Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ŘJ Centrálu E46 - rele
Maikl píše:nemáš uklepanej nějakej konektor na tý řj..?
Je tohle asi ta RJ centralu, ze??

Na ni by ty konektory (prostredni a pravy) mely byt v pohode. Levy konektor tam neni vubec...
Jak se to demontuje?Vadi mi tam ty zelezne ocka predtim, abych ji vyndal. A ty ocka jsou navarene primo na nejakou konstrukci...
Dave_318i píše:Na ni by ty konektory (prostredni a pravy) mely byt v pohode. Levy konektor tam neni vubec...
Jak se to demontuje?Vadi mi tam ty zelezne ocka predtim, abych ji vyndal. A ty ocka jsou navarene primo na nejakou konstrukci...
Je to opravdu ta RJ. Mam take jen zapojene dva konektory. Vyndas ji tak, ze povolis cely ten ramecek... dole je sroub. Pak ti pujde normalne vytahnout. Ale mam takovy pocit, ze na ni nic neuvidis... bude to chtit promerit.
oxygen píše:Je to opravdu ta RJ. Mam take jen zapojene dva konektory. Vyndas ji tak, ze povolis cely ten ramecek... dole je sroub. Pak ti pujde normalne vytahnout. Ale mam takovy pocit, ze na ni nic neuvidis... bude to chtit promerit.
Tak jsem ho vyndal a jen zkontroloval, zda nekde neni studeny spoj, ale maji to vsechno zalite, takze si myslim, ze tam rozhodne zadny studenak nehrozi. Jinak tam jsou dve ty relatka od SIEMENSE...Nevi nahodou nekdo, zda ovladani centralu pres tlacitko zevnitr auta jde taky pres stejne rele jako dalkac?Mi to pres to tlacitko jde v poho, tkaze jestli to je stejne rele, tak tam asi chyba opravdu nebude a spis asi v tom prijimacim modulu...Nevi nekdo kde je ten modul?
oxygen píše:Tech relatek tam je cca 6. Dve velka a tusim ze 4 mensi... Za moji zavadu muze jedno z tech malych. Vim, ze to je asi noseni drivi do lesa, ale zkousel jsi treba druhy klic? Aby nebyla chyba treba jen v baterce v klici... pokud teda nemas uz tu samonabijeci verzi.
JJ, klič už mám ten samonabíjecí, takže si myslím, že tam by chyba být neměla. No každopádně zajedu na diagnostiku, protože sám na to asi nemám šanci přijít bez schémat atd...díky moc za reakce!Možná mi dost pomůže ztjištění co to přesně je, zda klíč, přijímaci modul nebo RJ...pak už se dá něco dělat, ale takhle...

Dave_318i píše:Tak jsem ho vyndal a jen zkontroloval, zda nekde neni studeny spoj, ale maji to vsechno zalite, takze si myslim, ze tam rozhodne zadny studenak nehrozi. Jinak tam jsou dve ty relatka od SIEMENSE...Nevi nahodou nekdo, zda ovladani centralu pres tlacitko zevnitr auta jde taky pres stejne rele jako dalkac?Mi to pres to tlacitko jde v poho, tkaze jestli to je stejne rele, tak tam asi chyba opravdu nebude a spis asi v tom prijimacim modulu...Nevi nekdo kde je ten modul?
Ovládání tlačítekem uvnitř auta jde opravdu přes ty dvě relátka.
Tak pokud ti to na 100% šlape tak je to něco jiného...

Příjmací modul je většinou na keramické destičce cca. 5x2cm osazen SMD součástkama.

Jarek píše:Ovládání tlačítekem uvnitř auta jde opravdu přes ty dvě relátka.
Tak pokud ti to na 100% šlape tak je to něco jiného...![]()
Příjmací modul je většinou na keramické destičce cca. 5x2cm osazen SMD součástkama.Už si to moc nepamatuju, ale mám dojem že u E46ky je příjmač v jiné krabičce poblíž (menší, taky bílá s jedním konektorem)
OK, diky moc. Zkusim jeste pohledat a pak mi asi nezbyde nic jineho nez zajet do BMW na diag. no...nebo zkusit splasit nekoho, kdo by mi tu RJ pujcil abych to vyzkousel. Asi to nahodou nelezi nekomu doma na stole, hm??
Chlapi diky moc za reakce!Diky tomu, ze jsem od Vas pomalu vylucoval kde by mohla byt zavada, nakonec jsem zkusil to "nejjednodussi", ale zaroven nejmene pravdepodobne, vzhledem k samonabijeci verzi klice. Nasilim jsem rozdelal klic odpajel baterii a dal novou. A ejhle. Dalkac funguje. Nechapu to. Ta baterka mela na Sobe normalne takove hrudky, jakoby nejak explodovala. Takze asi bylo po ni, ale presto jsem ji meril a davala normalne napeti i na jazyku jsem citil jak simra...Ptal jsem se pak v BMW, jak je to mozne, ze baterie neni vybita a pritom nefungovala. Rikal, ze ty prijimaci moduly potrebuji silny signal od klice. Se slabym si pry nevedi rady, takze kdyz uz je baterie i treba jen slabsi, tak nemusi fungovat. Ale nechapal, jak ta baterka mohla takhle dopadnout, kdyz jsem mu ji ukazoval
Skoro tri mesice jsem odemykal/zamykal klicem, pocital kolik to vsechno bude stat investic, rozdelaval jsem RJ a vse kvuli baterky. ACHJO! Krom toho se me kazdy koho jsem vezl neustale dokolecka ptal...ty mas BMW a nemas dalkove ovladani??No neni to k vzteku?

Nevíte prosím někdo ještě o jiné firmě, kt by byla schopna sehnat uvedená relé, než Semitek? Už 2 týdny čekám až se mi ozvou s výsledkem, prý kontaktovali dodavatele. To Oxygen: měl jsi velké štěstí, ty tvoje 4 ks byly údajně jen vzorek, jinak to prodávají pouze ve větším balení. Mj. nevíte jestli jsou ty relé na všechny e46 stejný (jedná se mi o touring 320d před faceliftem).
Jeste zkus firmu Relko (http://www.relko.cz), ale osobne jsem tam nevolal. Na mail mi ani neodpoveli.
Co se tyce tech rele, tak verim tomu, ze to byli opravdu vzorky, protoze to prislo i v pytliku "samples". Ale na strankach Tyca jsem nikde moznost objednani vzorku nenasel. Nekteri vyrobci soucastek to umoznuji a klidne ti zdarma poslou nekolik kusu.
Ted jsem jeste koukal do googlu... Zkus vyplnit tohle http://relays.tycoelectronics.com/axicom/sample_req.asp
Treba budes mit stesti a poslou ti je.
Co se tyce tech rele, tak verim tomu, ze to byli opravdu vzorky, protoze to prislo i v pytliku "samples". Ale na strankach Tyca jsem nikde moznost objednani vzorku nenasel. Nekteri vyrobci soucastek to umoznuji a klidne ti zdarma poslou nekolik kusu.
Ted jsem jeste koukal do googlu... Zkus vyplnit tohle http://relays.tycoelectronics.com/axicom/sample_req.asp
oxygen píše:Jeste zkus firmu Relko (http://www.relko.cz), ale osobne jsem tam nevolal. Na mail mi ani neodpoveli.
Takže Relko rovněž bez úspěchu, nemají na skladě, v příp objednávky od výrobce pouze v množství cca několik set kusů. Ještě jsem našel firmu http://www.tme.cz/, ale to je jen velkoobchod,.. hledám dál.
oxygen píše:Zkus opravdu pro jistotu vyplnit ten formular na free samples od Tyca. Nic za to nedas, a kdyz by to vyslo, do 14dnu je budes mit doma. Jednou jsem takhle objednaval nejake integrace a nebyl s tim problem.
Zkouším, jen se číslo dílu nevejde do příslušné kolonky, snad bude stačit když ho opíšu do application.