Ahojte.
Riešil som problém s visco spojkou. Pri vypnutom motore sa už točila dost ?ažko. Vzhladom na cenu 6 500,- Sk som to vyriešil nasledovne: Demontoval som vrtulu z visco spojky, rozdelil som chladiče a zistil dost vela necistoty medzi lamelami, takže nasledovalo prečistenie kefkou a vyfúkanie stlačeným vzduchom. Išli z toho riadne mračná prachu. Potom som riešil čo bude pri jazde v kolónach, alebo pomalej jazde v meste. Našiel som relé II. otáčok ventilátora klímy a urobil odbočku zo spínania cievky( potiahol som drát do panelu pod riadiacou pákou) a pridal som vypínač, ktorým si ho môžem zapnú? keby sa motor prehrieval, aj ked v schéme je zakreslený nejaký termstat, ktorý by mal ten ventilátor zopnú? pri teplote motora 101 C. Cena vypínača 79,- Sk+ moja práca, takže ušetrené nejaké tie drobné. Ďalšou výhodou je, že to už tak nehučí a môžem si vychutna? zvuk šes?válca. Niekto tu písal, že tá vrtuľa odoberá nejaké tie koníky, ale zatial som to nepocítil. Ináč menil som aj rezistor pre I. otáčky ventilátora (jeho parametre 0,5 ohm, 85Watt) cena 1200,-Sk.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.