Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

koupě E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
charlei

#1 Příspěvek od charlei »

Zdravim všechny příznivce BMW,budu asi kupovat auto E46 318i a to v autobazaru AAA ,chtěl bych se zeptat na co bych si před koupí měl dát u tohoto typu auta pozor a na co bych se měl podívat.Je to rok 98,píšou tam že to má najeto 171000 ale to stejně pravda asi nebude,díky za cenné rady už jednou jsem koupil auto které vypadalo že je vpohodě a nakonec jsem do toho narval spoustu peněz :evil:
gatori

#2 Příspěvek od gatori »

charlei píše:Zdravim všechny příznivce BMW,budu asi kupovat auto E46 318i a to v autobazaru AAA ,chtěl bych se zeptat na co bych si před koupí měl dát u tohoto typu auta pozor a na co bych se měl podívat.Je to rok 98,píšou tam že to má najeto 171000 ale to stejně pravda asi nebude,díky za cenné rady už jednou jsem koupil auto které vypadalo že je vpohodě a nakonec jsem do toho narval spoustu peněz :evil:

Radši koukej do německa, pokud musíš v AAA, tak jedině se serviskou, a koukej na pravidelné škvíry ve spojích karoserie, po sobě jdoucích číslech a originál dílech skel, pokud zvedneš zadní sedadlo, někdy tam je exportní útržek s VIN, tak si ho zkontroluj, rejpni kolem VIN, jestli není tmeleno, počítej že pokud budeš kupovat u nás, tak bude stočeno, nedej u nás na servisku, kamarád si koupil auto v originál autoservisu jeté a mělo falešnou servisku, požádej BMW o proklepnutí VIN, nebo vyjetí oprav. Motor nesmí klepat ani jít nepravidelně, zkontroluj náplňě.

Já koupil v německu a tam počet KM nic neznamená a původ je prokazatelný, nevíc sou dosti velké poistihy za podvody.

A hlavně vyjde tě to levněji )))))
oxygen

#3 Příspěvek od oxygen »

Já osobně bych se kromě notoricky známých zásad, které platí při koupi každého ojetého auta, zaměřil na vůle na přední nápravě... Výměna ramen atd je celkem slušná investice. Můžu se zeptat proč zrovna AAA?
gatori

#4 Příspěvek od gatori »

oxygen píše:Já osobně bych se kromě notoricky známých zásad, které platí při koupi každého ojetého auta, zaměřil na vůle na přední nápravě... Výměna ramen atd je celkem slušná investice. Můžu se zeptat proč zrovna AAA?

To je jasný, je to blízko a je to výhodný, ale je třeba si uvědomit, že je to výhodný pro ně....)))) :roll:
gatori

#5 Příspěvek od gatori »

charlei píše:Zdravim všechny příznivce BMW,budu asi kupovat auto E46 318i a to v autobazaru AAA ,chtěl bych se zeptat na co bych si před koupí měl dát u tohoto typu auta pozor a na co bych se měl podívat.Je to rok 98,píšou tam že to má najeto 171000 ale to stejně pravda asi nebude,díky za cenné rady už jednou jsem koupil auto které vypadalo že je vpohodě a nakonec jsem do toho narval spoustu peněz :evil:

Navíc, klidně se svez, nech si dělat pomyšlení, pak řekni že si to rozmyslíš a ani ti druhej den zavolaj, řekni že nevíš a že to nechceš, nebo se ti to nezdá, že váháš a , nech je slevit. Pudou do toho ))))) :D :D
charlei

#6 Příspěvek od charlei »

Díky za rady,to že si to nejdříve projedu a řeknu že si to rozmyslím udělám určitě,ne že bych to udělal schválně ale je lepší si projet výce vozů,alespon teda z mé skušenosti,no nemám podmínku to auto kupovat v aaa ale chci to na splátky,nemám totiž takovou hotovost.Lepší by bylo to koupit mimo bazar,třeba od někoho zvás,ale nevím jak bych to udělal s těma splátkama,nebo má někdo nějakej nápad?
oxygen

#7 Příspěvek od oxygen »

charlei píše:Díky za rady,to že si to nejdříve projedu a řeknu že si to rozmyslím udělám určitě,ne že bych to udělal schválně ale je lepší si projet výce vozů,alespon teda z mé skušenosti,no nemám podmínku to auto kupovat v aaa ale chci to na splátky,nemám totiž takovou hotovost.Lepší by bylo to koupit mimo bazar,třeba od někoho zvás,ale nevím jak bych to udělal s těma splátkama,nebo má někdo nějakej nápad?

Jestli to chceš z AAA jen kvůli splátkám, tak jsou samozřejmě i jiné možnosti... Osobně mám dobré zkušenosti s Cetelem. Mají půjčku přímo na auto s úrokem nějakých 9.9%. Koukni na stránky, je tam kalkulačka. Pokud vše vyplníš, jak máš a pošleš potřebné doklady, do týdne máš peníze na účtě... Nemušíš nikam chodit. Tohle je jen moje osobní zkušenost, nikomu nic nevnucuju :wink:
charlei

#8 Příspěvek od charlei »

Jo díky hned se tam podívám.
Pepe

#9 Příspěvek od Pepe »

TOHKE MI PŘIŠLO NA E-MAIL ZÁVĚR SI UDĚLEJTE KAŽDÝ SÁM !!!!

A A A

Chystáte se koupit starší automobil v bazaru? Ale prosím ...

poslyšte neuvěřitelný příběh, který se stal ...

V srpnu 2001 jsem si vyhlédl v autobazaru AAA AUTO PRAHA, ulice Dopraváků automobil Mitsubishi Pajero Sport v ceně 679 tisíc Kč.

Informační leták sliboval "kvalitní a prověřený vůz za nejlepší cenu" a hošík s kravatou mne ujišťoval, že na vozidlo mám "půlroční záruku na skryté vady".

Složil jsem NEVRATNOU zálohu 14 tisíc korun a už jsem se v tom > vezl...

Následně, při koupi zamluveného vozu o týden později,jsem využil možnosti "nejvýhodnějšího leasingu" u společnosti CCB-Leasing a složil akontaci 50 procent. "Důvěřujte profesionálům!", nabádal mne z reklamy Karel Loprais, šestinásobný vítěz Rallye Paříž - Dakar. "Důvěřujte nejlepším!", radila sympatická Kateřina Hrachovcová. A já blbec jim uvěřil! Poprvé a doufám i naposled jsem uvěřil profesionálům!

Povznesl jsem se nad to, že Všeobecné smluvní podmínky byly napsány titěrným písmem.

Povznesl jsem se i nad to, že mi při podpisu leasingové smlouvy vnutili kartu asistenčních služeb ABA v ceně 2450 Kč, ačkoliv součástí havarijního pojištění vozu u firmy Zurich je asistenční služba ELVIA.

Dále mi ten hodný pán v kravatě předložil účtenku na 1950Kč za lustraci vozidla tuším firmou Cebia, ačkoliv prodejce "garantuje původ vozu".

Ruka ruku myje,pomyslel jsem si. Nebudu dělat dusno kvůli pár tisícovkám.

A záhy jsem se dozvěděl, že ačkoliv "měsíční splátky zahrnují plné povinné ručení" (stále cituji reklamní leták), já si ho budu muset zaplatit sám, protože blebleble. Uvědom si čtenáři, že v té době již byla složena NEVRATNÁ záloha > (O kterou bych přišel, pokud správně rozumím slovu nevratný).

Mitsubishi bylo krásné, byla to láska na první pohled. Ti hoši ho leštili tak, že vypadalo skoro jako ze zlata. Chtěl jsem s ním jet až > tam, kde se hory dotýkají slunce ... žádné jiné auto by to nezvládlo. Nezradím TĚ!, řekl jsem si, vyklopil na stůl třistapadesát tisícovek, hrst drobných ... a podepsal. Abych měl jistotu, že jsem nekoupil špatně, nechal jsem vůz prohlédnout v autorizovaném servisu, kde mne upozornili na to, že vůz byl havarovaný, má vadnou geometrii řízení, jeví závadu převodovky, drobné závady v osvětlení vozidla, sjeté pneumatiky. S každým zařazením rychlosti, kdy se z převodovky ozvalo GRRR (někdy se neozvalo Smile se mne začalo zmocňovat svaté rozhořčení a řekl jsem si DOST! Vzhledem k tomu, že jsem kupoval "kvalitní a prověřený vůz s půlroční zárukou" a na výše uvedené nedostatky, zejména podezřelý stav převodovky a předchozí havárii vozidla mne nikdo neupozornil odvezl jsem automobil do AAA na reklamaci s tím, že kvalitní a prověřený vůz si představuji jinak a trvám na zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Pánové v reklamačním oddělení, aniž by se vůbec na automobil podívali, zase trvali, na tom, že jsem koupil starší automobil, že jeho stav je tomu odpovídající a není důvod smlouvu rušit. Asertivní technika přeskakující gramofonové desky. Ne, Ne, Ne... Co se dá dělat, za blbost se platí, důvěřuj ale prověřuj ...

Teprve později jsem objevil v Protokolu o zkušební jízdě a předání automobilu - Příloha č.1 ke kupní smlouvě, malililinkatými písmenky napsaný poslední

vychytralý odstavec, ve kterém se praví, že můj automobil patří do skupiny C, což je stav "horší než dobrý ... a doporučuje se důkladná technická kontrola a oprava všech agregátů, zejména motoru, převodovky" ...
"kupující akceptuje veškerá rizika a chápe, že AUTOMOBILE GROUP, a.s. nemůže být a není odpovědná za další opotřebení automobilu a vady automobilu zjištěné kupujícím až po jeho převzetí od prodávajícího". .....A to prosím u auťáku za bezmála třičtvrtě miliónu s najetou sedmdesátkou tisíc kilometrů. Jsou to opravdu profíci! Trošku to hrká ale jedeme dál

.........

Během několika málo dnů, s přihlédnutím k dalším nepříznivým okolnostem mého života jsem přehodnotil svůj původní záměr kvůli kterému jsem Mitsubishi kupoval a usoudil, že mít automobil pochybné kvality je pro mne zbytečným luxusem a rozhodl jsem se na svou žádost zrušit leasingovou smlouvu s vědomím, že na tom prodělám, ale čím dříve smlouvu ukončím, tím prodělám méně.
Reklamní letáček AAA sliboval možnost "leasingovou smlouvu kdykoliv vypovědět". Předpokládal jsem, že leasingová společnost auto vrátí do AAA a vzhledem k tomu, že jsem jej užíval cca 14 dnů, bude jeho cena prakticky stejná s cenou kupní nehledě k tomu, že jsem
stihl do automobilu investovat 30 tisíc korun za prohlídku v autoservisu, seřízení, výměnu oleje a nové pneumatiky. Vůz jsem předával v lepším stavu než jsem jej před čtrnácti dny převzal. Leasingová společnost CCB-Leasing překonala mé nejbujnější představy (od začátku do konce mne oslovovali "Vážený kliente" a "Vážený pane"), vůz ode mne převzala 27.8.2001, prý jej nechala ocenit soudním znalcem (na 500tisíc korun), nabídla více autobazarům a nejvyšší cenu nabídlo právě AAA, totiž 550 tisíc korun.

Záležitost se vlekla dva měsíce navzdory mému několikerému upomínání. Při závěrečném vyúčtování 4.10.2001 mi CCB zaslalo složenkou 16864 Kč. Pokud tomu správně rozumím, leasingová společnost mi naúčtovala všechny zbývající leasingové splátky - "dlužné splátky 510451Kč" a ještě k tomu "penále 23481Kč" za 23 denní prodlení těchto splátek (které jsem měl podle leasingové smlouvy splácet následujících 18 měsíců - podle splátkového kalendáře). Při zjištění, že mi naúčtovali také bezmála 60 tisíc korun havarijního pojištění na následujících 18 měsíců provozu automobilu, který dnes patří někomu jinému, si jako "Vážený klient" přestávám připadat.

Suma Sumárum: Za "zapůjčení" automobilu Mitsubishi Pajero na čtrnáct dní od AAA AUTO PRAHA za pomoci CCB-leasing jsem dal přes 320 tisíc korun!(nepočítám-li mou investici do automobilu 30 tisíc Kč) Tak tomu říkám byznys!

Nevěříte svým očím? Ale ano! Tohle není sen. Zde se sny rozplývají. Od samého začátku jsem se snažil tuto záležitost nazvat celkem velkoryse nedorozuměním - při reklamaci vozidla s jehož stavem jsem nebyl spokojený
(smůla, bylo to céčko) i při vyúčtování leasingu (asi jsem podepsal něco co jsem podepsat neměl, anebo neumím počítat).

Poslal jsem smířlivé dopisy oběma firmám, že tohle snad nemohou myslet vážně. Nic, myslí to vážně ... Tak co, ještě důvěřujete "profesionálům"?

Vít Paroulek
charlei

#10 Příspěvek od charlei »

jejda opravdu noční můra,ted začínám přemýšlet jestli se na aaa nevykašlat a zchůsku nezrušit,no ještě nevím.
gatori

#11 Příspěvek od gatori »

JJ, tak to v AAA chodí... su to chajzlíííí ..... já bejt tebou kašlu na to..... stejný je to ve všech českých velkých bazarech. Ale klidně jdi do toho )))))
Tomassino

#12 Příspěvek od Tomassino »

Fakt se na Áčka vykašli... je spousta jiných způsobů jak sehnat peníze... co třeba normální krátkodobý úvěr v bance? Nebo Essox, Cetelem, AXA, prostě existuje spousta firem kde ti pučí... skoro zadarmo :D
Ale jenom kvůli leasingu v Áčkách? Ber dovoz z německa nebo jiných západních evropských zemí (Belgie, NL...)
FreeTree

#13 Příspěvek od FreeTree »

AAA nebrat!!!!!!!! Jsou to "jedničky" :mad:
meme

#14 Příspěvek od meme »

kamarád u áček dělal .. skončil, protože mu nabídli pozici prodávajícího za neskutečný prachy a on odmít lhát o těch jejich autech.

pujčku na auto seženeš hravě, se službama cetelem jsem byla taky spokojená.

každej druhej bazar ti taky nabídne úvěr, kterej sami vyříděj. je to vpodstatě obdoba leasingu, jen auto je napsaný od začátku na tebe.

jo imho ten přetočenej tachometr .. přičetla bych minimálně kilo ;)

taky bych doporučila spíš nějakej kousek z němec .. good luck e46 je fuckt fešák
charlei

#15 Příspěvek od charlei »

Asi máte pravdu,koupim si raději auto ze zahraničí,nevíte někdo kdo dováží tyto auta,nebo nějakou stránku s nabýdkou?
gatori

#16 Příspěvek od gatori »

charlei píše:Asi máte pravdu,koupim si raději auto ze zahraničí,nevíte někdo kdo dováží tyto auta,nebo nějakou stránku s nabýdkou?

Kamarád je tahá, pomůže ti i najít, jestli chceš tak dej SZ a já mu zavolám.
Peppo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Peppo »

hlavne im nedavaj telefonne cislo lebo ta budu otravovat este pol roka potom aby si si od nich nieco kupil. Ked chcu predat tak su mily a slubuju hory doly.... ale ked chces vratit?? hmmm..
Koby
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Koby »

V áčkách dělala teta ekonomku... Dějou se tam neskutečný věci... Psát to sem ani nebudu, každej zhruba představu má.

JInak do bazaru bych já osobně nešel nikdy v životě. Jo leda poprvý, naletěl jsem tak, že auto bylo do pul roku pryč :)
154

#19 Příspěvek od 154 »

pic.oviny prosimvas, nerikejte ze 100% tamejsich aut jsou total shi.ty. ten kdo neni vylizanej kok.ot si tam auto muze klidne snad vybrat. pribehy debi.lku co koupili bouracku nebo stocenou karu jsou fakt usmevny - kdyz tomu pako nerozumi tak at nic nekupuje. bazar jako bazar - jedina odlisnost mezi nima je v nabidce, a ta je v Ackach nejsirsi, to snad nemuze nikdo poprit. obcas jsou tam kary velice uvazenihodny. idelani je pokud mas v AAA kamose nebo znamyho, kterej se ti muze mrknout do interni databaze na detaily o aute.
ocekavam, ze leckdo bude reagovat domnenkou, ze ja urcite v ackach musim delat, ze jim tu delam nejakou reklamu. reklama to neni, je to zkusenost - i v rodine mame 5 aut z Acek a tragickej problem nebyl a neni s zadnym z nich (3 z 5 jsou bmw).
a aby muj prispevek nebyl uplne k ho.vnu, par "zarucenych" informaci o tvym 318i se 170tkm: nebourano, km byly shledany (podle stavu) jako realne,mechanicky bez vad, lakovany zadni pravy blatnik, kapota od kaminku, par skrabancu na zadnim narazniku.dovoz z D, 4klice, bez servisky. krasavec to neni, ale mrdka taky ne. za 189tis vcelku normal.
takze tak.
gatori

#20 Příspěvek od gatori »

154 píše:pic.oviny prosimvas, nerikejte ze 100% tamejsich aut jsou total shi.ty. ten kdo neni vylizanej kok.ot si tam auto muze klidne snad vybrat. pribehy debi.lku co koupili bouracku nebo stocenou karu jsou fakt usmevny - kdyz tomu pako nerozumi tak at nic nekupuje. bazar jako bazar - jedina odlisnost mezi nima je v nabidce, a ta je v Ackach nejsirsi, to snad nemuze nikdo poprit. obcas jsou tam kary velice uvazenihodny. idelani je pokud mas v AAA kamose nebo znamyho, kterej se ti muze mrknout do interni databaze na detaily o aute.
ocekavam, ze leckdo bude reagovat domnenkou, ze ja urcite v ackach musim delat, ze jim tu delam nejakou reklamu. reklama to neni, je to zkusenost - i v rodine mame 5 aut z Acek a tragickej problem nebyl a neni s zadnym z nich (3 z 5 jsou bmw).
a aby muj prispevek nebyl uplne k ho.vnu, par "zarucenych" informaci o tvym 318i se 170tkm: nebourano, km byly shledany (podle stavu) jako realne,mechanicky bez vad, lakovany zadni pravy blatnik, kapota od kaminku, par skrabancu na zadnim narazniku.dovoz z D, 4klice, bez servisky. krasavec to neni, ale mrdka taky ne. za 189tis vcelku normal.
takze tak.

Tak ty si LAMA... nebo manažer AAA :D :D :D
Odpovědět