Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koleje - tahání ve volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
FreeTree

#1 Příspěvek od FreeTree »

Když jedu po silnici s vyjetými kolejemi, tak mi to tahá do volantu. Na rovný silnici bez problémů. Pneu mám 205 vpředu i vzadu. Co mám zkontrolovat. :?: E46
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od coupe328 »

Hodne to delalo horni ulozeni tlumicu,predek -zadek,silentblok na zadnim sikmem rameni vpredu,nespravny tlak v pneu :)
Slid

#3 Příspěvek od Slid »

FreeTree píše:Když jedu po silnici s vyjetými kolejemi, tak mi to tahá do volantu. Na rovný silnici bez problémů. Pneu mám 205 vpředu i vzadu. Co mám zkontrolovat. :?: E46

nejezdit do kolejí :D, když to na rovině je ok, tak je logické že v kolejích to bude tahat, ale v únosné míře
FreeTree

#4 Příspěvek od FreeTree »

Slid píše:
FreeTree píše:Když jedu po silnici s vyjetými kolejemi, tak mi to tahá do volantu. Na rovný silnici bez problémů. Pneu mám 205 vpředu i vzadu. Co mám zkontrolovat. :?: E46

nejezdit do kolejí :D, když to na rovině je ok, tak je logické že v kolejích to bude tahat, ale v únosné míře

Zkoušel jsem se vznášet, ale nešlo to moc dlouho :lol: :D
100RM

#5 Příspěvek od 100RM »

FreeTree píše:
Slid píše:

Holt vznasat sa, to chce vela cviku... Alebo by si mohol skusit ist povedla kolaji...
7er. True definition of luxury. Yours.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

FreeTree píše:
Slid píše:

chce to zkontrolovat celej podovozek, já s E90 skoro koleje necítil.
jako cítit jsou, ale moc to netahá.
320i
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od 320i »

me u e36 stacilo vymenit SB na zadnim sikmym rameni..ale mel sem ho hodne dojebany,kdyz sem dotahoval srouby na kole tak mi cely kolo chtelo utect do blatniku...mam tam 225 a stale (ted uz minimalne proti tomu predtim)se v kolejich musim hlidat...kdyz tam dam 195 tak je to uplne v poho..tahani v kolejich je dan za zvysenou adhezi...
droban
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od droban »

mne pomohla vymena silenbloku a geometrie a ted uz je to o dost lepsi a to mam 225/40 a vzadu 245/35
LudvaM

#9 Příspěvek od LudvaM »

ta geometrie je to co potřebuješ ja mam na předku 235 a musíš si nechat udělat sbíhavost pak tě to nebude tahat z kolejí....uvidíš sam ten rozdíl
Tuning

#10 Příspěvek od Tuning »

konkrétně E46 s 16",ale hlavně s 17" a 18" tahají docela dost....je logické,že čím větší a hlavně širší pneu tahí jako kráva....

já mám vše komplet po výměně a tahá to pořád, ale to je logické...koleje jsou koleje a na našich super kolejosilnicích to platí dvojnásob...

je pravda,že jsem měl Focuse RS a tam jsou origo 18" kola a tahalo to míň jak bávo s 16"...

toť můj názor... :wink:
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od coupe328 »

Tuning píše:konkrétně E46 s 16",ale hlavně s 17" a 18" tahají docela dost....je logické,že čím větší a hlavně širší pneu tahí jako kráva....

já mám vše komplet po výměně a tahá to pořád, ale to je logické...koleje jsou koleje a na našich super kolejosilnicích to platí dvojnásob...

je pravda,že jsem měl Focuse RS a tam jsou origo 18" kola a tahalo to míň jak bávo s 16"...

Ja se ani nedivim,ze te RS netahalo,preci jen byla hnana predni naprava.A rekl bych i tuzsi rizeni.

Sorry za OT -Jak se ti ridilo RS oproti bmw? Nebyl to krok zpet?Focusu RS hodne fandim :) Kolik ma prosim te procent samosvor u nej?diky :D
Tuning

#12 Příspěvek od Tuning »

coupe328 píše:
Tuning píše:konkrétně E46 s 16",ale hlavně s 17" a 18" tahají docela dost....je logické,že čím větší a hlavně širší pneu tahí jako kráva....

Ja se ani nedivim,ze te RS netahalo,preci jen byla hnana predni naprava.A rekl bych i tuzsi rizeni.

Sorry za OT -Jak se ti ridilo RS oproti bmw? Nebyl to krok zpet?Focusu RS hodne fandim :) Kolik ma prosim te procent samosvor u nej?diky :D

Abych pravdu řekl,tak se mi to eReSso řídilo asi tak ze všech aut nejlíp!!Jezdil jsem i Cosworta-to bylo super,ale ne ve všem!!!eReSo sedí jako přilepené,no super,ale chybí mu 4x4....zas to vyrovnává super podvozkem.Řízení tužší a hodně přesné! Mínus,dost to papalo,když jsem jel předjezdce,tak jsem najel na čtvrt nádrže 38km!!! 8O .... bral bych ho zpět,ale najezdím dost kiláků a nemám na to živit dvě auta...BMW byl můj sen a hlavně 320d.Měl jsem před tím Foksa Combi TDCi,130PS od novoty a super podvozek,spotřeba 5,5-7,5l,pak začal rezavět....tak šel do světa...teď mám bávo,ale dal jsem už za opravy tolik,že bych mohl mít 2002 a ne 2000...na ja,opravím a stejně to za půl roku prodám...Ale je v tom pěkné svezení a stejně bych asi šel do 330 Xd...a kolik procent má samosvor to nevím....sorry :oops:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

to bile polepene bylo fakt RSo? Sem myslel, ze zas nejaka polepena 1,4ka ;-) Sem myslel, ze to delali jen v modre....
Tuning

#14 Příspěvek od Tuning »

ne ten bílý nebyl 1,4 (motor z mixeru) ani RS ani ST 170,ale 2.0 96kW+čip+sportovní sání,kola 18" z RS, byla to origoš úprava od Ford Charouz a než jsem s tím trefil strom byl v barvách Barum Rally teamu a byla to Pechova předváděčka.... ale RS se dělá jen modrá metla. To jsem měl před tím bílým,ale jen cca 3měsíce...super svezení...stačí k vysvětlení????????A teď se ten bíly vrátil kámošovi do bazaru do Hříviňáku u Autorosi a nechal to polepit...
Odpovědět