Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kontrolka AUT. prevodovky - pomoc !!!
Ahoj, mam 330iA steptronic sedan 2001 v perfektnim stavu najeto jen 58.000km. Vcera jak byli ty vedra tak jsem jel po D8 asi 160kmh 50 km, pak zajel do Roudnice, a normalne na parkoviste kdyz uz jse prijel slapu na plyn autu huci a skoro nejede asi na 3 prev. stup. jeli mel jsem normalne rezim D, a koukam ze se mi rozsvitala ta kontrolka jak takove kolecko a v tom vykricnik, podle navdu je to elektronicke rizeni prevodovky, tak zaparkuji, dam P, porad svi. VYpnul jsem motor sel na 5 neco zaridit, a kdyz jsem sedl a znovu nastartoval, tak vse bylo ok a problem se neobjevil, radi, jede, a ostatni ted zase perfektne. Kdyz mam jeste zapnutou klimu v tom vedru tak to auto pri zrychlovani huci strasne moc, ale toto asi s tim nesouvisi. Tak co to mohlo bejt? Z vedla? Bylo plus 38 vcera. Kdyz jedu v podzemni garaze tak vzdy slyssim takove cvakani-pisani pri pousteni plynu a razeni z prevodovku, to mam od koupe vzdy, jsou to normalni zvuky? Diki za pomoc!Chci kazdeho aspon nazor
To same mi rikal tata, mozna toho oleje je malo nebo neco podobneho, ze bylo vedro a byl hodne ridkej, normalne pod kapotou na te nadrzce oleje je ta nadrzka orosena olejem... V autecu mi rikali (kdyz jsem auto pred rokem kupoval) ze prevodovka je bezudrzbova, a ze neni potreba menit olej. Ale v Pardubicich mi rekli ze je lepsi ho vymenit s filtrem po 50.000km, ja mam za 5.000km pravidelnou kontrolu tak uvazuju ze bych ho vymenil, doufam ze to auto vydrzi tech 5.000km do te kontrolymilo píše:no mozna bych skontroloval hladinu oleje v prevodovce, resp. vymenit ho (meni se vzdy jen cast). mozna je ho malo a prehriva se - nevim jak u e46, ale ma e32 ma chladic prevodoveho oleje v jednom celku s chladicem vody.
ty si byl se svoji 7ckou na letisti u Dobrise na Max cars ze jo, jexzdils tam?milo píše:no mozna bych skontroloval hladinu oleje v prevodovce, resp. vymenit ho (meni se vzdy jen cast). mozna je ho malo a prehriva se - nevim jak u e46, ale ma e32 ma chladic prevodoveho oleje v jednom celku s chladicem vody.
ted to chapu, asi myslis az pojedu na pravidelny servis a oni nactou auto pocitac tak jim to ukaze vsechny takobe vecycky behem poslenic 20.000km, ano? at s tim neco delaj.... auto za 1,8 mega a po 58.000 km zacina totoSandál píše:teď jsem řešil stejný problém, -byl to vadný spínač na převodovce , pro potvrzení závady je nutná diagnostika - pamatuje si to.
ja byl spis jako neco mezi zakem a znamym instruktora... docela dobry tam...milo píše:jo jo byla to prdelmitch330i píše:ty si byl se svoji 7ckou na letisti u Dobrise na Max cars ze jo, jexzdils tam?i kdyz to odnesli silenbloky prevodovky a gumy byly vicemene na odpis
ty jsi tam byl jako zak, instruktor nebo zivy terc na kluzne plose?
-
jak jsi to myslel že se mění jen čast oleje v převodovce??! já myslím že ne ,,to co vyteče z vany je jedna věc,ale ty ten olej musíš opět doplnit novým prořadit a opet vypusti- a to tak dlouho pokud to s tama neteče jako slovo boží myslím čistý.On je olej i v měniči v kanálech atd, ten nedostaneš jinak ven nežli tímto poměrně drahým ale jedinným způsobem,pak nový filtr a doplnit prořazovat až teče plnícím otvorem tak zavřít,, dělal jsem si tak a8,i 325 e36 e bez problémů. mimo jiné jsem spotřeboval jen 11 litru na pročištění převodovkymilo píše:no mozna bych skontroloval hladinu oleje v prevodovce, resp. vymenit ho (meni se vzdy jen cast). mozna je ho malo a prehriva se - nevim jak u e46, ale ma e32 ma chladic prevodoveho oleje v jednom celku s chladicem vody.

-
To možná ano, ale tak mi řekni jak chceš obnovit komplet nápln? já si myslím že 2 tři litry z 8 až 10 je málo,, já jsem tenhle postup před časem viděl na vlastní oči,ve FA - KAPS ti se zabývají automaty již dlouho a na velmi solidní ůrovni,a také jsem viděl že s převodovky teče místo oleje kalná sračka,,a to se kámo nedá vyčistit nějakým vypuštěním 2 až 3 litrů jen z vany?milo píše:giovanny: "bezna" udrzba prevodovky vetsinou zahrnuje pouze 1. stupen toho co jsi popsal. malokdy se meni cely obsah prevodovky.

komplet napln - pokud chces mit fakt jistotu - vymenis jedine demontazi a rozebranim prevodovky ....giovanny píše:To možná ano, ale tak mi řekni jak chceš obnovit komplet nápln? já si myslím že 2 tři litry z 8 až 10 je málo,, já jsem tenhle postup před časem viděl na vlastní oči,ve FA - KAPS ti se zabývají automaty již dlouho a na velmi solidní ůrovni,a také jsem viděl že s převodovky teče místo oleje kalná sračka,,a to se kámo nedá vyčistit nějakým vypuštěním 2 až 3 litrů jen z vany?milo píše:giovanny: "bezna" udrzba prevodovky vetsinou zahrnuje pouze 1. stupen toho co jsi popsal. malokdy se meni cely obsah prevodovky.
jiank muzes teda proplachovat a postupne olej vylepsovat, vysledek bude horsi, nez v prvnim pripadem, ale levnejsi

a klasicka vymena oleje v prevodovce znamena opravdu jenom vymenit to, co vytece .. to, co je v menici se nechava ...
pokud se meni pravidlene, je to ok
petr