mam problem, koupil jsem ted na 316i compakta nový kola, 17´ orig bmw predek 225/45 zadek 235/45, co na kompaktu jezdily, jenze ejhle drhnou, pritom tlumice i vsechno vzadu mam vporadku, jen i pri pohledu na to auto je ten zadek ponekud vic sedlej nez bych cekal, nevite nekdo co se s tim da delat pls? vsichni chcou auta co nejbliz k zemi a ja bych to potreboval o kousek zvednout, tak 3 cm... predek je naopak v pohode, jen to drhne o kousek plastu v podbehu. podvozek a vsechno je seriovka, nevi prosim nekdo jak se to da vyresiti...
chimerra píše:mam problem, koupil jsem ted na 316i compakta nový kola, 17´ orig bmw predek 225/45 zadek 235/45, co na kompaktu jezdily, jenze ejhle drhnou, pritom tlumice i vsechno vzadu mam vporadku, jen i pri pohledu na to auto je ten zadek ponekud vic sedlej nez bych cekal, nevite nekdo co se s tim da delat pls? vsichni chcou auta co nejbliz k zemi a ja bych to potreboval o kousek zvednout, tak 3 cm... predek je naopak v pohode, jen to drhne o kousek plastu v podbehu. podvozek a vsechno je seriovka, nevi prosim nekdo jak se to da vyresiti...
chimerra píše:mam problem, koupil jsem ted na 316i compakta nový kola, 17´ orig bmw predek 225/45 zadek 235/45, co na kompaktu jezdily, jenze ejhle drhnou, pritom tlumice i vsechno vzadu mam vporadku, jen i pri pohledu na to auto je ten zadek ponekud vic sedlej nez bych cekal, nevite nekdo co se s tim da delat pls? vsichni chcou auta co nejbliz k zemi a ja bych to potreboval o kousek zvednout, tak 3 cm... predek je naopak v pohode, jen to drhne o kousek plastu v podbehu. podvozek a vsechno je seriovka, nevi prosim nekdo jak se to da vyresiti...
Dle manuálu a knihy je u e36 max 225 a s poznámkou, že jedině bez řetězů.... takse nediv, že ti drhnou.
235/45 je moc dozadu.
to neni pravda, ja tam mam 17" a 235 na 40 a jeste mam rezervu a myslim, ze bych tam mohl dat i vetsi. Posli mi pls foto jak to vypada, abych to porovnal Lafry@seznam.cz
Lafry píše:[to neni pravda, ja tam mam 17" a 235 na 40 a jeste mam rezervu a myslim, ze bych tam mohl dat i vetsi. Posli mi pls foto jak to vypada, abych to porovnal Lafry@seznam.cz
to je tím že při 235 musí být 40% profil ...45% je vysoké a bude škrtat na všech trojkách .... 235/45/17 je na pětku
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Ja mám na compactu 225/45/17 , a tím že jsou ty zadní kola do A, tak myslim že o číslo větší by mi tam ještě vlezly Alespon mi to prijde, ze tam mam misto...Ale kdybych tam dal 235, tak uz bych se asi nerozjel vubec Kazdopadne si myslim, ze zalezi i na šířce ráfku a ETčku...
Sprite píše:Ja mám na compactu 225/45/17 , a tím že jsou ty zadní kola do A, tak myslim že o číslo větší by mi tam ještě vlezly Alespon mi to prijde, ze tam mam misto...Ale kdybych tam dal 235, tak uz bych se asi nerozjel vubec Kazdopadne si myslim, ze zalezi i na šířce ráfku a ETčku...
ono to při 235/45/17 škrtá o vrch ne na šířku (taky jsem experimentoval když jsem měl tato gumy doma) ... jinak máš samozřejmě pravdu že záleží na ET, šířce ráfku i typu pneu ...některý jsou kulatější a vlezou se
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Sprite píše:Ja mám na compactu 225/45/17 , a tím že jsou ty zadní kola do A, tak myslim že o číslo větší by mi tam ještě vlezly Alespon mi to prijde, ze tam mam misto...Ale kdybych tam dal 235, tak uz bych se asi nerozjel vubec Kazdopadne si myslim, ze zalezi i na šířce ráfku a ETčku...
ono to při 235/45/17 škrtá o vrch ne na šířku (taky jsem experimentoval když jsem měl tato gumy doma) ... jinak máš samozřejmě pravdu že záleží na ET, šířce ráfku i typu pneu ...některý jsou kulatější a vlezou se
Tak to jsem blbě pochopil...Ja myslel že drhnou lemy...
nene právě že to drhne o lemy a nebylo by to až tak gumou, která díky velikosti podběhu a dostatku prostoru vleze v pohodě, ale je to moc velký et, tudíž avšak jelikož protože nýbrž lem, respektive jeho ohyb do podběhu šmirgluje asi jen o 5mm okraj gumy. Je to moje demence, chtít nemožný a pokoušet se nacpat kola z e34 (5) na kompakta je bez vytahování lemů a dalších podobných úprav čirá zhovadilost!!
v tom případě máš kombinaci obojího..... když by jsi to pořádně naložil tak škrtne i o vrch
ja to mam udelany tak, ze mam siroky rafek a na tom 235, ale spis si myslim, ze by tam meli byt dokonci i 245, trochu mi precuhuje rafek takze ta pneu je natahla a tak je i potom nizsi a taky mam i o trochu vetsi pruziny a hlavne sou novy, takze ten zadek je trochu nahoru dam sem i foto, jak to vypada zatim to dam na FTP bohuzel sem tu nenasel jak se vkladaji fotky primo do fora, muze rovnou nekdo poradit? Diky koukni na http://www.volny.cz/lafry