Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bouchnutí při vyšlápnutí spojky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
StandaK

#1 Příspěvek od StandaK »

Ahoj, po vyšlápnutí spojky přo zařazené rychlosti, je slyšet bouchnutí zespoda od převodovky. Dělá to jen u jedničky, dvojky, někdy u zpátečky. Musí být zařazená rychlost, protože když jedu na neutrál a chci zařadit, tak to neudělá. Nejvíc to je znát když jedu na dvojku, brzdím motorem a vyšlápnu spojku.
Ještě mám jeden problém. Když jedu na trojku 2500ot, jakmile zařadím dvojku, tak je slyšet pískání, i když pedál nepouštím. Jakmile spojka začne zabírat, pískání (tón) klesá. Myslíte, že je na odchodu spojka? Pedál spojky má asi 3cm mrtvý chod. Je to hodně?

Mám E36 M40 91.

Dík moc za radu. Standa
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Ajwori »

to pískání by mohlo dělat načatý ložisko, bouchání nevim, možná zkroucenej přitlačák, projeví se to jen při určitym přenosu síly 1,2 je logicky silnější než ostatní kvalty

nebo někdo kuchnul převodovku a zapoměl v ní kleště a drhnou o jedničkový a dvojkový kolečka :- ))))) blbej vtilp
Gav328ci

#3 Příspěvek od Gav328ci »

StandaK píše:Ahoj, po vyšlápnutí spojky přo zařazené rychlosti, je slyšet bouchnutí zespoda od převodovky. Dělá to jen u jedničky, dvojky, někdy u zpátečky. Musí být zařazená rychlost, protože když jedu na neutrál a chci zařadit, tak to neudělá. Nejvíc to je znát když jedu na dvojku, brzdím motorem a vyšlápnu spojku.
Ještě mám jeden problém. Když jedu na trojku 2500ot, jakmile zařadím dvojku, tak je slyšet pískání, i když pedál nepouštím. Jakmile spojka začne zabírat, pískání (tón) klesá. Myslíte, že je na odchodu spojka? Pedál spojky má asi 3cm mrtvý chod. Je to hodně?

Mám E36 M40 91.

Dík moc za radu. Standa
Spojka ti dobře nevypne,spálený přítlačák,asi budeš muset udělat spojku komplet
Odpovědět