tweety píše:Chlapi a co udržba - u dieselu sou průserový vstřiky, který sou prej nekřesťansky drahý což u benzínu není . Jaký su problémy s benzinovou variantou ? Máte někdo zkušenodti s tím pohonem 4x4 ?
pohon 4x4 je v pohodě
Měli jsme v 330xi motor z M3 a v době prodeje s najetými 130 000 byl naprosto OK
tweety píše:Chlapi a co udržba - u dieselu sou průserový vstřiky, který sou prej nekřesťansky drahý což u benzínu není . Jaký su problémy s benzinovou variantou ? Máte někdo zkušenodti s tím pohonem 4x4 ?
Obecne je znamo,ze Diesel na udrzbu je horsi (trebas vstriky),ale to bude HODNE zalezet kolik to ma nalitano a jak se kdo staral apod.Pokud budes mit vonavku s 30tis km pak bys musel mit vylozene pech. Pokud uz bude mit 160-200tis tak pocitej,ze te to nemine a diesely to vetsinou maji (teda maji mnohem vic)
V tomto obecne je benzin lepsi a to jakykoliv 6tival, uz trebas jen pro to,ze tam nenajdes turbo,ze. Problemy benzinu - minimalni, koukni tady na foru
Toydolls píše:Obecne je znamo,ze Diesel na udrzbu je horsi (trebas vstriky),ale to bude HODNE zalezet kolik to ma nalitano a jak se kdo staral apod.Pokud budes mit vonavku s 30tis km pak bys musel mit vylozene pech. Pokud uz bude mit 160-200tis tak pocitej,ze te to nemine a diesely to vetsinou maji (teda maji mnohem vic) V tomto obecne je benzin lepsi a to jakykoliv 6tival, uz trebas jen pro to,ze tam nenajdes turbo,ze. Problemy benzinu - minimalni, koukni tady na foru
Kdyz dneska nekdo kupuje E46tku, tak uz "vonavku s 30tis km" sezene jen velmi obtizne. Typicka E46tka, ktera se ted vozi z Nemecka nebo i kupuje u nas ma spise k tem 200.000km, preci jenom jsou to pet i vice let stare bawory a ty proste neco najedou.
wagina píše:JEDINĚ 330D-150KW. POLOVIČNÍ SPOTŘEBA A 330I TI JEN TAK NEUJEDE
Ta spotreba neni teda moc pravda...max rozdil 2-3 litry
Jinak zkusenosti s tim nemam, ale co sem cetl ze zkusnosti lidi z 330d tak to auto se pak stava spis neutralni...ta pretacivost je dost potlacena tezkym motorem na predni naprave...
motor M54B30 je super... cely tri roky se drzel na listu nejlepsich motoru sveta. Jedina slabinka je, ze papa olej a to dost. Tak 1litr na 2500km. Ale tuto vec prejde kazdej mavnutim ruky po zkusenostech s timto motorem
Všimni si ,že většina lidí ti doporučí motor, který sami mají.Proto ti doporučuji 330d.Je to držák a houby to žere.Navíc to má dobrej krouťák ,který asi využiješ víc než otáčky.Ale pro rady tady jsou určitě povolanější,protože já jsem 330i nikdy nevlastnil.
Já se o to celkem zajímal a bylo mi tvrzeno, že benzin je mnohem náchylnější na zahřátí a konkrétně 330i prej docela nehezky žere, když je studená... tzn. 30km trasy - tam to asi žrát bude. Nafta na to prej tak náchylná není, ale zas by se měl po dojetí nechat nastartovanej motor a nechat chvíli točit turbo aby se zchladilo, jinak rychleji odchází... A jako dle mýho záleží stejně na člověku, co si víc užívá. Já si naftovej turboefekt a zátah spoustý njůtnmetrů nijak moc neužívám. Víc mě baví klidně i slabší auto točit. V 330Ci sem jel jednou a to, že bude moje... jednou, zanedlouho doufám... ji nemine:-).
Ja si myslim ze oboje je hodne dobre osobne mam 330Ci a nemuzu si stezovat ten motor jede porad a na 1,2,3 je to celkem divocina.Pokud mas sportovni srdce jako ja a tva jizda je obcas na hrane a plna meziplynu s brzdenim naraz pak je vhodny benzin protoze pak stejne nekdy skoncis u M3.Jinak obe dve auta maji samozrejme neuveritelnou ovladatelnost v zatackach.
Dave píše:Njn, 330i strašně moc žere, vůbec se s tím nedá jezdit.
Proto píšu - bylo mi tvrzeno - nevím jestli to tak je či není. A tím se taky ptám;-). Ale údajně studenej benzin je náchylnej na spotřebu.... vím i o jednom konkrétním případu, kdy má jeden starej pán benzinový auto jen na popojíždění a taky pak má průměrnou podle bc kolem 35 litrů. Ujede s tím vždycky max. 5km... Sem slyšel...
Dave píše:Njn, 330i strašně moc žere, vůbec se s tím nedá jezdit.
Proto píšu - bylo mi tvrzeno - nevím jestli to tak je či není. A tím se taky ptám;-). Ale údajně studenej benzin je náchylnej na spotřebu.... vím i o jednom konkrétním případu, kdy má jeden starej pán benzinový auto jen na popojíždění a taky pak má průměrnou podle bc kolem 35 litrů. Ujede s tím vždycky max. 5km... Sem slyšel...
Každé auto když je studené tak žere. A vem si, že v 6-ti hrnku máš 6,5 litru oleje a takove množství nezahřeješ tak rychle jako u nějaké 1,6.
Hlavně se neřiď tím co jsi někde slyšel. Já už slyšel věcí Tady máš jedinečnou možnost přečíst si objektivní názory majitelů.
Ať už vezmeš cokoliv z 323i, 325i, 328i, 330i nebo 330d tak budeš spokojený. Jde jen o to, že vždycky to může být ještě lepší
Je to asi trochu složitější. Mám ted 330D v automatu ( předtím 530d) oboje kombi. A se spotřebou jsem vcelku spokojen. to že najezím denně po městě asi 90km, tak jsem dlouhodobě na nějakej 7,5 - 8 litrech. to se asi s 330i nedá srovnávat. Ted jsem se vrátil z Tater ( slováci mají málo radarů, asi, a nemaj šimoníky ) a s průměrem 7l/100km. tak a ted babo rad!!!