Diagnostika mi hlásí vadnou indukční cívku na 4 ventilu , což je v poho (už je objednaná ) ale taky mechanickou závadu vanosu .Auto jede ale v pořádku to asi není .
Máte s tím někdo zkušenost ? Myslím , že M3maniak věnil vanos ale to se mi za tu cenu moc nechce .
Díky
apropoás : pár kaček - to slyším pořád , každá částečka stojí pár kaček a já jsem letos utratil už asi 40litrů za podvozek,brzdy,hadice.... A to bych chtěl nové rádio a spoustu dalších blbinek . Lowe BMW
ahoj vlastní skušenost...vanos ti určitě ?uka.....při různých otáčkách a bude se to zhoršovat to mi věř.udělej jednu věc a to...ve vanosu sou takový velký plochý dvě podložky,které po namontování vymezí tu vuli která děla ten kovovej zvuk od hlavy a tím to i pak špatně časuje...je to pouze original díl od BMW takže to ničím nenahrazuj a ani to nejde-udělat by to šlo,ale problém je že neznáme tvrdost toho materiálu...je to sada podložky+delší štefty-montáž do bmw nebo někdo kdo to umí protože nastavit VANOSE umí jen málo kdo a taky kdo na to má přípravky od bmw...cenovka je v materiálu cca 2800kč.Co ti pak doporučím olej 10w60....dobře ten motor čistí nepřehřeješ ho a hlavně je dělanej na hydraulický zdvihátka....a? se ti daří a tahle investice se ti opravdu vyplatí to mi věř...
Díky moc za radu . Včera mi volal pan schindelar z http://www.schindelar.cz , že má na skladě několik vanosů za akční cenu 3000,- . To mi přijde až podezřelé ale asi jdu do toho
Ta diagnostika ukázala víc chyb . Vanos je jedna z nich , takže se to postupně odstraňuje a až bude všechno v poho,tak uvidím , jestli se tam ten vanos ukáže znova
no ale počítej stím že pokud koupíš starší VANOS tak ho zase na 100%budeš dělat,tak máš lepší koupit ten přípravek-u starších BMW se to projevovalo tak kolem130000km a podle toho kdo jak jezdí a jaskou ma náplň a jak to trapí zastudena a to je u bmw HŘÍCH!!!!!!!!no uvidíš.každopádně ten přípravek od bmw je náhrada za to co se jim nepovedlo ve výrobě....
cabadaj píše:Diagnostika mi hlásí vadnou indukční cívku na 4 ventilu , což je v poho (už je objednaná ) ale taky mechanickou závadu vanosu .Auto jede ale v pořádku to asi není . Máte s tím někdo zkušenost ? Myslím , že M3maniak věnil vanos ale to se mi za tu cenu moc nechce .
Kde jsi delal diagnostiku, ze ti objevila takovouto zavadu? V BMW? Byla to takova ta bezna "funkcni zkouska DME" za 800Kc?