Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
autoradio SONY
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
slaytenic325 píše:Mám v e36 radio SONY, mam ho zapojene pres redukci BMW - ISO konektor. Vsechno funguje, ale vzdycky kdyz vytahnu klicek, tak se radio cele restartuje. Nevite někdo co s tím může být? Díky za tip
a jestli máš k tomu rádiu manual, tak tam je to myslím taky napsaný..
jsou tam i náký schémata..
-
slaytenic325 píše:a když je teda spojím do jednoho vývovu, tak to mám pak šupnout do té zdířky co byl ten červený nebo ten žlutý (asi ten červený, že).
Elektrika je moje silná stránka
zapoj oba tam kde mas natvrdo napisane permanentne plus 12V. alebo proste spoj vsetky Zlty, cerveny, niekto ma aj oranzovy dratek. Ale potom pocitaj s tym, ze budes radio manualne vypinat. lebo ti tam stava pojde stale.
(co ja u niektorych aut mam) stve ma prist na pumpu, alebo nekam, kde musis vytiahnut klucik a radio prestane ihned hrat...
-
dargon píše:na originalnim kablu sony jsou dve spojky napajeni na cervenem a zlutem kablu tak ty kable prehod zluty dej na cerveny a naopak. a melo by to byt OK
Je to přesně tak. U aut od r. 2001 a výš došlo ke změně v zapojení trvalého a spínaného proudu. Proto nespojuj všechno dohromady jak ti tady radí, ale jen prohoď ten červený a žlutý mezi sebou! Original kabely SONY mají pro toto dokonce přípravu!!!

-
Zapojil jsem to podle toho obrázku z http://www.ukazto.com. Spojil jsem zluty cerveny dohromady a funguje to jak jsem chtel. Takže bych chtěl tímto všem poděkovat za dobré rady. Díkl
-
nemuzes to odvarit je to jen pamet...odvarit to muzes pokud zapojis plus a nekde s nim skrtnes o kostru...ale vetsina radii ma pojistku v sobe..takze prvni praskne pojistka...tak jak to mas zapojene ty to je dobre a maj to vsichni kdo chce aby mu fungovalo radio i bez klicku...jinak to nejde zapojit
-
zo strany auta:
cerveny kabel: napajanie 12V (priamo z baterky alebo 10A poistka)
zlty kabel: signal zapalovania (tiez 12V ale iba po zapnuti kluca) vykonovo je stavany iba pre male prudy takze sa nesmie pouzivat pre trvale napajanie autoradia
na strane radia:
cerveny: stale napajanie 12V udrzuje radio v standby rezime (pri odpojeni sa zmazu nastavenia, cas a podobne)
zlty: zapinanie radia - pri privedeni 12V na tento kabel sa radio zapne.
pri niektorych znackach moze byt zamenena cervene a zlta...
takze ak chceme radio zapinat a vypinat manualne, priviest napajanie (cerveny) na cerveny a zlty kabel na radiu. takto namontovane radio sa da zapnut aj bez kluca v zapalovani
ak chceme aby sa radio samo zaplo pri pretoceni kluca:
prepojit zlty so zltym a cerveny s cervenym alebo opacne podla modelu
!!!nikdy nespajat cerveny a zlty zo strany auta
cerveny kabel: napajanie 12V (priamo z baterky alebo 10A poistka)
zlty kabel: signal zapalovania (tiez 12V ale iba po zapnuti kluca) vykonovo je stavany iba pre male prudy takze sa nesmie pouzivat pre trvale napajanie autoradia
na strane radia:
cerveny: stale napajanie 12V udrzuje radio v standby rezime (pri odpojeni sa zmazu nastavenia, cas a podobne)
zlty: zapinanie radia - pri privedeni 12V na tento kabel sa radio zapne.
pri niektorych znackach moze byt zamenena cervene a zlta...
takze ak chceme radio zapinat a vypinat manualne, priviest napajanie (cerveny) na cerveny a zlty kabel na radiu. takto namontovane radio sa da zapnut aj bez kluca v zapalovani
ak chceme aby sa radio samo zaplo pri pretoceni kluca:
prepojit zlty so zltym a cerveny s cervenym alebo opacne podla modelu
!!!nikdy nespajat cerveny a zlty zo strany auta
pro upřesnění mensi obrazek ze sony schemat :
ruzne znacky aut maji prehozena zapojeni zlutych a cervenych kabelu.
sony kabel ma vyhodu že u eurokostky jsou na napajecich dratech spojky takze se da libovolne spojovat zluty a cerveny kabl a tim docilit spravne zapojeni, vzdy u sony autoradia musite privest na zlutý drát stálé napájení pro uchování paměti. červený drát vede přes zapalování ale taky můžete na něj přivést stálé napájení. Upozornuji ze ale muze docházet v tomto pripade k vybití baterie po delsim nepouzivani auta.
ruzne znacky aut maji prehozena zapojeni zlutych a cervenych kabelu.
sony kabel ma vyhodu že u eurokostky jsou na napajecich dratech spojky takze se da libovolne spojovat zluty a cerveny kabl a tim docilit spravne zapojeni, vzdy u sony autoradia musite privest na zlutý drát stálé napájení pro uchování paměti. červený drát vede přes zapalování ale taky můžete na něj přivést stálé napájení. Upozornuji ze ale muze docházet v tomto pripade k vybití baterie po delsim nepouzivani auta.
- Přílohy
-
- sony.JPG (43.77 KiB) Zobrazeno 89 x