Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přestavba na M3

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukas-NASA
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Lukas-NASA »

doufal jsem,že je ještě další možnost-chtel jsem to tam nejak narvat :roll: Original je original a nechtel bych to nejak bastlit, aby to pak ve vysledku bylo na..Ale pokud už se to delalo a vysledek je ok,tak do toho pujdu.Na Lopola už jsem dostal reference,tak doufam,že se mu bude chtit vypravet :) On a speedy jsou asi zatim jediny,kdo to delal..
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#42 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Díky DC, nemusím se opakovat :-)
bavo

#43 Příspěvek od bavo »

to lukas-NASA: ahoj,musím říct,že máš smělý plány,ale proč ne.. :wink:
Chci se zeptat,pro zajímavost,:kolik máš zkušeností s opravama a úpravama aut?
Lukas-NASA
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Lukas-NASA »

ne mnoho :lol: Sam si to delat nebudu..
bavo

#45 Příspěvek od bavo »

Lukas-NASA píše:ne mnoho :lol: Sam si to delat nebudu..

nedoplatíš se,navíc někdo cizí se ti s tím těžko bude mazlit tak jak si představuješ a kdyby náhodou jo,jsou to stovky hodin práce,počítej.. :roll:
zkus koupit něco hotovýho,takový auta se prodávají hluboko pod cenou..:wink:
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#46 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas-NASA píše:Zdarec, zajimalo by me jak přestavit obyc e36 na M3 :twisted: Zatim se ptam jen informativně že:-) ,odhaduju,že cena přestavby tak 7000euro nahoru a to tam nebude podvozek,co bych si představoval..Jde mi o motor z e46 M3 - 3.2 hledal jsem a zatim se tady tim nikdo moc nezabyval..? Zajima me co všechno bych musel vymenit-motor,převodovka,brzdy,podvozek atd...??!!Prostě celkovej soupis veci,at si to mužu tak nejak spočitat aspon přibližně:) Nebo přimo odhad celkove ceny..Motor se dá koupit za 4000 a má tam tak kolem 30tis najeto-to už jsem si zjistil. Tak uvitam všechny přispevky,ale pouze k veci!!Přispevkama typu proč si ji rovnou nekoupiš a pod. sem nepište ok. Dikec 8) Spousta lidi asi namitne,proč delat přestavbu,když od 7000 už se dá koupit M3 e36,ale to už jsem zavrhl!!!!!Takže piště rady,námety vše co je k veci.

Pro představu čeho bych tak nejak chtel dosahnout posilam odkaz-tak na to kouknete :D

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... IC_ID=1859

Zatim to vypadá na motor S52 z e36,pokud s tim nekdo má zkušenosti,tak pište co jste museli vymenit atd..

Ja to udelal a komplet prestavba s podvozkem atd vysla na cca 200k.
Lukas-NASA
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Lukas-NASA »

Co jsem se dival,tak se prodava jen 1 a to za 17 000 euro,což neni zrovna pod cenou..Nebudu si to nechavat delat v servisu,ale delal bych to u kamoše..Přestavby už provaděl,sice ne takovou,ale zkušenosti má a cenově to bude taky ok :wink: Jen to zabere asi 2* tolik času.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#48 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas-NASA píše:Napiš mi please co jsi všechno musel menit a jake dily jsi použil.Daval sji tam S52?Hlavne co se tyka zadni napravy,difr atd..Koupil jsou bouranou M3.nebo jsi radej schánel dil po dilu?Pokud možno,napiš mi co nejvic please,dost mi to pomuže!

Lukas

Mel jsem E36 M52 coupe takze to nebylo tak strasny. Motor, prevodovka, svody a celej vyfuk .. k tomu samozrejme budiky, ridici jednotka, imobilizer ... predni ramena, stabilizator. ( Zdni uz jsem mel ) Brzdy sem si nechal z mnoha duvodu puvodni a celou zadni napravu vcetne diferaku taky. Musel sem jen nechat upravit kardan. Urcite toho bylo vic ale uz si to moc nepamatuju. :-)
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#49 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

I kdyz jsem fanda ,,blaznu,, a odvaznych veci , tak v tomhle pripade jsem na strane zastancu se na to vys....

Bude to hodne o penezich a nikde jsem nevidel ( mohu se mylit ) , ze mas neomezené finanční moznosti....

Ja osobne bych ty penize vyuzil daleko lepe 8)

Peace a hodne zdaru.

PS - Hanzi , myslim ze ti tam nabizel sazku...... jdes do toho ?
Vlko

#50 Příspěvek od Vlko »

Nazdar, podla mna sa okrem odvahy nemas coho bat, pretoze to co ides robit uz vlastne existuje od BMW, Iba sa to vola Z3 M . Z3 je podvozkov uplne rovnaka ako Compact predok e36 a zadok e30. Z3 M ma rozdiel iba v motore a v tom ze zadna naprava bola pouzota z e30 M3 ktora ma hlinikove ramena. Tak ze sa podla mna nemas coho bat keby aj co bolo tak to pouzijes zo Z3 M. Jedna, možno užitočna rada Z3 M su lacnejsie ako e36 coupe M3 a keby si zohnal skor Z3 M tak to mas uplne cele v kapse.
kosh

#51 Příspěvek od kosh »

Vlko píše:]. Jedna, možno užitočna rada Z3 M su lacnejsie ako e36 coupe M3 a keby si zohnal skor Z3 M tak to mas uplne cele v kapse.

to není pravda
Lukas-NASA
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Lukas-NASA »

Mit neomezene finance,tak si koupim M6 :wink:
Je hranice,přes kterou se dostat nechci..To už by pak bylo važne bláznovství.

Vrazit penize do auta se nikdy nevyplati.Taky bych vedel kam lip investovat 8)
DAVe_1

#53 Příspěvek od DAVe_1 »

pokud dobre ctu tak JFK ma ted k mani Mkovej moturek....pokud to myslis vazne 8)

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 6&start=90
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#54 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

kosh píše:
Vlko píše:]. Jedna, možno užitočna rada Z3 M su lacnejsie ako e36 coupe M3 a keby si zohnal skor Z3 M tak to mas uplne cele v kapse.

to není pravda

No já to raději nekomentoval ,když někteří tady maj pocit že do každýho prudím :D ale samozřekmě ,že to není pravda.... prostě toto je projekt,kterej pokud ma pak vypadat na úrovni včetně top stavu je za čtvrt mega minimálně )ono každej spočítá motor za 100 a nějaké blbosti,ale výsledek bude hodně přes 200).... :wink: sny o tom že koupíš lehce tuklo M3 r.v.97 v perf.stavu za 150 jsou jen sny....
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#55 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

bavo píše:

nedoplatíš se,navíc někdo cizí se ti s tím těžko bude mazlit tak jak si představuješ a kdyby náhodou jo,jsou to stovky hodin práce,počítej.. :roll:

Pod cenou nákladu určitě jo, ale ne pod cenou bežnýho auta ;-)
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#56 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

M3maniac píše:
kosh píše:

to není pravda

No já to raději nekomentoval ,když někteří tady maj pocit že do každýho prudím :D ale samozřekmě ,že to není pravda.... prostě toto je projekt,kterej pokud ma pak vypadat na úrovni včetně top stavu je za čtvrt mega minimálně )ono každej spočítá motor za 100 a nějaké blbosti,ale výsledek bude hodně přes 200).... :wink: sny o tom že koupíš lehce tuklo M3 r.v.97 v perf.stavu za 150 jsou jen sny....

když už jsou tady ty M3, čistě informativně. René, není to náhodou tvá bývalá?
http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=5555316

Obrázek

Obrázek
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#57 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

vypada že jo ,vidíš ta je akorát na přestavbu...za 350 :D
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

M3maniac píše:vypada že jo

Proto jsem se ptal předevčírem, kamoška si ji vybrala že se na to pojedeme mrknout (ten německý majitel to je trubka :lol: jeho žena o tom autě věděla víc než on...)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#59 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:
M3maniac píše:vypada že jo

Proto jsem se ptal předevčírem, kamoška si ji vybrala že se na to pojedeme mrknout (ten německý majitel to je trubka :lol: jeho žena o tom autě věděla víc než on...)

Tak to bude za chvíli jedna na díly :D asi...pokud to není výjimečná žena tak je pro ni toho auta škoda ...
bavo

#60 Příspěvek od bavo »

Speedy píše:
bavo píše:

Pod cenou nákladu určitě jo, ale ne pod cenou bežnýho auta ;-)

jasně,tak to bylo myšlený.. :wink:
Odpovědět