Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Umrel motor 318tds

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
J_H_

#1 Příspěvek od J_H_ »

Ahoj lidi, jsem asi 4500 km od sveho auta a prece musim resit docela zavazny problem. Po pujceni auta kamosovi se stala nemila vec, ze posel motor. Pry necistota v oleji, ale ten jsem nechal vymenovat podle kontrolek a doleval, takze jedine, ze ho Bohm proste nevymenil.... Tezko rict. Takze mam kastli a potrebuju motor.

Varianta a) sehnat BMW E36 318tds 1998

Motor: 174T1(M41 Diesel), 66,0kW(90PS)/4400, 1665 cm3

, ale bojim se, ze by tam nemuselo byt dobre turbo a celkove by to mohl byt vrak, vubec se v tom nevyznam a nadalku uz vubec vubec ne. Vlastne 318tds se neda moc sehnat, neco jsem zahledl, ale bylo to dosti stare (ten muj je 98 ).

Varianta b) nechal bych si to predelat na 6val, ale to jen tak asi placam.

Tyden pred tim, nez se to stalo, tak se menili ramena, cepy, pruziny, zadni kotouce etc.... takze jsem docela v dosti blbe nalade. Co by jste mi poradili? Diky moc.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

J_H_ píše:Ahoj lidi, jsem asi 4500 km od sveho auta a prece musim resit docela zavazny problem. Po pujceni auta kamosovi se stala nemila vec, ze posel motor. Pry necistota v oleji, ale ten jsem nechal vymenovat podle kontrolek a doleval, takze jedine, ze ho Bohm proste nevymenil.... Tezko rict. Takze mam kastli a potrebuju motor.

Varianta a) sehnat BMW E36 318tds 1998

Motor: 174T1(M41 Diesel), 66,0kW(90PS)/4400, 1665 cm3

, ale bojim se, ze by tam nemuselo byt dobre turbo a celkove by to mohl byt vrak, vubec se v tom nevyznam a nadalku uz vubec vubec ne. Vlastne 318tds se neda moc sehnat, neco jsem zahledl, ale bylo to dosti stare (ten muj je 98 ).

Varianta b) nechal bych si to predelat na 6val, ale to jen tak asi placam.

Tyden pred tim, nez se to stalo, tak se menili ramena, cepy, pruziny, zadni kotouce etc.... takze jsem docela v dosti blbe nalade. Co by jste mi poradili? Diky moc.

dal bych do toho jedině zase 1,8, přdělání na 2,5 by byla celkem složitost, musel by jsi měnit půl auta.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

to nasere.... baba,auto a fajfka se nepůjčuje.... z 90% maj lidi na háku cizí majetek...je to smutné ale je to tak...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jinak sehnat tento motor v dobré kondici bude docela oříšek :-(
J_H_

#5 Příspěvek od J_H_ »

No prave, sehnet tenhle motor, aby to nebylo po nejakem compactu, ktery mel pubertalniho majitele, co si myslel ze ma coupe. Nevite, kde nejlepe hledat?
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od gyrous »

Znáš se s někým kdo by ti něco zajistil, třeba schopného mechanika nebo několik?
Co ten kámoš, odrovnal ti přece motor?
Nejdříve ale viz. fórum o výměně oleje, vystavit si doklad o tom oleji. Pak vystavit fakturu a doklad o téhle chybě, s tímhle jít do servisu, kde ti měnili olej. Lepší se nalítat, než cálovat :twisted:
J_H_

#7 Příspěvek od J_H_ »

Ten kamarad za to fakt nemuze, to potvrdil i mechanik, nejaky Janota, bratr ho sehnal. Bohuzel neni shopny sehnat ten motor, i kdyz se znazi.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od gyrous »

Takže mechanika máš, to je důležité, má dobré ceny? Taková výměna motoru není žádná sranda po finanční stránce. No a jestli chceš 2,5TDS. Bez problému, sežeň si zbořku a vytáhní motor za motor a elektriku. Otázka dvou dnů.
POZOR NA JEDNO: UŽ NIKDY TO AUTO NESMÍŠ PRODAT. ONO SE STANE, ŽE TO NĚKDO ZJISTÍ A BUDEŠ MÍT PO SRANDĚ A TO KRUTĚ. :twisted:
Navíc jestli znáš někoho z STK aby ti to hodil na černo, což je teď naprosto nemožné. Tak ho budeš mít jen do konce technické. :D
Zkus to vyreklamovat jak jenom to půjde. Vždyť za to nemůžeš.
Jo a celý motor přece nemohl jít do .... spodek je levnější než hlava. Takže co přesně ti prdlo?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

gyrous píše:Takže mechanika máš, to je důležité, má dobré ceny? Taková výměna motoru není žádná sranda po finanční stránce. No a jestli chceš 2,5TDS. Bez problému, sežeň si zbořku a vytáhní motor za motor a elektriku. Otázka dvou dnů.
POZOR NA JEDNO: UŽ NIKDY TO AUTO NESMÍŠ PRODAT. ONO SE STANE, ŽE TO NĚKDO ZJISTÍ A BUDEŠ MÍT PO SRANDĚ A TO KRUTĚ. :twisted:
Navíc jestli znáš někoho z STK aby ti to hodil na černo, což je teď naprosto nemožné. Tak ho budeš mít jen do konce technické. :D
Zkus to vyreklamovat jak jenom to půjde. Vždyť za to nemůžeš.
Jo a celý motor přece nemohl jít do .... spodek je levnější než hlava. Takže co přesně ti prdlo?

myslíš že je dobrej nápad dávat tam 2,5TDS?
a co podvozek? brzdy? kardan? diferák? převodovka?
půlka věcí je tam jinejch.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gyrous »

Nemůže toho být tolik. Považ takovou fabriku jak to tam cpou do auta ve velkým. Tam se s tím neserou. Nemusí to padnout jako ulité úplně možná by se něco navařovalo.
A těch pár drobností by vytáhl z tý zbořky. Co se týká motoru, tak vymění pouze silentbloky a nějakou tu nádobku a padne mu to jako ulíté. Co se týká bezpečnosti, to už je holt problém. Kdyby se něco stalo zjistilo se to, pokuta několik desítek tisíc. Tohle je na bručení, když se stane nehoda. Jo a stahl by s sebou i toho, kdo to dělal. Tak proto ti každý řekne, že to nejde.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

gyrous píše:Nemůže toho být tolik. Považ takovou fabriku jak to tam cpou do auta ve velkým. Tam se s tím neserou. Nemusí to padnout jako ulité úplně možná by se něco navařovalo.
A těch pár drobností by vytáhl z tý zbořky. Co se týká motoru, tak vymění pouze silentbloky a nějakou tu nádobku a padne mu to jako ulíté. Co se týká bezpečnosti, to už je holt problém. Kdyby se něco stalo zjistilo se to, pokuta několik desítek tisíc. Tohle je na bručení, když se stane nehoda. Jo a stahl by s sebou i toho, kdo to dělal. Tak proto ti každý řekne, že to nejde.

ale stejně musíš vyměnit brzdy, kardan, převodovku, díly podvozku, a tak, difer a tak. tomu se nevyhneš.
J_H_

#12 Příspěvek od J_H_ »

TO je pravda, ta prestavba by byla zbytecna makacka, navic nemam rad bastly ktere se neudelal sam. A protoze jsem neschopny, tak mam smulu :)

Motor jsem nasel v Nemecku, tak se to nejak vyresi, co zbylo ze stareho motoru dam vedet.
error-motohanz

#13 Příspěvek od error-motohanz »

gyrous píše:Nemůže toho být tolik. Považ takovou fabriku jak to tam cpou do auta ve velkým. Tam se s tím neserou. Nemusí to padnout jako ulité úplně možná by se něco navařovalo.

ty si to predstavujes taky jak hurvinek valku vid? :)
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od gyrous »

error-motohanz píše:

ty si to predstavujes taky jak hurvinek valku vid? :)

Na výměně komplet motoru není nic těžkého. Je to mnohem snadnější, než ho durch rozebrat a zase složit. :roll:
pepus

#15 Příspěvek od pepus »

J_H_ píše:Pry necistota v oleji, ale ten jsem nechal vymenovat podle kontrolek a doleval, takze jedine, ze ho Bohm proste nevymenil....

docela mozny, me taky nevymenil nafotvej filtr kdyz sem rekl "vymenit vsechny filtry", nastesti sem na to prisel... tam uz nikdy vice
Odpovědět