Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

První velká oprava MAZEC !

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa_Ov

#1 Příspěvek od Standa_Ov »

No tak jsem něco našetřil a odvel jsem moje nového člena rodiny BMW 325TD rv.95 195 000km k kámoši (prof.automechanik) na juknutí a případné opravy jakož to po koupi ojetiny. NO NESTAČIL JSEM ZEJRAT 8O (kupoval jsem normál dle ceny prvního pohledu a poslechu motoru)

Z spodu je to rez jak mi říkal něco jak starej žigul (komplet natřel).
Zadní nápravě sportovní pera obě unavené jak horník po šichtě tak samo i přední tlumiče (výměna)
Na zadku i jakesi gumy prej hyn auto plavalo(výměna)
Zadní kotouče byli tenké jak hajzel papír (výměna + desky)
V předku výměna ovzdušňovaku zarezle až za nehet museli se servat(výměna + desky)
Brzdová kapalina jeden velký hnus jak chlust po 4denní akci(výměna)
Řemeny v motoru decentně popraskané při vypnutí motoru jasne zapiskani(výměna)
Kapkalo decentně servo (naštěstí jen výměna těsnění)
Olej samo výměna + ol.filter + pal.filter.
Po kompletní demontáži a montáži obou naprav se i volant vyrovnal, který byl původně decentně vychýlen. (následná geometrie)

No suma sumárum střik 20 000,-kč to spravil :(
Ale i mého mechanika na to jak to vypadá všude kolem překvapilo jak je na tom interiér a exteriér (mimo spodku) který je opravdu udržován a motor šlape jak Švícarské hodinky.

No z počátku po jeho výkladu jsem z toho neměl dobrej pocit a říkal jsem si co jsem to kupil, ale jak jsme to nakonec probrali celkově tak je vlastně vše co hořelo nové a motorově super, takže nakonec gut.
Ze spodu sice hodně zrezlé, ale nic prohnité a auto z jiného pohledu než z kanálu vypadá velice slušně. Lak jak new car.

No jen jsem si chtěl pobečet bo mi nezbylo ani na letní gumy a půjdu pro ně asi až v dubnu :(
Nevím je-li to u BMW rv.95 normál, ale bobečet jsem si musel :)

PS: není nad to podívat se pravdě do očí a vědět na čem člověk je :) jinak už jsem spokojen a jezdím si s dobrým pocitem.
AHOJ
DOEMIXXX

#2 Příspěvek od DOEMIXXX »

u 95 to myslim, ze neormalni neni bejt to tak prorezly, ale rez je svine a rozlejza se jak plisen.. :? takze pokud si ji budes snazit odstranit, tak doporucuji vyvarit auto, natrit tim sracem na podvozky a mel by si mit problem vyresen... :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

No já čekal nějakou renovaci a ona to jen výměna spotřebních věcí.. :lol:
Teď už budeš spokojený.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Baxon »

matal píše:No já čekal nějakou renovaci a ona to jen výměna spotřebních věcí.. :lol:
Teď už budeš spokojený.. :wink:

JJ obyčejnej spotřebák u 12 let starýho auta.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

to je bezna udrzba...
uz sem se tesil na obrazky celeho rozebraneho auta a calounení do nove vanilkove kuze, nova perlet apod :D
Odpovědět