Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e30 318i m40
Ahoj, tak jen informuju pro ostatní lidi, co jim jejich ucvakaná m40 dělá neplechu. Vyměnil sem jetou vačku, vahadla a dal sem tam hydra z novějšího motoru m43(cena komplet za matroš 2000). Ta původní vačka byla totálně projetá, vahadla vosekaný. Před výměnou mi to nešlo točit přes 4500 otáček a celej motor měl neklidnej běh. teď je to pohoda a cvaká mi to jen trošičku(mam tam taky blbej olej 15w40). tak děkuju všem na foru, kdo mi pomáhali, radili(hlavně BAD) a teď si myslím, že jsem na řadě já, abych přenesl břemeno a poradil zas já
takže kdo by měl nějakej dotaz, tak ICQ a pokud budu vědět, tak rád pomůžu...

-
- Kontaktovat uživatele:
ajfel píše:kde a za kolik jsi splasil material ... (pises 2000kc za vse?)
hydra z M43 proc?
petr
hydra z M43 proto ze jsem si nevsiml na fotkach ze se jedna o hlavu M43 ale v domeni ze se jedna o M40 tak ji Jardae30 koupil (podle fotek se nedalo poznat vse hlavne kdyz tam nebyla fotka ze predu vacky moje blbost) samozrejme hydra jsou jete no a potom se musela jeste sehnat vacka na M40 protoze M43 ma skoro stejnou ale jine uchyceno rozvodovych kol to proto ze M40-guma M43-retez vacka jeta ale v slusnem stavu
Jardae30 píše:díkjinak vačka s vahadlama mě vyšly na 1000,- vačka ucházející, 6 vahadel jsem použil a plus dvě moje starý. A je to fakt pecka...Lítá uplně jinak než předtím
muzes splasit cokoliv z tech dilu za nejakou podobnou (nebo i vyssi) cenu???
nebo kdokoliv?
nebo koupim hlavu v ok stavu ... komplet ...
dik

petr
Olajz píše:potřebuju taky poradit s tím hrozným cvakáním a s tím že to nejde do otáček.co s tím teda doporučujete vše udělat?je to M40 318i.taky to nejde přes 4500ot. a ten zvuk je hrozný,jak kdyby ty ventily měly vyskákat ven.dá se to i nějak jen seštelovat že bych to zkusil?dík za rady!!
koukam, ze na tom nejsem uplne spatne

toci mi to 6tot ..
neskutecny kraval to dela v 60% casu jizdy ...
a to si rikam, ze je to uplne ko ... a jak vidim .. jini jsou na tom jeste jur

mam objednano:
vacku + vahadla + hydra + podlozky na ventily + sprchu ... z DE ..
doufam, ze to dojde, penize jsem poslal

ventily neseridis, ty se serizujou samy pomoci prave tech hydraulickych potfor ...
a kdyz nekdo prdi na vymeny oleju v danych intervalech a pod, vsechno se to zadela, ucpe, prestane fungovat (hydra, sprcha), pak se to nemaze, vydre ze vacka a vahadla ...a vsechno jde do ****

..
olej davej nejaky znackovy (5)10W-40 .. .. precti si tema "jaky olej" (nahore v trojkove sekci) ..
a mrkni se na rozdelovac, palec ... vydrzi dlouho, ale obcas se proste musi koupit nove ...
jak stare mas kabely ke svickam a svicky?
petr