Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Divné chování ukazatele aktuální spotřeby

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
eko

#41 Příspěvek od eko »

3nge píše:
petto píše:
3nge píše:p.s. a pokud nekomu prijde logicke , ze pri stani s neutralem vam ukazuje UKAZATEL OKAMZITE SPOTREBY maximalni spotrebu....tak to nepotrebuje komentar :)

no logicky mi to přijde, když je tam l/100km a já stojím je logický, že to střelí ůplně do max spotřeby;)

Takze kdyz stojis , tak myslis , ze je realny ze tvoje okamzita spotreba je treba 40 l/100km ? No nevim podle me na tom neni vubec nic logickyho a mozna si to myslej i v bmw , kdyz od e46 vejs se nic takovyho jako vystrelovani rucicky do maxima na neutral nedeje :)

Mozna to v BMW zmenili prave kvuli lidem jako jsi ty, kteri by to s tim nekonecnem nepochopili :)
petto

#42 Příspěvek od petto »

eko píše:Jen bych jeste doplnil, ze dokud studeny motor nedosahne urcite teploty, tak to brzdeni motorem a nulova spotreba nefunguji. Pokud pustite plyn a mate na otackomeru min jak cca 1500 ot./min. tak taky ne. Pokud jedete s nulovou spotrebou a zpomalujete, tak jakmile otacky klesnou pod 1000, zacne se zas vstrikovat benzin a spotreba opet vzroste. Takhle to je u E36.

jjo když je to studeny tak zasahuje sytič a když jedeš na maly otáčky tak aby tonechcíplo....a furt se mi to zdá logický....
Petous

#43 Příspěvek od Petous »

Dave píše:Vždycky když dobržďuji (na spojku nebo i vyřazeno) tak od 30 do 0 km/h mi vyletí ručička k 10l/100 čím je auto pomalejší tím víc k těm 10l

Čéče, tím si mi docela nasadil brouka do hlavy - mě to 318tka dělá od té doby co jí mám... - resp. mě se občas i stane, že mi klesnou otáčky na nějakejch 500 na neturál, ale jen do okamžiku než zastavím :-/ Dával jsem to za vinu třeba podtlakovému regulátoru brzd v kombinaci s horším benzínem - větší zátěž na motor při nízkých otáčkách... = zvedne se spotřeba. Nicméně, teďka když sem to testoval, tak se to stejně chová i když dobržďuju ručkou :-(
Diagnostika v BMW byla OK, kvalita použitého paliva, výměna svíček ani filtrů(všech krom palivového - interval jeho výměny ještě neuplnyul) na to neměla vliv a nižší spotřebu si snad ani nedokážu představit (5,7 dálka; 7,5 město).
Tak nevím... je to normální, nebo mám něco v háji?
Dave
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Dave »

Od toho čtvrtku byl ten zvuk čím dál silnější tak jsem dnes začal shánět servis a zatím jsem se večer dostal jenom do Tempa kde BMW nedělají ale i tak se mi na to jeden servisák mrknul a podle nich je to co jsem si myslel - někde je díra nebo vyskočená hadice a nasává to vzduch a potom je nepravidelný chod motoru. Zítra se zkusím domluvit se Savkou jestli by mi na to nekoukl - snad bude mít chvilku. Na Bohma a Kratila tu převládají spíš negativní ohlasy.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JaraX »

Dave píše:Od toho čtvrtku byl ten zvuk čím dál silnější tak jsem dnes začal shánět servis a zatím jsem se večer dostal jenom do Tempa kde BMW nedělají ale i tak se mi na to jeden servisák mrknul a podle nich je to co jsem si myslel - někde je díra nebo vyskočená hadice a nasává to vzduch a potom je nepravidelný chod motoru. Zítra se zkusím domluvit se Savkou jestli by mi na to nekoukl - snad bude mít chvilku.

v Tempu sou prej hrozní zmrdi.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Dave »

No to jo - však jsem byl u auta a nenechal je nic dělat - šlo mi jenom o to aby mi řekli co to asi je a jestli se s tím dá dojet do jiného servisu nebo to musím odstavit. Borec jak je zvyklej na VW koncern a uviděl BMW tak se z toho chudák uplně rozkoktal. Ale opravdu šíleně že jsem věděl co chce říct ještě dřív než to řekl. Snad ho to přešlo když jsem odjel :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od JaraX »

Dave píše:No to jo - však jsem byl u auta a nenechal je nic dělat - šlo mi jenom o to aby mi řekli co to asi je a jestli se s tím dá dojet do jiného servisu nebo to musím odstavit. Borec jak je zvyklej na VW koncern a uviděl BMW tak se z toho chudák uplně rozkoktal. Ale opravdu šíleně že jsem věděl co chce říct ještě dřív než to řekl. Snad ho to přešlo když jsem odjel :D

a nedivil se že ta máš nějak moc válců když je zvyklej na VW???
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Whisky »

Ja kdyz sem dojel zase s moji minulou Octavii an vymenu spojky, tak kluci, co delaj vetsinou BMW a sami maj 540i, tak povidali, kdyz otevreli motor, jestli tam neco nechybi :D
Dave
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Dave »

Tak jsem si vzal k srdci radu tady z fóra a ráno tam rovnou zajel. Sice měl na brance ceduli že má z technických důvodů zavřeno ale telefon mi zvednul a za chvíli vyběhnul ven a mrkl mi na to. Během 5-ti sekund po nastartování měl celkem jasno - podle něj jsem tam dal moc řídký olej a protože motor už má 210tis tak má nějaké vůle a tudíž se zvýšila hlučnost. Doporučil mi nějaký LM na příští výměnu. A ještě asi 10 minut mi odpovídal na různé dotazy ohledně auta s ochotou a bez sebemenšího náznaku toho že bych ho obtěžoval nebo zdržoval od práce.

Nakonec jsem mu nedokázal ani vnutit prašule, prý na autě nic nedělal a za pokec prachy nebere. Popřál šťastnou cestu a já mohl vyrazit zpět prohánět koníky.

Takového člověka by měli mít v každém autorizovaném servisu BMW, hned by to jinak vypadalo.

Abych to uzavřel, návštěvu u pana Savky vřele doporučuji! Sice mi na autě nic nedělal (díky Bohu není zapotřebí) ale jde vidět, že tomu opravdu rozumí. Pro příště je pro mne jasnou volbou. Přidávám fotku co stojí před servisem - je to jenom část. Sice starší kousky ale některé opravdu pěkné.

Večer jsem jsel za klukama (a holkama :lol: ) na Čerňák, ale než jsem tam přijel už jsem měl jiný program. Takže jsem je jenom pozdravil a frčel zase na druhou stranu Prahy. :evil:
Přílohy
Image(449).jpg
Image(449).jpg (66.26 KiB) Zobrazeno 513 x
Odpovědět