vcera jsem nechal zmerit emise .A mam 10x vic co2 nez ma byt bylo to vyhodnoceno jako bohata smes a nespaleny benzin jede z vejfucku ven tim ta spotreba lambda ukazovala 0.75 . Technik me rekl ze mam asi v prdely kat + lambdu a pry se ma nechat prenastavyt predstich .
Ale dle meho nazoru si to ridi pocitac sam nebo to podleha nejakemu jinemu zarizeni treba CAS.
porsacek píše:vcera jsem nechal zmerit emise .A mam 10x vic co2 nez ma byt bylo to vyhodnoceno jako bohata smes a nespaleny benzin jede z vejfucku ven tim ta spotreba lambda ukazovala 0.75 . Technik me rekl ze mam asi v prdely kat + lambdu a pry se ma nechat prenastavyt predstich .
Ale dle meho nazoru si to ridi pocitac sam nebo to podleha nejakemu jinemu zarizeni treba CAS.
BMW e 36 2,5i vanos
cas-snimac polohy kliky u nekterych aut se tim nastavuje predzapal.U jinych aut je tam senzor klepani a ten si prenastavuje predzapal podle toho jak je potreba.
Obávám se, že technik má pravdu. Měl jsem takový problém u svého Volva a nakonec to opravdu byla lambda. A tím, že špatně snímala, motor špatně pálil a auto kouřilo a byl cítit nespálený benzín. Tím samozřejmě trpí katík a postupně umírá.
Já měl to štěstí, že kontakty u lambdy byly zoxidované, takže je stačilo opatrně přepájet a problém byl pryč.
porsacek píše:vcera jsem nechal zmerit emise .A mam 10x vic co2 nez ma byt bylo to vyhodnoceno jako bohata smes a nespaleny benzin jede z vejfucku ven tim ta spotreba lambda ukazovala 0.75 . Technik me rekl ze mam asi v prdely kat + lambdu a pry se ma nechat prenastavyt predstich .
Ahoj mám podobný problém u mý 318i...Technik mně sdělil, že mám rovněž bohatou směs, tudíž o malinko větší spotřebu.(nespozoroval sem).Pokud si to už vyřešil, čím to teda bylo?.Rád bych šel po konkrétních dílech.
Lion píše:Ahoj mám podobný problém u mý 318i...Technik mně sdělil, že mám rovněž bohatou směs, tudíž o malinko větší spotřebu.(nespozoroval sem).Pokud si to už vyřešil, čím to teda bylo?.Rád bych šel po konkrétních dílech.
lambda, vaha vzduchu, dira v sani, dira ve vyfuku?
dík, jj váhu vzduchu už jsem zkoušl dávat jinou (pučil sem si jí na vyzkoušení z jiný 318i), ale výsledek byl pořád stejnej, takže tím to nebylo, pak sem koupil new svíčky o něco lepší ale pořát neřešilo problém.Takže si říkám že to asi opavdu bude tou lambdou nebo katem či obojím.Jinak motor beží perfektně jen je verdikt bohatá směs.
Lion píše:dík, jj váhu vzduchu už jsem zkoušl dávat jinou (pučil sem si jí na vyzkoušení z jiný 318i), ale výsledek byl pořád stejnej, takže tím to nebylo, pak sem koupil new svíčky o něco lepší ale pořát neřešilo problém.Takže si říkám že to asi opavdu bude tou lambdou nebo katem či obojím.Jinak motor beží perfektně jen je verdikt bohatá směs.
mas tam original airbox? v kazdem pripade vymen jeste vzduchovy filtr ... stare auto se mi dusilo, vubec neslo do otacek. bylo to vzduchacem