Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Promačklina na coupe:(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
srle

#21 Příspěvek od srle »

Taky mám malej ťukanec,je to vidět na dveřích vedle kliky,myslíš že by to šlo? Mám strach o lak,aby prostě neprask,přeci jen on nemá 11let starý auto,ale je to masakr

Na tyhle malé díry si myslím že bude potřeba nějaká ta věcička jak jsem dával link na Autodoktor. Možná se pletu ale podle mne je ta metoda teplo-chlad ta větší promáčkliny.

taky si myslim. on ten princip teplo chlad vychazi ze zakladnich fizikalne-chemickych poznatku, kdy ty teplem uvolnis vazbu v krystalove mrizce kovu a pak je prudkym schlazenim prinutis znova se usporadat do nejvyhodnejsi polohy, coz je ta kdy ten plech ma spravny tvar. jedna se o prekonani urcitych sil v podstate vuli samotheno materialu. k narovnani toho maleho tukance bude potreba asi vetsi sila a a obavam se, ze tento princip tomu nepomuze. i presto si ale myslim, ze za zkousku nic nedas. laku by to nemelo nijak ublizit. ty ho vlastne vubec neochladis na nejakou extremni teplotu. dulezita je jen rychlost toho ochlazeni.
jestli mas vse potrbne zkus a dej vedet
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Spajky »

Mám jen fén :lol: Ale popřemejšlim o tom a zkusim to na naší fabce,na tej to nebude vadit,když se to posere :lol: jenže ona je rok 2001 a já mám 96,z toho mám obrosvkej strach :?
kajanak

#23 Příspěvek od kajanak »

Kvidas píše:
kajanak píše:Půjde to i z venčí takhle přes barvu!
Existují takový podtlakový špunty,(něco jako na nošení skel)To se tam přisaje a přes tyčku se závažím vytáhne.
V dobrý autoklempířský dílně by si s tím měli poradit!!!

i když tam je třeba nepatrnej lom?

S tím lomem nevím,ale myslel jsem něco jako na obrázku u "Dave"
DOEMIXXX

#24 Příspěvek od DOEMIXXX »

mozna to prubnu s tim fenem a dusikem na nejaky kare co nema hodnout..btw.. ted si vzpominam, ze kamos ma shade co mu hnije na zahrade, takze kopnu do dveri a zkusim to takhle udelat a pak sem dam info jak to dopadlo...jinak jeste kde mam presne ten dusik koupit? Kdyztak konkretni vyrobek. Diky
Toydolls

#25 Příspěvek od Toydolls »

Dle meho uz to bude videt,ale precijen z fotek to neni az tak patrne. CIm tmavsi barva, tim to bude znatelnejsi.

S tim ochlazenim si myslim je to nanic - konkretne BMW neni plisek jak na favu, cili zapomente nejaky feny - to ani nenahrejete ten plech. Zkusit by se dala horkovzdusna pistole, nebo z druhe srany pokud se tam da dostat lehce letlampou

Ale i tak je to na tokovy dle meho livance SLABEHO PLECHU nic moc promackly a ty vpodstate vetsinou jen z druhe strany lehce zatlacite a vrati se zpet.

Kdyby totiz to bylo tak dobre, pak by to mel kazdy druhy klempir - par jich znam (jednoho mam doma) a nepouziva to zadny.
castro
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od castro »

DOEMIXXX píše:mozna to prubnu s tim fenem a dusikem na nejaky kare co nema hodnout..btw.. ted si vzpominam, ze kamos ma shade co mu hnije na zahrade, takze kopnu do dveri a zkusim to takhle udelat a pak sem dam info jak to dopadlo...jinak jeste kde mam presne ten dusik koupit? Kdyztak konkretni vyrobek. Diky

tak bacha aby se to u té šáde "nerovnalo" na druhou stranu :!: :?: :lol:

taky vyzkouším na E30.... ta má myslim tlusčí plechy, tak uvidíme ;-)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#27 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jooo, kdyz na to vezmete horkovzdusku nebo letlampu, tak ten lak opravdu nevydrzi :-D
DOEMIXXX

#28 Příspěvek od DOEMIXXX »

uz jste prisli na to, kde koupit ten dusik ve preji? Ptal jsem se uz ve 3 obchodech (od drogerie po PC shop) a vsude na me koukali jak na martana cubky vyblity... :(
Kvidas

#29 Příspěvek od Kvidas »

DOEMIXXX píše:uz jste prisli na to, kde koupit ten dusik ve preji? Ptal jsem se uz ve 3 obchodech (od drogerie po PC shop) a vsude na me koukali jak na martana cubky vyblity... :(

Asi to nebude takova prča to sehnat. To by ty všechny šeloky a construkty za chvili krachly.. :lol:
milo
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od milo »

spray urcite bude v GMku, nebo podobnem shopu s elektronikou

http://www.gme.cz/
Prox

#31 Příspěvek od Prox »

teda panove... :roll: jestli vas to potesi tak zadnej tekutej dusik shanet nemusite.. compy se tim opravdu necisti..staci obyc vzduch ve spreji a ten pak otocit dnem vzhuru..tak jak je to na tom videu..
srle

#32 Příspěvek od srle »

no to vubec nevadi. tim lip! kde to maj?
DOEMIXXX

#33 Příspěvek od DOEMIXXX »

tak tady je ten vzduch:

http://www.xcomputer.cz/DetailPage.asp? ... d=18848523

nebo

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... th_start=0

mam ty czechcomp. kousek od baraku, tak to asi zakoupim a zkusim to :wink: a pak dam vedet, pokud to nebude fungovat, tak to vyuziji na notes...

Btw. dejte vedet, zda to je ono...objednal bych to hned zejtra.... :!:
DOEMIXXX

#34 Příspěvek od DOEMIXXX »

tak jsem to uz objednal a po vikendu vam dam vedet co a jak... :wink:
DOEMIXXX

#35 Příspěvek od DOEMIXXX »

takze jsem to o vikendu zkusil a nefunguje to...btw. mel jsem dusik a fenem nic...napadlo me jen horkovzdusnou pistoli, ale to se mi zda moc drasticke, takze sem se na to vysral...jinak ten sprej je hned vypotrebovany...
Kvidas

#36 Příspěvek od Kvidas »

Sem uz predbezne domluvenej s tim typem s mnichova hradiste. Cestou na mimon se tam stavim :wink:
Toydolls

#37 Příspěvek od Toydolls »

DOEMIXXX píše:takze jsem to o vikndu zkusil a nefunguje to...btw. mel jsem dusik a fenem nic...napadlo me jen horkovzdusnou pistoli, ale to se mi zda moc drasticke, takze sem se na to vysral...jinak ten sprej je hned vypotrebovany...

No a co sem psal vyse ? :D :D
Kvidas

#38 Příspěvek od Kvidas »

Tak je opraveno. Ten typek z mnichova hradiste je kouzelnik. Po promackline ani stopy.
´Vřele můžu doporučit. Ma mě poslat link až bude mit novy webovky - tak to sem pak někam dam :wink:
bas2

#39 Příspěvek od bas2 »

DOEMIXXX píše:takze jsem to o vikendu zkusil a nefunguje to...btw. mel jsem dusik a fenem nic...napadlo me jen horkovzdusnou pistoli, ale to se mi zda moc drasticke, takze sem se na to vysral...jinak ten sprej je hned vypotrebovany...

Odkud si objednal ten dusik? A na akom aute si to skusal?
yard

#40 Příspěvek od yard »

Kvidas píše:Tak je opraveno. Ten typek z mnichova hradiste je kouzelnik. Po promackline ani stopy.
´Vřele můžu doporučit. Ma mě poslat link až bude mit novy webovky - tak to sem pak někam dam :wink:

no a jak ti to nakonec opravil ????já mám naprosto stejnou promáčklinu z páteční noci, ...jak to dělal ???vymáčknul to z druhý strany ???
Odpovědět