Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna stropnice E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiras

#1 Příspěvek od Jiras »

Vcelku bych si vyměnil stropnici na E36 sedan. Je po předchozím majiteli taková slušně řečeno "opotřebovaná".

Jak je to náročná věc? Jak je tam přichycená a co všechno je potřeba sundat? Nějaké možné úskalí?

No a nemá náhodou někdo tu stropnici v dobrým stavu?
marthyn
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marthyn »

Nevím jestli si to ještě pamatuju-sundával jsem ji před rokem, ale myslím, že mi to drží jenom na uchycení madel nad každým oknem(Nevím jak to napsat, ale vždycky se toho drží moje babička, když ji vezu do obchodu :woot: ).Musíš taky sundat boční kryt sloupků, protisluneční clony,zrcátko, a boční tapece u zadního okna.Když to všechno odstrojíš, mělo by to spadnout samo.U sundávání zadních tapeců pozor, a? si nezlomíš ty packy, které to drží,jako se to povedlo mě..... :roll:
error-motohanz

#3 Příspěvek od error-motohanz »

a trosku problrm je tam davani novyho tapece kdyz ho nechce ponicit....on je to docela velkej kus a jakym otvorem ho davat do auta zejo.....
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CharlitoCZ »

tywoe nojo 8O
jsem si řikal že to bylo v pohodě když jsem to dělal u compacta, jenže tam to šlo vytáhnout prdelí, ale docela mě teda taky zajímá jak na to u sedana :?
asi by bylo dobrý vyndat i sedačky aby se líp manipulovalo..
Pavel

#5 Příspěvek od Pavel »

taky jsem to dělal když jsem opravoval šíbr...super práce :? ,ale pokud jseš šikovnej tak to zmákneš...
marthyn
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od marthyn »

Já měl venku úplně všechno, nejenom sedačky, takže pohoda.....Ale sedačky asi vyndat.Přední bych jenom dal dolů, ale zadní lavici bych dal ven.Není to ani taková věda - stačí škubnout.
Good Luck
Pavel

#7 Příspěvek od Pavel »

to já měl interier komplet venku (palubovka,koberec,atd)...měnil jsem ho ze šedeho na černý ... kromě stropnice,ta je šedá..tu jsem sundával kvůli šíbru
Jiras

#8 Příspěvek od Jiras »

error-motohanz píše:a trosku problrm je tam davani novyho tapece kdyz ho nechce ponicit....on je to docela velkej kus a jakym otvorem ho davat do auta zejo.....

Toho bych se nebál, mám sklopný zadní sedačky, takže bych to protáhl zezadu kufrem. Šíbr naopak nemám, takže o komplikaci míň. Ještě tu stropnici sehnat...

Ještě by mě zajímalo jak se to uchytí uplně vzadu nad zadním oknem. Ta stará byla trochu oschlíplá, tak jsem ji tam jednoduše přilepil, ale origo to tak asi není co?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Kufrem to opravdu ven nedostneš. jde to vyndat přední dveřma, musíš uplně sklopit sicny a trochu s tím šachovat. Dobrá je sundat v zadu opěrky hlavy. Taky je opruz ten tapec vzadu chytit kolem okna, je tam zaháknutý, a je dobrý si na to vzít pomocníka, který to bude přidržovat.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Neví někdo, ja opravit rozbité zrcátko v clonítku?
error-motohanz

#11 Příspěvek od error-motohanz »

Speedy píše:Neví někdo, ja opravit rozbité zrcátko v clonítku?

vymenit clonitko... :roll: je to tam asi nejak tepelne zalisnuty.....
error-motohanz

#12 Příspěvek od error-motohanz »

Speedy píše:Kufrem to opravdu ven nedostneš. jde to vyndat přední dveřma, musíš uplně sklopit sicny a trochu s tím šachovat. Dobrá je sundat v zadu opěrky hlavy. Taky je opruz ten tapec vzadu chytit kolem okna, je tam zaháknutý, a je dobrý si na to vzít pomocníka, který to bude přidržovat.

jojo to uchyceni vzadu nad oknem muze bejt taky pekna pakarna....zelezi na stavu ty stropnice a tak...no jinak doporucuju spojit tu vymenu tapce treba s prelepenim nebo vymenou predniho okna, to kdyz tam neni tak jde tapec z auta skoro sam.... :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Nojo, jenže mám černé a to nikdo nemá. Leda nové a to sotjí celkem hodně...
error-motohanz

#14 Příspěvek od error-motohanz »

Speedy píše:Nojo, jenže mám černé a to nikdo nemá. Leda nové a to sotjí celkem hodně...

hmm tak to verim ze nikdo cerny nema.... :roll:
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Baxon »

Speedy píše:Nojo, jenže mám černé a to nikdo nemá. Leda nové a to sotjí celkem hodně...

já jo, ale to ti nedám :mad: :D
jedině obvolavat vrakáče............... :?
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Baxon »

co může stát to clonítko nový?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Baxon píše:

co může stát to clonítko nový?

1300,- :-/
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Baxon píše:

já jo, ale to ti nedám :mad: :D
jedině obvolavat vrakáče............... :?

Na vrakáčích ho nikdo nemá :-(
Odpovědět