Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zvažuji koupi E36 320 Coupe

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikuska

#1 Příspěvek od Mikuska »

Zdravím pánové, jelikož mé současné auto mě začíná pomalu nudit, zvažuji koupi tohoto. BMW jsem osobně nikdy nevlastnil a vlastně až na jednu vyjímku v něm ani neseděl. E36 Coupe mě velmi zaujalo ale rád bych si poslechnul zkušenosti "odborníků" z vašich řad. Něco málo jsem si přečetl v informacích pro kupující BMW. zajímá mě hlavně spolehlivost, co se nejčastěji kazí a na co hlavně si dát při koupi pozor, nemyslím tím klasické věci jako jsou u každého auta ale pouze to co je fakt u e36 specifické. Dále mě zajímá jaký motor byste mi doporučili, osobně se přikláním k 320 přijde mi jako pro mě nejlepší volba, nejsem nějaký ďábel ale spíše klidnější řidič, nicméně taky na to někdy rád šlápnu. 325 mi už pro mě přijde zbytečně velký obsah, na druhou stranu jsem slyšel názor , že 318 a 320 bývají hodně zlítané. Byl bych vděčný za informace o spotřebě u jednotlivých motorů. Jinak myslíte si, že se oplatí toto auto dovézt ze zahraničí? Jsem schopen do něj investovat cirka 120 - 130tis a za tuto cenu jsem se díval že tady v bazaru jsou pěkné kousky. Děkuji všem kteří mi jakkoliv poradí! 8)
DOEMIXXX

#2 Příspěvek od DOEMIXXX »

bud vol tu 320i nebo 318is..tvoje ocekavani budou vyslysena :wink:

jinak treba Castrovo Iso je na prodej a je to vazne super kousek, takovy v Cr tezko sezenes (a v D, budes mit taky problem)

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=24382
chitos

#3 Příspěvek od chitos »

Čau taky sem řešil ten samí problém a koupil sem si 325.Je to hlavně kvuli tomu že i když si koupíš 320 ta k obsahově platíš stejně povinne ručení.Žere ti cca stejně protože aby ses super projel tak u 320 budeš tahat do větších otáček a u 325 dáš pětku a těch šest válců cítíš v zádech.Když chceš jezdit na spotřebu dá se jet za slušných 9 litru ale takovou decent jízdou těch 10 a to je docela v klidu.No a ptal sem se na strankách pana Krámského, který jezdí dlouhá léta závody do vrchu s BMW a ten mi doporučil ještě k tomu starší rok výrobyx tuším do r.1994 tak sem si koupil 93.Návíc od 91 až 98 sou kastle i motor na stejném až na drobné vyjimky.A jestli sis všíml rozdíl mezi 93 a 98 je cca 80 tisíc.Navíc sem spojený s tím vozem dřív sem měl 120 Škodu.Ale jestli fakt nechceš moc řádit kup si 316 nebo 318 menší pojístka jedeš tak za 7 - 8litru
Hartman

#4 Příspěvek od Hartman »

jestli vyloženě neprahneš po 6v tak to iso je příjemnej kompromis pojistka/vykon/spotreba, a zrovna to Castrovo, libovka.. ten dvoulitr bych bral, kdybych narazil na nějakej fakt hezkej kousek za dobrej peníz, jinak raději tu 2,5 , jede lepe a se spotrebou na tom neni o moc hur nez 2,0.
Mikuska

#5 Příspěvek od Mikuska »

Diky vsem za odpovedi, dival sem se to Castrovo iS je fakt spica a bral bych ho vsemi deseti nicmene koupi planuji az na cervenec/srpen takze to uz asi bude davno fuc... :( Jinak sehnal sem pres jednoho znameho moznost projet se v 325 sedanu takze uvidim jak me to oslovi :lol:
castro
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od castro »

Mikuska píše:Diky vsem za odpovedi, dival sem se to Castrovo iS je fakt spica a bral bych ho vsemi deseti nicmene koupi planuji az na cervenec/srpen takze to uz asi bude davno fuc... :( Jinak sehnal sem pres jednoho znameho moznost projet se v 325 sedanu takze uvidim jak me to oslovi :lol:

ahoj, mno nejak s tim nepospíchám, jsem s tim autem spokojenej, takze treba jeste k mání bude ;-)
Odpovědět