Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
motor M43
Poslední dobou se mi zdá, že je ve volnoběhu slyšet odněkud takové tiché duté klepání. Je to slyšet uvnitř auta. Je pravda, že jsem si toho všiml po výměně oleje. Je tam TEXACO 10W40 X1 EXTRA. Kontolka normálně zhasíná po startu a neprosvěcuje ani ve volnoběhu. Zdá se mi, že je to víc slyšet, když je auto z kopce. Má najeto asi 184000. Olej nežere a na to, že je to jaký má obsah tahá hodně dobře. Nevím jestli třeba nějaká vůle na klikovce, nebo je to tím , že ten olej má jinou vyskozitu, ale je to slyšet jen když je ohřátý.
-
error-motohanz píše:hele zkus jednu trochu zvlastni vec jo? nez se ti to zahreje tak si dej topeni nebo klimu jen tak na pul a potom zkus dat naplno jestli to neprestane......schvalne....
Jestli tomu dobře rozumím, tak mám u studeného nastavit topení na půlku a až se ohřeje tak ho zapnout naplno a sledovat jestli přestane klepat. Sice tomu nerozumím, jak to souvisí, ale pokusím se.