Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ostřikovače světel e46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JOHNI

#1 Příspěvek od JOHNI »

U e46 320i rv.98 mi nefunguje ostřik světlometů. V manuálu se píše, že při rozsvícených světlech po každém 5-tém ostřiku okna se automaticky ostříknou i světlomety. Zkoušel jsem, zda je funkční motorek, zda není ucpaná hadička, ale vše OK. Když to zapojím přímo na aku, tak trysky vyjedou a světla to ostříkne, ale spínáním páčkou pod volantem i třeba 10x se nic neděje. Prosím poraďte kde mám hledat chybu. Dík
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

Já teda tohle nemám, ale napadlo mě jestli si to zkoušel tím způsobem, že si ostřikoval okno a sepli se i stěrače nebo to jen ostříklo okno. Mám E36 a netuším jestli je ten systém se stěračema stejnej.. 8)
JOHNI

#3 Příspěvek od JOHNI »

Jo, ostřik čelního skla šel naplno, tak že stěrače taky.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dave »

Se mi zdá že musíš mít ještě rozsvíceno.
d.aemon

#5 Příspěvek od d.aemon »

Dave píše:Se mi zdá že musíš mít ještě rozsvíceno.

Se mi nezdá...
Dave
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dave »

d.aemon píše:

Se mi nezdá...

Já měl za to, že stříkají jenom když mám rozsvícené světla a to, že by to mělo stříkat každé 5-té použití je pro mne novinkou.

Asi bych si opravdu měl přečíst tu malou knížečku co je v autě :lol:
Deli

#7 Příspěvek od Deli »

Dave píše:Asi bych si opravdu měl přečíst tu malou knížečku co je v autě :lol:

Já jí teda taky moc nečet, ale mam pocit, že mě to světla ostřikuje vždy ob jedno ostříknutí... :D

Ale kde hledat chybu netušim :(
d.aemon

#8 Příspěvek od d.aemon »

Dave píše:
d.aemon píše:

Se mi nezdá...

Já měl za to, že stříkají jenom když mám rozsvícené světla a to, že by to mělo stříkat každé 5-té použití je pro mne novinkou.

Asi bych si opravdu měl přečíst tu malou knížečku co je v autě :lol:

Z knížečky to nemám. Bo v mém autě je italská :lol: Ale řekl bych, že se ti světla špiní ať svítí nebo ne, takže čistit by se měly stejně tak. Nehledě na to, že se stejně svítí furt, tak co... :D
staatz

#9 Příspěvek od staatz »

Musis mit rozsvicena svetla a packu na ostrik musis podfrzet del aby ti to strikalo na okna a pok ti to bude strikat aj na svetla
crusader
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od crusader »

Mám ten samý problém (jen neumím vyzkoušet to propojení natvrdo, jsem absolutní laik), ale poradíte, kdo by uměl ty ostřiky světel zkontrolovat případně opravit (Praha a okolí). Mám obavy, že v autorizovaném servisu bych za to asi dost zaplatil :(
kosh

#11 Příspěvek od kosh »

mě to třebas funguje tak že ostřikovače světel se sepnou jen když páčku na ostřik přidržím
crusader
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od crusader »

Zkoušel jsem to přerušovaně, i držet až bylo auto mokrý jak z myčky a nic :( Není od ostřikovačů světel i nějaká pojistka? Mám e46 ku týden, bylo to mé vysněné auto a taková blbost i dokážš zkazit náladu :(
BMWDRIVER

#13 Příspěvek od BMWDRIVER »

mel jsem stejny problem, vyresilo to opetovne vysadit a zasunout konektor u nadrzky na vodu do ostrikovacu.
crusader
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od crusader »

BMWDRIVER píše:mel jsem stejny problem, vyresilo to opetovne vysadit a zasunout konektor u nadrzky na vodu do ostrikovacu.

Tohle byla rada nad zlato. Děkuju moc. Při odpojování konektoru jsem u jednoho čerpadla zjistil, ze ta plastová objímka je prasklá a motorek po roztočení povyjede nahoru. Takže jsem ho zarazil pro ověření, že jinak to funguje, ostříklo to a samozřejmě to zase přestalo, protože motorek zase povyjel. Takže zítra koupím nové čerpadýlko a je to. Ještě jednou děkuju moc.
BMWDRIVER

#15 Příspěvek od BMWDRIVER »

crusader píše:
BMWDRIVER píše:mel jsem stejny problem, vyresilo to opetovne vysadit a zasunout konektor u nadrzky na vodu do ostrikovacu.

Tohle byla rada nad zlato. Děkuju moc. Při odpojování konektoru jsem u jednoho čerpadla zjistil, ze ta plastová objímka je prasklá a motorek po roztočení povyjede nahoru. Takže jsem ho zarazil pro ověření, že jinak to funguje, ostříklo to a samozřejmě to zase přestalo, protože motorek zase povyjel. Takže zítra koupím nové čerpadýlko a je to. Ještě jednou děkuju moc.

Jo, jo. neni zac 8)
JOHNI

#16 Příspěvek od JOHNI »

Bedlivě sleduji vaši reakci na můj původní dotaz ohledně ostřiku světel a vidím, že to není jen můj problém. Vše co je výše uvedeno jsem už vyzkoušel, ale bez úspěchu. Ještě vyzkouším, zda jde vůbec napětí v přívodu na motorek ostřiku světel a dám vědět. Možná že je to blbost, ale nezkoušel jsem to nikdy za jízdy, nevím jestli to stím nějak nesouvisí.
Je to přesně jak psal "crusader", je to blbost ale dovede to zkazit radost.
Odpovědět