné relátko nebo něco podobného? Jestli máte někdo podobnou zkušenost, budu rád za každou radu.
dík
P.S. v pojistkách ani jištěnejch obvodech to neni
kastro

#2 Příspěvek od kastro »

jo - je to u 318iS M44 r.96
Rope

#3 Příspěvek od Rope »

Chce to proměřit jestli tam je skutečně nějaký odběr a pokud ano tak postupně hledat. I závada startéru může spůsobovat podobné příznaky. Měřit měřit měřit
satva

#4 Příspěvek od satva »

Rope píše:Chce to proměřit jestli tam je skutečně nějaký odběr a pokud ano tak postupně hledat. I závada startéru může spůsobovat podobné příznaky. Měřit měřit měřit

..přesně tak,měřit a měřit. Měl sem podobnej problem, startér se musel rozdělat,vyměnit uhliky a bylo to.Na prd bylo to ze me starter tocil v pohode a jednou z cca 50startovani to neudelalo nic jen cvaklo jak pises...no a pak tlacit auto je na p..., jinak mi to delalo u M40 1.8
Ze zacatku me taky pomohlo poklepat na starter a zahybat s autem, jenomze na to se spolihat neda, no tezky bylo na to prijit cim to je.
Honza-net
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Honza-net »

V mém autě (podpis) to dělala řídicí jednotka. Po výměně ok.
Marek-is

#6 Příspěvek od Marek-is »

Poradne i skontroluj kontakty na baterce a i na starteru...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

Mě to dělá taky, ale je to asi spínačka, otočím klíčkem do startovací polohy a v autě jen tak cvakne nějaký relátko a nic, udělám to 5x a pak to jde ok, dělá si to jak se tomu chce, ale zatím jsem nastartoval vždycky, takže to neřeším, je to Anti theft :D
kastro

#8 Příspěvek od kastro »

JaraX : Máš pravdu - Anti-Theft dobrej. Ani sem se nebál nechat půl dne odemčené auto :-)
Neni nad takovou jistotu že s tim prostě nikdo neodjede... :-)
Odpovědět